gefeliciTAART.nl - Black Friday

Als moeder moet je vaak over een portie engelengeduld beschikken. Je leeft niet meer voor jezelf, maar wordt geleefd door de agenda’s van je gezin. En dan in het niet zo gek dat er wel eens dingen op je pad komen die je wel doet, maar niet van harte. Herken jij jezelf in de volgende 4 dingen waar de meeste moeders een grondige hekel aan hebben (en terecht!)?

 

Het leed en voorrecht om ouder te mogen zijn

Laat ik direct voorop stellen: ouder mogen zijn is een groot voorrecht. Er zijn nog steeds genoeg vrouwen en mannen die deze wens hebben, maar nooit werkelijkheid zal worden vanwege wat voor reden dan ook. En toch gaat het ouderschap echt niet altijd over rozen. Er zijn zo van die dingen die elke ouder wel doet, zeker omdat het gewoon nodig is, maar voor veel ouders is dat eigenlijk gewoon een ware beproeving. Je doet het wel, maar het gaat zeker niet altijd van harte. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar 90% van de ouders zal zich zeker herkennen in onderstaande punten.

 

4 Dingen waar de meeste moeders een grondige hekel aan hebben (en terecht!)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het gaat om:

  • Andere moeders
  • Ouderavonden
  • Samen met de kinderen bakken of knutselen
  • Zwemles

 

1. Andere moeders

Je kent ze vast wel: andere (schoolplein)moeders die alles beter weten. En dit niet onder stoelen of banken steken. Ouders die op alles een passend antwoord hebben of je met een nijdige blik aankijken als je iets doet dat volgens hun niet het boekje past. Om nog maar niet te spreken over het feit dat zij alles goed doen en totaal niet openstaan voor kritiek als er iets is met hun eigen kind. Want, dat is onmogelijk. Hun kind is perfect, doet geen vlieg kwaad en bovendien is het populair. Genoeg gezegd?

 

2. Ouderavonden

Het is noodzakelijk, maar de meeste ouders vinden een ouderavond ronduit vervelend. Natuurlijk is het fijn dat je op de hoogte gehouden wordt van de vorderingen en wellicht achterstanden van je kind, maar vaak gaat zo een bezoek niet van harte. Weer een agendapunt die ingepland moet worden in de toch al schaarse tijd die je hebt. En: ga je nu alleen of toch eens samen met je partner? Tel hierbij de stress om in 10 minuten zowel naar de leerkracht te moeten luisteren als je eigen vragen te kunnen stellen en je snapt dat het een activiteit is waar veel moeders een grondige hekel aan hebben.

 

3. Samen met de kinderen bakken of knutselen

Het lijkt zo leuk en idyllisch: je duikt samen met je kind de keuken in of gaat aan de grote tafel zitten om samen te knutselen. Als je oudere kinderen hebt zal dat best gezellig zijn, maar met hele jonge kinderen blijft het vaak bij een idyllisch plaatje in het hoofd. Ineens blijkt de geduld van je kind nog minder te zijn. Haakt je kind na het uitsteken van 5 koekjes af of zit de hele vloer onder de glitters. Leuk hoor dat samen bakken en knutselen, maar jij slaat volgende keer liever over!

Leestip: Koekjes bakken met peuters zonder geknoei

 

4. Zwemles

Natuurlijk is het noodzakelijk om je kind naar zwemles te sturen. Zeker in een land als waterrijk Nederland. Jaarlijks verdrinken nog steeds 78 kinderen (gelukkig niet altijd met dodelijke afloop, maar elk kind is er een te veel). En hoewel zwemles dus echt noodzakelijk is, gaat het meegaan naar zwemles niet altijd zonder zuchten (al is het alleen in gedachten). Niet alleen kost het veel tijd om er naar toe te gaan, maar je kind aan- en uitkleden, haren drogen en föhnen… het gaat niet altijd met goede medewerking van je kind. Dan wil je kind eigenlijk niet naar zwemles, de volgende keer treuzelt je kind, dan wil het alles zelf doen…

Tja, is het dan werkelijk zo gek dat de meeste ouders eigenlijk gewoon een grondige hekel hebben aan alles wat met zwemles te maken heeft? Gelukkig is dat allemaal vergeten zodra het kind het fel begeerde zwemdiploma op zak heeft.

 

Aan welke van bovenstaande dingen heb jij een grondige hekel? Echt even heel eerlijk zijn 🙂 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelVakantietip bezoek Giethoorn met kinderen
Volgend artikelLeren lopen – Welke schoentjes zijn geschikt voor jouw kindje?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in