gefeliciTAART.nl - Black Friday

Of je nu op zoek bent naar cadeautips voor de komende feestdagen of een verjaardag, een cadeau voor een kind kopen kan lastiger zijn dan je denkt. Daarom deel ik de leukste cadeautips voor kinderen van 4 – 10 jaar.

 

Cadeautjes uitzoeken voor kinderen

Het lastige van een passend cadeau vinden voor kinderen is het feit dat kinderen vandaag razend enthousiast zijn over speelgoed en er morgen niet meer naar om kunnen kijken. Dat heeft vooral te maken met de heersende speelgoedtrends en het feit dat kinderen makkelijk beïnvloedbaar zijn. Dat maakt het lastig om bijvoorbeeld ruim van tevoren speelgoed als cadeau te kopen, tenzij je echt weet dat je kind hier ongeacht de speelgoedrages gewoon mee blijft spelen.

 

4 Cadeautjes regel

Voor de feestdagen kan het aanbod ook voor ouders overweldigend zijn. Daarom is het raadzaam om voor het kopen van Sinterklaascadeautjes en Kerstcadeautjes de 4 cadeautjes regel aan te houden.  Deze regel houdt het volgende in:

  • Iets om te lezen
  • Iets om te dragen (kleding of schoenen)
  • Iets wat je kind nodig heeft
  • Iets wat je kind graag wil hebben

 

De leukste cadeautips voor kinderen van 4 – 10 jaar

Ben je op zoek naar wat inspiratie voor leuk speelgoed? Dan mag je deze cadeautips voor kinderen van 4 – 10 jaar zeker niet missen. De tips zijn overigens geïnspireerd door speelgoed dat kans maakt op de prijs van Speelgoed van het Jaar. Mocht je op zoek zijn naar specifieke cadeautips? Dit zijn tips voor een cadeau meisje 5 jaar.

 

Kinderspelletjes als cadeau

Wat is leuker dan samen spelen? Verras je kind dit jaar met een leuk spelletje dat het samen met jou als ouder, een broertje, zusje of vriendje/vriendinnetje kan spelen. Kies voor een normaal spel, waarbij de spelers tegen elkaar spelen of een coöperatief spelletje. Bij een coöperatief spelletje is het juist de bedoeling dat de spelers elkaar helpen.

Leestip: Coöperatief spel de Geheime Gang

 

Oma’s Waslijn

Een grappig spel voor kinderen vanaf 4 jaar is Oma’s Waslijn. Het spel is geschikt voor 2 – 4 spelers en draait allemaal om behendigheid. Het is de bedoeling dat je de was op gaat hangen… Dit lijkt heel makkelijk, maar helaas is er soms sprake van een stevige bries. En dan is het nog maar de vraag of het wasgoed of zelfs oma wel aan de waslijn blijven hangen. Het spel duurt niet al te lang en is door de grappige elementen (een ronddraaiende oma aan de waslijn die bovendien haar jurk kan verliezen) ontzettend leuk voor kleuters.

 

Keer op keer kids

Een leuk dobbelspel voor iedereen vanaf 5 – 99 jaar. Het spel duurt ongeveer 10 minuten en is geschikt voor 2 – 4 spelers. Het spel speelt zich af in de dierentuin waar het zo druk is dat de bezoekers moeten helpen met het verzorgen van de dieren. Door te dobbelen moet je proberen zo snel als mogelijk de dierenverblijven op je speelvel vol te krijgen. Omdat iedereen tegelijkertijd speelt hoef je niet op anderen te wachten en duurt het spel niet te lang. Hierdoor is het ook geschikt voor kleuters vanaf 5 jaar.

 

Duurzaam speelgoed voor kinderen

Wil je dat je kinderen langer genieten van speelgoed? Dan kies je voor duurzaam speelgoed. Dat kenmerkt zich doordat het tijdloos is en niet gebonden aan bepaalde rages of trends. Het speelgoed wordt gemaakt van hoogwaardig, hout of gerecyclede materialen, waardoor het lange tijd meegaat. Ook ideaal als je speelgoed wil bewaren voor een broertje of zusje.

 

Marble Racetrax

Knikkerbanen blijven de absolute favoriet van veel kinderen. Niet zo gek, want het is tijdloos speelgoed dat eigenlijk nooit verveeld. Verras je kind daarom met de Marble Racetrax knikkerbaan. Deze is gemaakt van 100% duurzaam geproduceerd karton. Je kind kan zich helemaal uitleven met het zelf in elkaar zetten van de baan. De totale lengte is maar liefst 5 meter! Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

Geomag Super Color Recycled 78 delig

Ook super leuk en bovendien tijdloos is constructiespeelgoed. De Geomag Super Color Recycled bestaat uit maar liefst 78 delen. Dit is een mix van staafjes en magnetische bolletjes. Hiermee kan je kind naar hartenlust bouwen, waarbij de fantasie de vrije loop gelaten kan worden. Het Geomag speelgoed draagt het STEM keurmerk, een kwaliteitskenmerk voor speelgoed dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de manuele vaardigheid, sociale interactie, creativiteit, concentratie en leren. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Let op: vanwege de kleine onderdelen moet je dit speelgoed absoluut uit de buurt houden van jongere broertjes/zusjes!

 

Creatief speelgoed 4 – 10 jaar cadeautips

Speelgoed is er in alle soorten en maten. Geschikt voor jongens en meisjes, voor kinderen met uiteenlopende interesses. Er is speelgoed dat de creativiteit bevordert, maar ook speelgoed dat de motoriek en de fantasie stimuleert. Ook hier is de keuze reuze.

 

Hasbro Play Doh prachtige taarten oven

Is jouw kind dol op kleien? Kan het maar geen genoeg krijgen van het maken van de leukste klei dingetjes? Verras je kind dan met de Play Doh prachtige taarten oven. De oven is interactief, voorzien van geluid, een hendel en een mogelijkheid om de taart te zien rijzen. Met de bijgeleverde accessoires kan je kind leuke garneringen maken. Geschikt voor kinderen van 3 – 7 jaar.

 

Crayola Washimals huisdieren set

Als je kind dol is op kleuren dan is de Crayola Washimals huisdieren set zeker een leuk cadeau. De set bestaat uit verschillende dieren die naar eigen inzicht ingekleurd kunnen worden. Wil je kind de huisdieren opnieuw kleuren? Geen probleem. Je kind kan de dieren met de bijgeleverde douche makkelijk en snel schoonmaken. Daarna kunnen deze opnieuw ingekleurd worden. Geschikt voor kinderen van 3 – 6 jaar.

Vtech Kidi DJ Mix

Speciaal voor muzikale en creatieve kinderen is de Kidi DJ Mix op de markt gebracht. Dit is een echte DJ draaitafel voor kinderen. Je kunt zelf muziek maken en opnemen. Er zit ook een microfoon bij om zelf muziek te maken en er doorheen te mixen. Het launchpad is verlicht en heeft 2.000 combinatiemogelijkheden. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Totum BraceletLacing factory

Vind je het kind het leuk om zelf sieraden te maken? Goed nieuws! Totum heeft een nieuwe set op de markt gebracht, waarmee je kind zelf armbanden kan weven. De set heeft naast alle benodigdheden ook verschillende patronen, zodat je kind direct aan de slag kan gaan met het maken van een originele armband. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

 

Pixicade

Games zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze kinderen. Combineer het leuke met het nuttige en verras je kind voor Sinterklaas of Kerst met Pixicade. Met Pixicade maakt je kind eerst een tekening om er vervolgens een game van te maken. Geschikt voor meerdere spelers dankzij de handige app. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar met hulp en zelfstandig vanaf 10 jaar.

 

Speelgoed cadeautips voor kinderen van 4 – 10 jaar

Ook gewoon speelgoed mag niet ontbreken op deze lijst met cadeautips. Soms moet je kind ook gewoon kunnen spelen, alleen of met een ander. Overigens wil dat niet zeggen dat er dan geen creativiteit bij komt kijken. Daarnaast is sommige speelgoed ook perfect geschikt om de motoriek te stimuleren, na te denken en simpelweg te genieten.

 

Smoby Flextreme Discovery Set

Als je kind dol is op alles wat racen te maken heeft, dan zal de Smoby Flextreme Discovery Set zeker in de smaak vallen. Deze racebaan heeft een lengte van maar liefst 4,4 meter en bestaat uit 184 flexibele stukken. Hiermee kan je kind een eigen racebaan creëeren waarbij gerust gebruik gemaakt mag worden van hoogtes (bijvoorbeeld de baan over een stoel laten gaan). Natuurlijk zit er ook een speciale auto bij. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

 

Lego Friends Magische Kermisachtbaan

Lego is lekker tijdloos speelgoed dat bovendien bijzonder duurzaam is. Het gaat generaties mee en verveelt eigenlijk nooit. Of je kind nu een nieuwkomer is wat Lego betreft of de bestaande collectie uit wil breiden, de Lego Friends Magische Kermisachtbaan met 974 delen biedt tal van creatieve spelmogelijkheden. Er zitten zelfs toffe glow in the dark Legostenen bij! Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Mocht je nog op zoek zijn naar leuk speelgoed neem dan gerust een kijkje op de website van Speelgoed van het Jaar. Overigens kun je zelf je stem uitbrengen op je favoriete speelgoed. Door te stemmen maak je bovendien kans op een winnend artikel dat je zelf kiest.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelCadeautip voor peuters Klorofil urenlang vermaak gegarandeerd
Volgend artikelRecept spinnen muffins chocolade cupcakes

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in