gefeliciTAART.nl - Black Friday

Vandaag heb ik een hartstikke leuke gastblog, geschreven door Ier Tjaden. Een blog recht uit het hart vol tips en tricks voor alle ouders met een kind met ADHD. Help! Alle dagen heel druk! is zeker herkenbaar voor veel ouders die in dezelfde situatie zitten.

 

Maak kennis met Ier Tjaden

Ier Tjaden (schrijversnaam) is moeder van een lieve 9-jarige dochter die de diagnose ADHD heeft gekregen. Op haar Facebookpagina Lifewithheralledagendruk en blog schrijft zij heel open en eerlijk over haar leven met een drukke dochter, de weg die zij aflegt in de zoektocht naar een manier om haar dochter op allerlei manieren te ondersteunen. Ik wens je veel plezier met het lezen van haar gastblog.

Help! Alle Dagen Heel Druk!

Toen wij na een lang traject te horen kregen dat onze dochter ADHD had dachten wij eerst: “En nu?”

Zoekend naar een weg en een jaar verder vind ik eigenlijk de dingen die wij hebben ontdekt best interessant. De zoektocht naar leuke tips &tricks en de oplossingen die we vinden voor de dingen waar we tegenaanlopen, maakt het alles ook best wel uhm… tja gek gezegd….Leuk!

Ook omdat we dit zoveel mogelijk samen doen is het afstemmen in hoe dingen anders moeten of veranderen ook best flexibel als het maar leuk is en niet te ingewikkeld!

Zo is er enorm veel te doen over ADHD en dieet, dit zou helpen en verminderen. Echter is het wel een tijdrovende klus om te kijken of die ene aardbei nou wel of niet lekker valt en of die Cherrytomaat haar nou druk maakt of niet?

Geen suikers meer

Fantastisch als je dit wilt uitproberen en super dat er onderzoek naar gedaan wordt, ook wij zijn hiermee aan de slag gegaan, maar dan op onze eigen manier namelijk in het weglaten van suikers. Suikers? Yep, suikers! Alle suikers, suikervervangers alles wat lijkt op suiker weg ermee!

Maar ok en toen? Hier alvast wat tips die ik graag met jullie deel:

Zelf ijs maken zonder suiker

We hopen erop maar het duurt nog even het zonnetje, maar hey dat wil niet zeggen dat we nu niet alvast lekker ijsjes kunnen maken! We ontnemen qua suiker al genoeg dus ijs all year long! En wel heel simpel fruit in de blender en met een beetje melk of yoghurt in een ijsmalletje gieten, de vriezer in en echt serieus dit is lekker! Ik zie het ook altijd als gemakkelijk, het overgebleven fruit van het fruithapje van mijn zoontjegiet ik in een hoorntje en klaar is Kees voor een overheerlijk ijsje.

Gemak dient de mens

Om heel eerlijk te zijn ik ben niet zo een bakker, de havermout koekjes, mueslirepen en bananenbroden zoek ik dan ook lekker in de supermarkt of bij de bakker,want ondanks dat het echt een doolhof is en je elk etiket wel een keertje of wat moet doorlezen, het is er en wel het meest in het schap bij de babyvoeding!

 

Lekkernijen op school

Op school is het inmiddels ook heel normaal dat daar een grote pot staat gevuld met lekkernijen waar zij wat uit kan pakken als er getrakteerd wordt mocht de jarige niet iets gemaakt hebben want dit gebeurt vaak genoeg wel!

 

Goed contact met school

Op school gaat gelukkig ook alles goed, goed contact met de juf of meester is van groot belang dit resulteert namelijk in dat jouw kind zichzelf mag zijn op welke manier dan ook.

Zo heeft mijn dochter laatst een power point gehouden over ADHD want juf vroeg haar: Hey, misschien vind je het eens fijn om erover te vertellen!

Inclusief filmpje en tips & tops van haar klasgenootjes glunderde ze de dag door want dat had ze toch maar mooi gedaan!

Nog leuker was dan ook dat zij de inspiratie was voor de andere kinderen om ook iets over zichzelf te vertellen, iedereen had zijn eigen verhaal! Prachtig dat in een klas vol met kinderen die allemaal hun eigen ding hebben deze dus ook mogen zijn wie ze zijn.

Zo ziet de tafel van mijn dochter er altijd uit al een kermisattractie, althans zo noem ik het. Van een elastiek aan de tafel voor wiebelbenen een koptelefoon hangend aan de stoel voor de rust die ze zo verlangt tot aan het gedichtje van haar ‘AD(H)Daisy boek” wat ze soms even kan oplezen om geduld te hebben is dit de leukste tafel van school denk ik!

Kortom goed contact met de leerkrachten is een absolute must!

 

Ook na school stuitert de dag nog door

Eenmaal thuis van school stuitert de dag nog lekker door, als moeder is het dan mijn taak het voor haar zo fijn, ongedwongen, en overzichtelijk mogelijk te maken.

Geen grote druk maar eigenlijk gewoon bijkomen, met duidelijkheid en grenzen natuurlijk. Lekker sporten en  buitenspelen, maar ook de rust respecteren die ze zelf pakken of vragen.

Als dan eenmaal de dag voorbij is en we lopen lekker naar boven om het, zoals altijd gestructureerde bedtijd ritueel te beginnen, kunnen we altijd nog even terugkijken op de dag.

Hoe druk, chaotisch, wel of geen driftbui, verdriet of niet en lastig maar ook leuk, leerzaam en gezellig de dag ook was we kunnen in ieder geval altijd weer voldaan terugkijken.

Ook hebben we allemaal weer geleerd, zowel van de wereld,als van elkaar.

 

Help! Alle Dagen Heel Druk! 1

 

ADHD? Wij zijn een goeie match

ADHD? Wij zijn een goeie match😉 Kijk naar de leuke dingen van je kind ze worden al vaak genoeg gezien als ‘dat kind dat altijd zo druk is’ of ‘Die rent de hele dag die zal wel ADHD hebben’

Feit blijft….Ze zijn zo leuk en bijzonder en alles wat bij ze hoort moeten we omarmen….

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel12 Tips tegen brandend maagzuur tijdens zwangerschap
Volgend artikel10x leuke uitjes in de voorjaarsvakantie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in