gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het nieuwe leven als moeder kan erg hectisch zijn. Er is opeens veel meer waar je rekening mee moet houden. Je kunt simpelweg gewoon niet meer alleen aan jezelf en je partner denken. De ontwikkeling van de kleine staat voorop. Eerst is het van belang om te genieten. Toch raden we je aan om ook aan de dingen te blijven werken die voor jou van belang zijn. Of het doel nou is om weer te gaan werken, een eigen bedrijf te beginnen of het dagelijkse leven zo soepel mogelijk te laten verlopen. Productiviteit speelt hierbij een grote rol. We hebben een paar tips voor je om als kersverse mama het dagelijks leven op rolletjes te laten verlopen. 

Ontwikkel een nieuwe routine

Je zult merken dat een zekere vorm van routine nodig is na de geboorte van een kindje. Dit komt met name door de slaaproutine en de voedingstijden. Geniet natuurlijk eerst van de prachtige tijd. Als je het gevoel hebt dat je weer wat meer wilt gaan ondernemen dan kun je op een rijtje zetten waar je behoefte aan hebt en wat nodig is. Wil je bijvoorbeeld een was draaien of thuis gaan sporten als de kleine slaapt? Of wil je juist het huishouden onder handen nemen? Wanneer maak je tijd voor vrienden en familie en wanneer ga je boodschappen doen? Het kan veel rust bieden om dit vooraf goed te plannen. Je weet zo precies wat je op welke tijden kunt gaan doen. Als het even niet lukt, is dit ook prima. Je kunt dit noteren in handige notitieboekjes of je kunt er een app voor downloaden. Zo plan je de tijd goed, ben je productief bezig en heb je meer tijd over om volop te genieten van deze tijd.

Denk aan jezelf

In de eerste maanden na de geboorte zul je aan niets anders denken. Jouw kindje staat voorop en je zult alles doen wat nodig is. Toch is het om goed te kunnen functioneren als moeder ook van enorm belang dat je aan jezelf denkt. Plan daarom ook een paar uren voor jezelf in per week. Door dit goed met een partner te overleggen zorg je ervoor dat je met een goed gevoel weg kunt gaan. Laat jezelf in de watten leggen of ga er een paar uurtjes op uit. Mama worden is niet niks. Deze tijd is erg waardevol en kan je helpen bij het verwerken van de vele gebeurtenissen.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDit zijn de leukste zomerschoenen voor vaders
Volgend artikelDe Piraten van hiernaast 2: de ninja’s van de overkant + winactie

1 REACTIE

  1. Ja fijne tips , moeder worden op jongere leeftijd is anders als sat je wat ouder bent . Ik ben op mijn 21ste moeder geworden op mijn 23ste en nu op mijn 42ste . Ik ben nu alleenstaande moeder maar ik doe alles nu anders ben ontspannender en rustig .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in