gefeliciTAART.nl - Black Friday

Grote kans dat je met een gezin dagelijks of om de dag een was moet draaien. Een huishoudelijk klusje dat nogal wat tijd kost. Gelukkig kun je met deze tips de grote berg was makkelijker en sneller wegwerken.

 

Kleding wassen als je een gezin hebt

Afhankelijk van de leeftijd van je kind(eren) heb je zowat dagelijks was die weggewerkt moet worden. Dat begint al met het wassen van de babykleding voor de geboorte van je kind. En dit blijft zo doorgaan tot je kind de deur uitgaat. En zelfs dan is de kans groot dat je kind zo nu en dan de deur binnenvalt om een wasje te draaien. Een goede organisatie is een must als het op het wassen van kleding aankomt. Als je eenmaal een goed werkend systeem hebt, dan zul je zien dat de was in een mum van tijd weggewerkt is.

 

Tips om de grote berg was makkelijk en snel weg te werken

Als je onderstaande tips in praktijk brengt zul je zien dat het wassen en drogen van kleding routine wordt. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een verschillende wasmanden en een goede wasdroger voor je gezin. Een klus die je voortaan in een handomdraai geklaard hebt, zodat je je handen vrij hebt om andere (huishoudelijke) taken te doen.

 

1. Kleding sorteren in verschillende wasmanden

De eerste regel is dat je kleding in verschillende wasmanden sorteert. Dat kun je je kind ook al heel vroeg aanleren, zodat het zelf weet in welke wasmand een bepaald kledingstuk hoort. Je sorteert daarbij op: kleur, wit en donker. Vergeet vooral niet om dit ook aan je partner uit te leggen, zodat je geen dubbel werk hoeft te doen 😉

 

2. Kleding binnenstebuiten keren voor het in de wasmand gaat

Om kleding en de kleuren in je kleding te beschermen was je deze het beste binnenstebuiten. Natuurlijk kun je alles binnenstebuiten keren voordat je het in de wasmachine stopt, maar beter is het om de kleding voordat deze in de wasmand gaat binnenstebuiten te keren. Dat kun je je kind (en partner) ook aanleren. Scheelt weer extra tijd voor jou!

 

3. Leer oudere kinderen zelf kleding te wassen

Het is misschien niet het leukste klusje, maar oudere kinderen kunnen best de was zelf doen. Niet voor niets heb je een spreekwoord dat zegt: ‘Een kind kan de was doen’. Zorg er in elk geval voor dat je kind snapt dat je alleen was wast die netjes in de wasmand ligt. Kleding die op de grond rondslingert zal niet gewassen worden. Op die manier blijft de berg wasgoed en het wegwerken van vuile was overzichtelijk.

 

4. Stel het kleren wassen niet uit

Controleer elke avond voor het slapen gaan of er genoeg was is om een volle machine te draaien. Zo ja, stel dit niet uit, maar zet de wasmachine (eventueel met timer) alvast klaar. Op die manier stapelt het wasgoed zich niet onnodig op tot een onoverkomelijke berg.

 

5. Maak gebruik van een goede wasdroger

In een gezin is een wasdroger een bijna onmisbaar apparaat. Alhoewel veel mensen ervanuit gaan dat een wasdroger veel energie slurpt is het tegendeel waar. Tenminste als je een redelijk nieuw model hebt. Ben je benieuwd of jouw model een energieslurper is? Hier lees je meer over wasdrogers en energiegebruik. Een wasdroger bespaart onwijs veel droogtijd en dat komt zeker goed uit met een (groot) gezin.

 

6. Ruim droge was direct op

Het is zo verleidelijk, vooral als je gebruik maakt van een wasrek, om de droge was dagenlang te negeren. Tot de volgende was toch echt opgehangen moet worden. Het is echter beter om de droge was direct weg te werken. Pak er een handige wasmand bij en vouw de kleding ter plekke op. Dat scheelt weer uitzoekwerk en opvouwen als je in de kinder- of je eigen slaapkamer bent.

 

Zoals je ziet is het niet nodig om met een berg wasgoed te zitten. Met een paar kleine aanpassingen kan het hele gezin meehelpen en werk je makkelijk en snel een berg was weg.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelZwanger & Co bioscoopfilm en winactie
Volgend artikelBabykamer inrichten: waarop moet je letten?

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in