gefeliciTAART.nl - Black Friday

Kinderen zijn nieuwsgierig en ontdekken graag de wereld om hen heen. Hier moet jij als ouder op inspelen door het aanbieden van geschikt speelgoed. Een voorbeeld hiervan is Brain Train van Smartgames uitdagend speelgoed voor je peuter en kleuter.

 

Al spelend de wereld ontdekken

Als je kind net geboren is, is alles nieuw voor hem of haar. Je kind moet ook nog alles leren. Dat gebeurd gaandeweg. Eerst door het eigen lichaam te leren kennen. Je kind ontdekt dat het handen heeft en kan hierdoor gefascineerd zijn. Ineens blijken die handen niet alleen leuk te zijn om in de mond te stoppen, maar ook nog eens heel geschikt om dingen mee vast te pakken. Dat is de eerste kennismaking van je kind met speelgoed. Meestal gebeurd dat zo rond een leeftijd van 4 – 5 maanden.

Zijn de handen eenmaal ontdekt, dan blijft je kind nieuwsgierig en zijn de voeten aan de beurt. Juist in deze periode leert je kind te zitten en voor je het weet staat je kind en zet het wellicht de eerste stappen. De ontwikkeling gaat razendsnel en de wereld van je kleine wordt steeds groter. Ineens ziet je kind dat er nog veel leuks te ontdekken valt en zul je met speelgoed op de proppen moeten komen, waarmee je kind zich optimaal kan vermaken.

Leestip: speelgoed om de fijne motoriek van je kind te ondersteunen

Brain Train van Smartgames uitdagend speelgoed voor je peuter en kleuter 3

Speelgoed passend bij de leeftijd en ontwikkeling

Voor je kind is het van groot belang om speelgoed te hebben dat past bij de leeftijd, maar vooral ook de ontwikkeling van je kind. Sommige kinderen zijn namelijk sneller met ontdekken dan anderen. In sommige gevallen heeft het geen nut om een kind bepaald speelgoed te geven als het er binnen 5 minuten op uitgekeken is, omdat het gewoon niet meer interessant genoeg is. Andersom kan natuurlijk ook: sommige kinderen zijn iets langzamer en ontdekken de wereld op eigen tempo. Dat mag en kan allemaal.

Belangrijk is dat jij als ouder je kind niet overvraagt en speelgoed geeft dat een te grote uitdaging is, waardoor je kind gefrustreerd raakt omdat het niets met het speelgoed kan. En ook hier geldt weer: geef je kind uitdagend speelgoed als je daaraan toe is. Niets zo vervelend als een kind dat niets met het aangeboden speelgoed kan omdat het iets uitdagends nodig heeft. Kijk dus vooral niet naar wat andere kinderen aan speelgoed hebben, maar kijk naar de behoeften van je kind.

Hier wil ik wel een kleine aantekening bij maken. Zorg er wel voor dat het speelgoed enigszins bij de leeftijd van je kind past. Op elke verpakking staat precies aangegeven voor welke leeftijd het geschikt is. De leeftijdsnorm wordt aangehouden in verband met het feit dat er bijvoorbeeld kleine onderdelen bij kunnen zitten. Als je kind nog te klein is om te begrijpen dat het dat speelgoedje niet in de mond mag stoppen, dan moet je hem of haar er ook niet mee laten spelen. Vandaar dat er op de verpakking precies aangegeven staat welk speelgoed past bij de leeftijd van je kind.

 

Smartgames prikkelt de ontwikkeling van je kind

Zoals ik al eerder aanhaalde is speelgoed onmisbaar voor je kind. Het maakt daarbij niet uit je een baby, peuter of kleuter hebt. Smartgames is een spelontwikkelaar die zich met zijn spellen richt op jong en oud. Er is voor elke leeftijd passend speelgoed en passende spelletjes. Alle spelletjes zijn erop gericht om het brein fit te houden. De spellen zijn uitdagend en zorgen ervoor dat je na moet blijven denken. Natuurlijk alles afgestemd op de leeftijd van je kind. Hieronder bespreek ik Brain Train dat geschikt is voor kleuters. Voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder is het spel Atlantis EscapeAtlantis Escape een aanrader.

Brain Train van Smartgames uitdagend speelgoed voor je peuter en kleuter 1

Brain Train van Smartgames uitdagend speelgoed voor je peuter en kleuter

Een peuter en kleuter vermaken kan nogal een ding zijn. De kinderen hebben nu door dat de wereld vele malen groter is, maar doen er vaak alles aan om de wereld om zich te laten draaien. Dat kan resulteren in driftbuien op de meest onverwachte momenten. Deze driftbuien kunnen echter ook het gevolg zijn van het feit dat je peuter of kleuter zich verveelt. In dat geval zou je eens kunnen kijken of je je kind bezig kunt houden met Smartgames.

Een aanrader voor kinderen vanaf 3 jaar is Brain Train. Dit is een setje bestaande uit een locomotief en twee wagons, die niet aan elkaar vast zitten. Gemaakt van hard plastic, zodat het robuust is en tegen de driftbui van een peuter kan 😉 Bij het setje horen vrolijk gekleurde blokken in verschillende vormen (ster, vierkant en rondje). In de doos zit een boekje met daarin de opdrachten.

Het is namelijk niet de bedoeling dat de blokken zomaar in de trein en wagons gezet worden. Dat moet in een bepaalde volgorde gebeuren. Met 48 verschillende opdrachten zal je kind wel een tijdje zoet zijn. Je begint met hele makkelijke opgaven om je kind kennis te laten maken met Brain Train. Heeft je kind dat eenmaal onder de knie, dan ga je naar de volgende opdrachten. En zo wordt het spel steeds moeilijker. Op die manier raakt je kind niet snel uitgekeken, tenzij je kind een wiskundig genie is.

Het spel stimuleert onder andere leren oplossen van problemen en fijne motoriek (de blokjes moeten immers in de train en wagons gezet worden). Daarnaast wordt je kind gestimuleerd om te plannen, oog- en handcoördinatie goed te gebruiken en ruimtelijk inzicht. Het spel is dan ook perfect geschikt om je kind alvast voor te bereiden op het moment dat het naar school gaat. Het geleerde komt echter op de peuterspeelzaal en bij de kleuters goed van pas.

Nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je informatie over de prijs en kun je het spel direct zelf bestellen.


Denk je dat Brain Train een leuk spel is voor jouw kind?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDe kinderkamertrends 2020 natuurlijk en modern
Volgend artikelDit jaar niet op vakantie, maar wel mooie herinneringen aan de muur

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in