gefeliciTAART.nl - Black Friday

Zomer, winter en regen? Met deze tips hoeft je kind zich niet te vervelen. Het weer is zo onvoorspelbaar als het maar kan, maar dankzij deze leuke tips hoeft je kind zich niet te vermaken met een tablet. Met een paar simpele dingen in huis zal je kind zich ook tijdens de regen kunnen vermaken.

1. Zoek de regen op

Niet zo handig als het hartje winter is, maar bij zachte temperaturen of in de zomer zeker een aanrader. Zoek samen met je kind de regen op. Loop/stamp door plassen en let eens een keer niet op vlekken en dergelijke. Trek wat oude kleren aan en geniet samen met je kind van de regen. Daarna (samen) onder de douche en dan genieten van een een kopje (warme) chocolademelk

regen met deze tips hoeft je kind zich niet te vervelen 1

 

2. Zwembad in huis

Natuurlijk kun je bij regen naar een overdekt zwembad gaan, maar een klein opblaasbadje of een babybadje volstaat ook voor heel wat waterpret. Kleine kinderen zijn vaak al snel tevreden en lekker spetteren in een badje hoort daar zeker bij. Tegenwoordig heb je ook kleine zitbaden die in een douche passen: ideaal als je klein behuist bent. Overigens volstaat ook een grote plastic bak voor kinderen, zolang ze maar even flink kunnen spetteren.

3. Tover je huis om in een restaurant

Heb je nog wat kliekjes over? Duik dan samen met je kind de keuken in en maak er leuke tapas of kleine hapjes van. Daarna laat je je kind aan een mooi gedekte tafel plaatsnemen en bedien je hem of haar net als in een echt restaurant. Een menukaart en keuze uit diverse ‘drankjes’ maakt het geheel nog spannender. Maak het nog leuker en nodig een nichtje/neefje/vriendje of vriendinnetje uit.

 

regen met deze tips hoeft je kind zich niet te vervelen 2

4. High tea thuis

Organiseer een kleine high tea thuis. Laat je kind wat buurkinderen/schoolvriendjes of nichtjes/neefjes uitnodigen en zorg ervoor dat elk kind iets lekkers meeneemt. Zelf zorg je voor de thee en limonade met daarbij een kleinigheid. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je dit het beste in de voormiddag organiseren en niet langer dan een uurtje laten duren.

5. Tent in de kamer

Voor deze tip heb je twee mogelijkheden: je zet een heuse kindertent op in de kamer of je hangt wat kleden over tafels en stoelen en bouwt daarmee een tent. Als kind deed ik het laatste heel vaak samen met mijn zusje en dan waren we uren zoet in ons fort waar niemand in mocht komen.

6. Picknick in de huiskamer

Laat de regen je niet tegenhouden om te gaan picknicken, in je eigen woonkamer wel te verstaan. Maak van een simpele lunch een leuke picknick: kleed op de grond, boterhammetjes verpakt, wat extra hapjes erbij en je hebt een leuke picknick. Eventueel kun je het effect versterken door op de achtergrond natuurgeluiden te laten horen. Wedden dat het in de smaak valt bij je kind?

7. Beauty dag met je dochter

De meeste meisjes vinden tutten hartstikke leuk, dus gebruik een regenachtige dag om samen met je dochter van een beauty dag te genieten. Geniet van een lekker natuurlijk maskertje, besteed aandacht aan de haren en breng aan het einde van de middag een leuk kleurtje nagellak op.

regen met deze tips hoeft je kind zich niet te vervelen 3

8. Tover je huis om in een grote knikkerbaan

Extra leuk als je huis meerdere verdiepingen heeft! Zorg dat je wat pijpen in huis hebt die je met tape aan elkaar vastzet. Laat de buizen/pijpen kris kras door het huis lopen, waarbij je er altijd voor zorgt dat er verloop in zit, zodat de knikker (of kleine bal) in beweging blijft. Niet alleen leuk, maar ook nog eens hartstikke leerzaam voor kinderen.

9. Ga experimenteren

Kinderen zijn van nature hartstikke nieuwsgierig, dus gebruik een regenachtige dag om deze nieuwsgierigheid te bevredigen door te experimenteren. Maak samen slijm, zeep of ijs, maak een vulkaan die echt gaat borrelen of laat je kind geblinddoekt dingen proeven.

10. Thuisbioscoop

Soms is het ook gewoon lekker om niets te moeten en te hoeven en is samen een filmpje kijken alles wat je kind nodig heeft als het regent. Kies samen een leuke film uit, zorg voor verse popcorn, drinken, eventueel een deken en maak er een leuke middag/avond van.

 

regen met deze tips hoeft je kind zich niet te vervelen 4

 

Kinderen zijn niet alleen nieuwsgierig, maar hebben ook een rijke fantasie. Weet je zelf niets meer te verzinnen omdat de regen aanhoudt? Vraag je kind dan naar zijn of haar ideeën. Daar kunnen nog best hele verrassende dingen uit komen. En vergeet niet: zo nu en dan is vervelen helemaal niet slecht, omdat daarmee de fantasie en creativiteit van je kind gestimuleerd wordt.

Heb jij nog aanvullende tips wat kun je kunt doen met kinderen als het regent? Laat het me dan weten.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel6 Makkelijke kapsels voor moeders
Volgend artikelTips voor een snelle moeder proof make-up

4 REACTIES

  1. […] Helaas is het weer in de herfstvakantie niet altijd even lekker en zul je vaak op zoek moeten naar activiteiten die ongeacht het weer door kunnen gaan. In mijn lijst heb ik hiermee rekening gehouden, alhoewel er ook een aantal evenementen tussen staan die gewoon in de open lucht georganiseerd worden. Mocht het echt tegenvallen, lees dan ook mijn tips voor een regenachtige dag. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in