gefeliciTAART.nl - Black Friday

Met de zomer in volle gang, is er geen betere manier om kinderen af te koelen en plezier te laten hebben dan met waterspelletjes en wateractiviteiten. Of je nu een zwembad, een tuinslang of een waterbaan tot je beschikking hebt, er zijn talloze leuke en verfrissende opties om uit te kiezen. Lees snel verder en ontdek 10 leuke waterspelletjes en wateractiviteiten voor kinderen. Gegarandeerd urenlang waterpret!

 

Heerlijk verkoelend in de zomer

Niets zo fijn als spelen met water, vooral als de temperaturen buiten oplopen. Dat afkoelen kan natuurlijk perfect in een zwembad, waarin kinderen zich vaak al urenlang kunnen vermaken. Heb je geen zwembad? Dan is een waterbaan een mooi alternatief. Ook ideaal als je kind nog niet zo oud is en je een zwembad niet verantwoord vind.

Leestip: Met deze tips vind je een zwembad dat bij je past

 

10 Leuke waterspelletjes en wateractiviteiten voor kinderen

Maar er zijn meer mogelijkheden als het op spelen met water aankomt. Hierbij kun je denken aan spelletjes met waterballonnen, tuinslang en meer.

 

1. Waterballonnengevecht

Een klassieker onder de waterspelletjes: het waterballonnengevecht. Een regelrechte hit bij kinderen van alle leeftijden. Vul een emmer met waterballonnen en laat de kinderen zich uitleven. Zorg voor een genoeg speelruimte en verdeel de kinderen eventueel in teams voor extra spanning.

 

2. Spons-estafette

Dit spel is perfect voor warme zomerdagen. Verdeel de kinderen in twee teams en plaats twee emmers met water aan het begin en het einde van een parcours. Geef elk team een spons en laat ze de spons in de emmer dopen, het parcours afleggen en het water in de andere emmer uitknijpen. Het team dat als eerste al het water overbrengt, wint!

 

3. Waterlimbo

Til het klassieke limbo-spel naar een hoger niveau door het onder een stromende tuinslang te spelen. Laat de kinderen één voor één onder de waterstraal door gaan terwijl de anderen het water omhoog houden. Verlaag geleidelijk de hoogte van het water om het moeilijker te maken. Wie kan het laagste komen zonder nat te worden?

4. Waterglijbaan

Maak je eigen waterglijbaan in de achtertuin met behulp van een groot stuk plastic zeil en wat water. Leg het zeil op een helling en zorg ervoor dat de onderkant in een zwembad of een opvangbak voor water uitkomt. Laat de kinderen op de glijbaan naar beneden zoeven voor een spetterend avontuur.

 

5. Waterpistool trefbal

Voeg wat waterpret toe aan het traditionele trefbalspel door waterpistolen te gebruiken. Verdeel de kinderen in twee teams en geef elk team een waterpistool. In plaats van ballen te gooien, moeten de kinderen elkaar proberen te raken met waterstralen. Het team met de minste natte spelers wint.

 

6. Waterballonpiñata

Hang een grote waterballon aan een boomtak of een stevige haak en laat de kinderen eromheen staan. Geblinddoekt mogen ze om de beurt proberen de waterballon kapot te slaan met een stok. Het spetterende resultaat zorgt voor veel gelach en verkoeling op een warme dag.

 

7. Waterspons dobbelsteen

Teken grote dobbelstenen op een stuk karton en schrijf op elke zijde een waterspelactiviteit, zoals “sponsworp”, “waterballonnengevecht”, “sponstikkertje” enzovoort. Laat de kinderen om de beurt met de dobbelstenen gooien en de activiteit uitvoeren die overeenkomt met het aantal ogen dat ze gooien.

 

8. Waterkleuren

Geef de kinderen waterpistolen gevuld met water en een paar druppels voedsel kleurstof. Laat ze hun eigen kunstwerken maken op een groot vel papier door met de gekleurde waterstralen te spuiten. Het resultaat: een kleurrijk en uniek meesterwerk.

 

9. Waterparcours

Maak een parcours met verschillende wateractiviteiten in de achtertuin. Plaats bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad waar de kinderen doorheen moeten kruipen. Een sproeier om onderdoor te rennen, een emmer met waterballonnen om naar doelen te gooien en een waterglijbaan om vanaf te glijden. Laat de kinderen het parcours afleggen en kijk wie de snelste is. Waterpret gegarandeerd!

 

10. Waterbommenestafette

Dit spel is een leuke twist op de traditionele estafette. Verdeel de kinderen in teams en geef elk team een grote spons. Plaats aan het andere uiteinde van het speelgebied een emmer met waterballonnen. De eerste speler in elk team moet een waterballon oppakken met behulp van de spons en deze naar zijn teamgenoot brengen zonder dat de waterballon breekt. Het team dat als eerste alle waterballonnen veilig overbrengt, wint.

 

Bovenstaande waterspelletjes en activiteiten zijn leuk voor je eigen kinderen, om samen te doen met vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast zijn het ook geweldig leuke ideeën voor een kinderfeestje in en om het huis.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelVakantietip: Ameland met kinderen
Volgend artikelKinderbijslag 2023 gaat omlaag de laatste kwartalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in