gefeliciTAART.nl - Black Friday

Heb jij wat meer persoonlijk toezicht nodig voor je kind? Wil je wat meer rust creëren in je gezin en huishouden? Denk dan eens aan een au pair. Een au pair biedt tal van voordelen. Ontdek hieronder de voordelen van een au pair in huis.

 

Wat is een au pair?

Kort gezegd is een au pair een oppas die tijdelijk bij jou in huis woont. Een au pair is meestal een jonger persoon (18 – 30 jaar) die vanuit het buitenland maximaal 1 jaar bij jou in huis komt wonen. Zij zorgt in die tijd voor je kind(eren) en neemt eventueel lichte huishoudelijke taken op zich (bijvoorbeeld opruimen na het spelen, koken, was draaien).

 

Hoeveel kost een au pair?

Voor veel mensen klinkt het hebben van een au pair uit het buitenland als niet haalbaar. Toch vallen de kosten reuze mee. Voor een vaste oppas aan huis betaal je vanaf 500 euro per maand. Extra kosten zoals uitjes waarvoor jij betaalt en bijvoorbeeld zakgeld niet meegerekend. Zoals je ziet is een au pair heel betaalbaar, vooral als je dat naast de kosten van de reguliere kinderopvang legt.

 

De voordelen van een au pair in huis

Naast het feit dat een au pair eigenlijk veel minder kost dan je zo op het eerste gezicht zou zeggen, biedt het hebben van een au pair nog veel meer voordelen. Deze voordelen lees je hieronder:

  1. Het grootste voordeel is natuurlijk dat er voor je kinderen veel meer structuur en rust geboden kan worden. Je kind kan na school direct naar huis gaan en je hoeft geen gebruik te maken van de kinderopvang. Dat scheelt enorm: je kunt na je werk ook direct naar huis, de kinderen zijn dan al klaar en als ze moe zijn dan kunnen ze naar bed als dat nodig is.                                                                                                                                                                                                                          Bovendien kan een au pair zorgen voor rust op momenten dat het even allemaal te veel is. Denk aan de dagelijkse stress rondom klaar maken in de ochtend. Op zo een moment kan een oppas inspringen en balans brengen.
  1. Cultuuruitwisseling: een ander groot voordeel van het hebben is de mogelijkheid om kennis te maken met een andere cultuur. Als je een au pair uit het buitenland hebt, kun je genieten van de culinaire, muzikale, taalkundige en andere culturele aspecten die ze meenemen. Dit is niet alleen leuk voor jezelf, maar zorgt ook voor een bredere kijk op de wereld voor je kind(eren).
  2. Hulp in het huishouden: naast de culturele uitwisseling, kan een au pair ook helpen bij dagelijkse huishoudelijke taken, zoals koken, schoonmaken en wassen. Dit kan vooral handig zijn als je een drukke levensstijl hebt en weinig tijd hebt om deze taken zelf uit te voeren. Dat scheelt dan bovendien een schoonmaakster, alhoewel de primaire taken natuurlijk bestaan uit het oppassen op jouw kind.
  3. Flexibiliteit: au pairs zijn vaak flexibeler dan andere soorten hulp in huis, zoals een oppas die je zo nu en dan laat komen. Ze kunnen helpen met de zorg voor de kinderen op verschillende tijden en dagen, afhankelijk van wat het beste werkt voor jouw gezin. Dit kan vooral handig zijn als je onregelmatige werkuren hebt. Bovendien heb je zo de kans om meer quality time door te brengen met je kinderen en je partner.

Als je overweegt om een au pair in huis te nemen, is het belangrijk om te onthouden dat er veel verschillende opties zijn. Ben je benieuwd of een au pair van Nina Care de beste optie is voor jouw gezin? Wil je meer weten over de selectieprocedure? Check dan snel het artikel over Nina.care.

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelIn liefdevolle herinnering aan Luna
Volgend artikelDe kinderschoenen trends 2023

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in