gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ontdek alles over GPS-horloge voor je kind: voordelen, nadelen, welke leeftijd en welk kinderhorloge met GPS kopen. Inmiddels een onmisbare gadget voor veel ouders, maar nog niet iedereen is overtuigd van de voordelen van een GPS-horloge voor een kind. Ontdek nu alles wat je moet weten over kinderhorloge met GPS.

 

Wat is een GPS-horloge voor kinderen?

Een GPS-horloge kind is vergelijkbaar met een smartwatch, maar dan wel een heel versimpelde uitvoering ervan. Deze kinderhorloges zijn op de markt gebracht met het oog op de veiligheid van jonge kinderen die buiten willen spelen en meer zelfstandigheid zoeken.

 

Functies GPS horloge kind

De meeste kinderhorloges met GPS zijn voorzien van een aantal basisfuncties, waaronder:

 • (Video)bellen
 • Noodknop/alarmknop/SOS knop
 • GPS tracking
 • Modus om veilige zone van kind in te stellen, gaat kind buiten deze zone dan ontvang je als ouder een signaal (geofencing)
 • Klok/tijdweergave

Afhankelijk van het gekozen model kunnen er nog andere functies op zitten zoals: rekenmachine, stappenteller, stopwatch en bijvoorbeeld een weerstation.

 

Vanaf welke leeftijd GPS-horloge?

De meest simpele uitvoering van een kinderhorloge met GPS is geschikt voor kinderen vanaf een leeftijd van 5 jaar. Op die leeftijd worden kinderen vaak zelfstandiger en wil je als ouder alsnog toezicht houden op je kind. Vanaf 5 jaar kan een kind de basisfuncties van het horloge begrijpen en gebruiken.

 

Kiezen voor kinderhorloge met GPS in plaats van telefoon

Natuurlijk kun je je kind van een telefoon voorzien in plaats van een horloge, maar hier zitten grote nadelen aan. Terwijl een horloge vast om de pols van je kind zit, is een telefoon een los accessoire dat je kind met zich mee moet dragen. De telefoon kan makkelijk uit de broekzak vallen tijdens het spelen of vergeten worden als deze in de speeltuin even opzij gelegd wordt.

Daarnaast bevat een telefoon vaak overbodige functies en is het lastiger om contact te houden met je kind en andersom. Daarbij is een telefoon technisch gezien net wat lastiger te hanteren voor jonge kinderen. Tenslotte is een kinderhorloge met GPS een stuk voordeliger dan een mobiele telefoon.

Leestip: 6 Redenen waarom een kind onder 12 jaar geen mobiele telefoon moet hebben

 

Waarop letten bij kopen van veilig kinderhorloge met GPS?

Voordat je een GPS-horloge aanschaft voor je kind is het goed om te letten op de veiligheid ervan. Stem de keuze in elk geval af op de leeftijd en ontwikkeling van je kind. Verder is het belangrijk om te letten op de manier waarop gegevens opgeslagen worden, want het laatste dat je wil is dat foto’s of locaties van je kind in de verkeerde handen terechtkomen. Een goede SSL verbinding is belangrijk zodat derden geen toegang hebben tot het horloge van je kind.

Kinderhorloges met GPS uit bijvoorbeeld China (Aliexpress) hoeven niet aan allerlei veiligheidseisen te voldoen. Wil je een veilig horloge voor je kind? Geef dan liever wat meer uit, zodat je zeker weet dat je kind veilig is.

 

Ontdek de one2track kinderhorloges

Nu vraag je je misschien af welke kinderhorloges dan wel veilig zijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn de one2track horloges. Zijn deze verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, afgestemd op de leeftijd van je kind. Je hebt niet alleen de keuze uit diverse modellen met functies die passen bij de ontwikkeling en leeftijd van je kind, maar ook verschillende kleuren en prijzen. Op die manier vind je gegarandeerd een kinderhorloge dat voldoet aan je wensen en eisen.

 

GPS-horloge kind: voordelen

Hieronder vind je nog een keer alle voordelen op een rij, mocht je nog twijfelen over de aanschaf van een GPS-kinderhorloge:

 • Meer vrijheid voor je kind
 • Kind leert veilig zelfstandig te worden, terwijl jij een oogje in het zeil kunt houden. Je krijgt seintje als kind buiten afgebakend gebied gaat
 • Je kind leert klokkijken en weet zo precies wanneer het thuis moet zijn
 • Leuke en leerzame gadget
 • Doordat het horloge om de pols zit is de kans op verlies kleiner dan bij een telefoon
 • Voorzien van nuttige functies, waardoor kind geen tijd verspilt aan gamen, maar onbezorgd buiten kan spelen
 • Goedkoper in aanschaf dan een telefoon
 • Simpel in gebruik, waardoor het geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar
 • Stimulatie om gezond te leven als kinderhorloge met GPS voorzien is van stappenteller

 

GPS-horloge kind: nadelen

En natuurlijk zitten er niet alleen voordelen aan, maar ook nadelen. Houd hier rekening mee als je een kinderhorloge aan wil schaffen. Al wegen de nadelen niet op tegen de vele voordelen.

 • Privacy van kind kan in het gedrang komen
 • Niet alle GPS-horloges zijn veilig in gebruik (gelukkig worden de meeste modellen op tijd uit de handel gehaald als er een lek in de beveiliging blijkt te zitten)
 • Kind wordt al vroeg in contact gebracht met technische gadgets, waardoor het sneller meer wil

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelEerste hapjes baby: wat geef je en wanneer starten met eerste hapjes
Volgend artikelDeze cosmetische ingrediënten moet je vermijden tijdens de zwangerschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in