gefeliciTAART.nl - Black Friday

De zomervakantie is begonnen en voor de kinderen betekent dit vooral genieten en plezier maken. Toch is het belangrijk om ook tijdens de vakantie te blijven lezen, zeker als je kind nog wat extra oefening kan gebruiken. Met de app Letterprins beleeft je kind spelenderwijs leesplezier, geschikt voor kinderen van groep 3.

 

Waarom lezen zo belangrijk is

Lezen is belangrijk voor de rest van je leven. Door te lezen kun je de wereld om je heen beter begrijpen, je leert van het verleden en kunt de toekomst bepalen. Lezen begint niet pas vanaf het moment dat je kind naar school gaat, maar eigenlijk al vanaf de zwangerschap. Om de taal- en leesontwikkeling van je kind te stimuleren kun je al tijdens de zwangerschap voorlezen. Is je kind eenmaal geboren dan blijft het belangrijk om tijdens een vast moment op de dag voor te lezen.

Heeft je kind eenmaal de leeftijd van 4 jaar bereikt dan zal school een grote rol spelen bij het leren lezen. Helaas pikken niet alle kinderen lezen en schrijven even snel op. Dat is ook helemaal niet erg, omdat elk kind zich uiteindelijk op eigen niveau ontwikkelt. Het is echter wel belangrijk om met je kind te blijven oefenen.

 

Letterprins: spelenderwijs leesplezier op elk niveau

Vooral voor kinderen die lezen niet leuk vinden is het goed om op zoek te gaan naar alternatieven. Dit kan zijn in de vorm van een spelletje (game) of bijvoorbeeld een app. En daar komt Letterprins om de hoek kijken. Deze app is eigenlijk niet meer dan een spel, waarin kinderen samen met hun ouders opdrachten moeten maken waarbij lezen centraal staat. De opdrachten passen zich aan het leesniveau van je kind aan, waardoor het leuk en interessant blijft. Ook wordt je kind niet onder- of overvraagt en kan het volop genieten.

Het doel is om boeken te ‘winnen’. Deze boeken kun je vervolgens samen met je kind online bestellen of je haalt het ‘gewonnen’ boek bij de bibliotheek om het samen te lezen. Door je kind elke dag op de app te laten spelen blijft het oefenen met lezen en worden er leeskilometers gemaakt. Dit zal je kind gegarandeerd helpen tijdens het schooljaar.

Je kunt de app gratis gebruiken. Het enige dat je nodig hebt is een gratis account.

 

Ontstaan van Letterprins

In 2013 namen de twee ouders Jan de Boer en Mirella Boot-de Boer het initiatief om Letterprins te ontwikkelen en financieren. Het moest toch mogelijk zijn een leuke app te ontwikkelen voor alle ouders thuis om hun kinderen te ondersteunen bij het leren lezen?

Zij wilden graag input vanuit de wetenschap, met bewezen effectieve leesoefeningen. Een samenwerking met de Radboud Universiteit was het gevolg. Letterprins heeft daarna diverse prijzen en onderscheidingen gekregen: Nationale Alfabetiseringsprijs van Stichting Lezen en Schrijven (2013), Keurmerk Valide Game van de Dutch Society for Simulation in Healthcare (2015), Good Practice kennisbenutting van Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (2015).

Daarnaast is het aangemerkt als Applab Approved van Cinekid (2016). Tot slot, wetenschappelijk validatieonderzoek (van de Ven et al., 2017) toont aan dat kinderen vooruitgaan in hun leesvaardigheid als ze Letterprins spelen. Elke dag een beetje is al genoeg.

Leestip: Met deze tips wordt lezen nog leuker

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel10 Leuke spelletjes voor de achterbank
Volgend artikelTips om jezelf en je gezin te beschermen in de zon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in