gefeliciTAART.nl - Black Friday

Bloko, bij de meesten wel bekend als Noppers, zorgt voor urenlang creatief speelplezier. Het perfecte speelgoed om te bouwen, stapelen en nog veel meer. Lees snel verder en ontdek waarom ook jij voor jouw kind Bloko ofwel Noppers wil hebben.

 

Wat is Bloko?

Grote kans dat de naam Bloko je niets zegt, maar als ik Nopper zeg dat er dan belletjes gaan rinkelen. Het plastic speelgoed valt op door de gebruikte kleuren en de uitstekende uitstulpsels. Er zijn verschillende vormen van: rond, hierkant, driehoek en speciale vormen om hiermee de leukste dingen van te bouwen. Net als Lego en Playmobiel valt dit onder constructiespeelgoed.

Het speelgoed wordt in Normandië ontworpen en in Europa gemaakt, van zacht, maar tegelijkertijd ook restistent en bovenal veilig plastig. Met dit speelgoed stimuleer je de verbeeling, creativiteit, vaardigheid, maar ook ruimtelijk inzicht en motoriek van je kind.

Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Bloko of Noppers

 

Bloko of Noppers voor urenlang creatief speelplezier

BLOKO blokken zijn verkrijgbaar in verschillende setjes. Je hebt de keuze uit tubes en diverse dozen. De inhoud verschilt: zo kun je kiezen voor specifieke afwijkende kleuren of bepaalde bouwsets. Met de BLOKO set van 50 stuks die ik kreeg van Bot-i kunnen onder andere een trein en andere voertuigen gemaakt worden, dankzij de meegeleverde wielen. Maar je kunt hier ook prima een huisje mee maken, fantasiefiguren of een raket. Met een setje kan je kind zich werkelijk urenlang vermaken.

Bloko of Noppers voorbeeld

Verder bestaat de set uit orangje, groene, blauwe en gele vormpjes waarmee eindeloos gespeeld kan worden. Je kunt de verschillende setjes prima met elkaar combineren en wat speelplezier betreft is het gewoon vergelijkbaar met Lego of Duplo, maar dan met meer vormen. De uitsteeksels of eigenlijk noppen zorgen ervoor dat je de blokken makkelijk in elkaar kunt steken en uit elkaar kunt halen.

 

Senso-motorisch speelgoed

Voor de kleinsten is het niet erg als de blokjes zo nu en dan in de mond belanden. Juist deze uisteksels zorgen voor een senso-motorische prikkel. Deze prikkel is belangrijk omdat kinderen op die manier meer leren over de wereld om hen heen. Als er een verstoring komt in de senso-motorische ontwikkeling dan kan dit gevolgen hebben voor onder andere de taal- en rekenvaardigheden, maar ook sociale ontwikkelingen.

Om dit te voorkomen is het dus belangrijk om je kind met verschillende materialen in aanraking te laten komen en deze op verschillende manieren te ervaren. Daar past BLOKO dus perfect bij. Het materiaal kan zowel met de mond als de handen ervaren worden. Omdat het geen glad materiaal is, geeft dit weer hele andere impulsen aan je kind.

Bloko of Noppers speelgoed

 

Bloko is verkrijgbaar bij Bol.com. De prijzen variëren erg en hangen af van de hoeveelheid Noppers en de gekozen set. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van Bloko:

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelSchermtijd voor kinderen: dit zeggen deskundigen
Volgend artikelWaarom wij kozen voor de Thule Shine kinderwagen en jij deze ook wil hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in