gefeliciTAART.nl - Black Friday

Binnenkort is het weer Vaderdag. Elke vader verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Ben je op zoek naar een Vaderdagcadeau? Dit zijn de leukste Vaderdag cadeautjes waarmee jouw (stief, bonus of schoon) vader kunt verrassen. Natuurlijk ook super leuk voor de vader van je kinderen.

 

Op zoek naar een Vaderdagcadeau? Dit zijn de leukste Vaderdag cadeautjes

Het is algemeen bekend dat het moeilijker is om voor een man een geschikt cadeau te vinden. dan voor een vrouw. Daarom deel ik hieronder een aantal leuke ideetjes, zodat je jouw vader of de vader van je kinderen kunt verrassen met een leuk Vaderdag cadeau.

 

Maak een leuk pakket voor vader, precies afgestemd op zijn smaak of hobby

Een leuk pakket samenstellen is niet moeilijk. Je kunt daarbij werkelijk alle kanten op. Maak een leuk pakketje met daarin een paar pantoffels en een riem. De pantoffels zijn ideaal voor thuiswerken en voor de koudere dagen en de riem kan hij elke dag dragen. Zeker als je kiest voor een reversible (omkeerbare) riem. Of stel een pakket samen met lekkernijen (borrelpakketje) of een hobbypakket.

vaderdag vaderdagcadeau cadeautip vader pantoffelsvaderdag vaderdagcadeau cadeautip vader riem

 

vaderdag vaderdagcadeau cadeautip vader riem pantoffels

Gepersonaliseerd cadeautje

Of het nu voor een man of een vrouw is, een gepersonaliseerd cadeautje valt bij iedereen in de smaak. Hier kun je alle kanten mee op. Laat een mok bedrukken of kies voor een bedrukt T-shirt met te gekke tekst. Andere mogelijkheden zijn: een gepersonaliseerde verjaardagskalender (kan hij ook nooit meer een verjaardag vergeten), een bbq schort met tekst of een heren armband met tekst of tekening van de kinderen.

 

Fotoshoot

Veel moeders krijgen een fotoshoot cadeau. Maar dat is voor een man eveneens een leuk cadeau. Laat een professionele fotograaf een paar foto’s maken van de vader samen met de kinderen. Of fungeer zelf als fotograaf. Een paar foto’s van je (schoon)vader samen met de kleinkinderen en dan afgedrukt op posterformaat of als 3D foto is gegarandeerd het perfecte Vaderdag cadeautje.

 

Een gadget dat bij hem past

Veel mannen zijn dol op gadgets of ze zich er nu wel of niet bewust van zijn. Dat varieert van een mooi horloge tot een golfsetje voor op het toilet. Andere ideeën voor een gadget voor mannen zijn:

  • Accessoires voor zijn telefoon
  • Speaker (al dan niet met licht)
  • Gadgets voor de barbecue
  • Sleutelhanger (kan ook gepersonaliseerd worden!)
  • Dockingstation

 

Vaderdag gedicht

Wil je het cadeau nog net iets specialer maken? Dan kun je er een Vaderdag gedicht bij doen. Dat kun je zelf maken door gebruik te maken van een online rijmmachine of je schrijft een gedicht voor vader vanuit je hart. Heb je werkelijk geen idee waar je moet beginnen? Hieronder vind je een paar voorbeelden van de website 1001 gedichten. Leuk om zelf aan je vader te geven, maar ook een fijne inspiratie om het cadeau van je kinderen nog leuker te maken.

 

Vaderdag vaderdagcadeau cadeautip vader gedicht

 

Wanneer is het Vaderdag?

Elk jaar op de derde zondag in juni is het Vaderdag. Dat geldt tenminste voor ons land, in andere landen wordt Vaderdag soms op een andere dag gevierd. In ons buurland België bijvoorbeeld vieren ze Vaderdag al een week eerder, op de tweede zondag in juni. Vaderdag 2020 valt op zondag 21 juni. Hieronder vind je ook meteen de data voor Vaderdag 2021, Vaderdag 2022, Vaderdag 2023, Vaderdag 2024 en Vaderdag 2025. Zo kun je je vader nooit meer vergeten.

Vaderdag 2021: 20 juni

Vaderdag 2022: 19 juni

Vaderdag 2023: 18 juni

Vaderdag 2024: 16 juni

Vaderdag 2025: 15 juni

Waarom vieren we eigenlijk Vaderdag?

Net als Moederdag, is Vaderdag een speciale dag die in het leven geroepen is om de vaders in het zonnetje te zetten. Veel mensen onderschatten de rol van een vader in een gezin. Toch verdient elke vader, of dat nu de vader van je kinderen is of je eigen (bonus, stief- of schoon)vader het om eens paar jaar wat extra verwend te worden.

Vaderdag komt van oorsprong uit de Verenigde Staten, net als Moederdag. Daar riep Sonora Smart Dodd de dag in het leven als een eerbetoon aan haar vader die er voor de opvoeding van zijn kinderen alleen voor stond na het overlijden van zijn vrouw. Hij was niet alleen een held in de ogen van zijn dochter, maar had zijn sporen ook verdient tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. En zoals het met veel dingen gaat die in Amerika groot worden, zo is het ook met Vaderdag gegaan. Deze dag kwam overgewaaid naar Europa en sinds 1937 vieren we Vaderdag dus ook in Nederland.

 

Geef een cadeau met liefde

Wil je een cadeau kopen voor een man? Hou dan rekening met zijn karakter, zijn interesses en natuurlijk de reden van het geven van een cadeau. Onthou bovendien dat het geven van een kleinigheid belangrijker is dan veel uit te geven. Het gaat immers om het gebaar (ik ben je niet vergeten en dit is om je te bedanken) en niet zozeer om het cadeau zelf.

Wat geef jij je vader of de vader van je kinderen cadeau?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel11 Manieren om als vader een band op te bouwen met je kind
Volgend artikelNooit meer papier weggooien dankzij Correctbook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in