gefeliciTAART.nl - Black Friday

Spelen is leuk en bevordert in sommige gevallen de creativiteit van kinderen. Dit zijn leuke en vooral creatieve spelletjes voor kinderen van 3 – 12 jaar. Inclusief winactie!

 

Spelen voor de ontwikkeling

Of je kind nu 1, 5 of al 10 jaar oud is, spelen moet een belangrijk onderdeel vormen van het dagelijkse leven. In het begin is speelgoed vooral een manier om de wereld beter te leren kennen. Hoe ouder je kind wordt hoe meer uitdagingen het speelgoed mag hebben. Door te spelen leert je kind verschillende dingen, afhankelijk van het soort speelgoed dat je kind krijgt. Denk daarbij aan:

 • Cognitieve ontwikkeling
 • Sociaal zijn
 • Leren verliezen (tegenslagen verwerken in het leven)
 • Fantasie gebruiken
 • Creatief zijn
 • Educatie

Daarnaast is spelen ook gewoon goed om even bij te komen. Ook kinderen hebben tegenwoordig een drukke agenda. Bovendien zitten ze vaak al op jonge leeftijd achter het scherm. Wissel dit allemaal af door je kind te laten spelen. En vergis je niet: spelen is op elke leeftijd belangrijk, zelfs voor jou als volwassene.

Leestip: Waarom is spelen belangrijk voor een kind?

 

Creatieve spelletjes voor kinderen van 3 – 12 jaar

Zoals ik al zei is het ontwikelen van de creativiteit van kinderen een belangrijk punt waarom ze moeten spelen. Hiervoor zijn verschillende spelletjes te vinden bij Feestartikelen. De spellen variëren in soort, leeftijd en interesses van je kind. Vooral bouwspeelgoed, waarbij je kind uitgedaagd wordt om iets te bouwen is populair. Niet zo gek natuurlijk, want je kind kan trots ziet aan het einde het resultaat. En daar mag hij of zij dan trots op zijn.

 

Knikkerbaan als creatief speelgoed

Bijzonder populair is momenteel de knikkerbaan. Deze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zodat er genoeg uitdaging inzit. Natuurlijk worden deze geleverd met knikkers. Niet geschikt voor kinderen die nog de neiging hebben om speelgoed in de mond te stoppen! Dus let hier ook op met jongere broertjes of zusjes.

Knikkerbanen zijn op twee manieren leuk: eerst moet je kind de knikkerbaan in elkaar zetten. Vervolgens kan er urenlang mee gespeeld worden, zonder dat het gaat vervelen. Als er meerdere banen zijn kunnen wedstrijden gehouden worden. Er kan gekeken worden welke knikker het laatst beneden is en nog veel meer. Je kunt zelfs een wedstrijd onderling houden: wie heeft als eerste de knikkerbaan in elkaar gezet.

Creatieve spelletjes voor kinderen van 3 – 12 jaar knikkerbaan

 

Puzzelen creatief en leuk

Puzzels zijn populairder dan ooit. Overigens geldt dit niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen hebben puzzelen (her)ontdekt. Met puzzelen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Laat je kind al op de leeftijd van een paar maanden kennis maken met eenvoudige puzzels. Hoe ouder je kind wordt hoe meer uitdaging in de puzzels mag zitten. Er is volop keuze, dus voor elke jongen en meisje is er een passende puzzel te vinden. Van Disney puzzels tot dieren puzzels.

Leestip: Dit zijn de speelgoedrages en trends 2021

 

Tekenen en kleuren

Tekenen en kleuren blijft favoriet van heel veel kinderen. Je kunt hier ook alle kanten mee op en het is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Voor peuters en kleuters zijn kleurboeken een must. Kies afhankelijk van de leeftijd en je eigen wensen voor kleurpotloden, stiften of bijvoorbeeld stempelstiften. Laatstgenoemde zijn vooral leuk om te gebruiken in combinatie met een simpel wit velletje.

Als je kind wat ouder is kun je ook overwegen om sjablonen aan te schaffen. Deze helpen om bijvoorbeeld makkelijk en snel dieren te kunnen tekenen. De rest eromheen moet je kind dan zelf tekenen, wat de creativiteit bevordert. Vanaf een jaar of 8 kan je kind ook diamond painting doen. Dit is ongekened populair, niet in de laatste plaats omdat het heel rustgevend is om te doen.

Creatieve spelletjes voor kinderen van 3 – 12 jaar stempelstiften

 

Creatief spelen door te kleien

Eigenlijk hoeft hier weinig over gezegd te worden. Kleien is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Voor kinderen zijn vooral de herbruikbare soorten klei geschikt. Hiermee kunnen ze eindeloos spelen, zonder zich te vervelen. Oudere kinderen vinden het misschien ook leuk om echte klei te gebruiken. Deze klei kun je aan de lucht laten drogen. Ideaal als je een uniek cadeautje wil maken voor Moederdag, Vaderdag of oma en opa.

 

 

Constructiespeelgoed

Alhoewel er bij normaal creatief speelgoed al heel veel gedaan wordt aan de ontwikkeling van je kind kun je hier nog een stapje mee verder gaan. Geef je kind constructiespeelgoed met een wetenschappelijke inslag. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en dat zie je terug aan het aantal vragen dat je elke dag opnieuw mag beantwoorden. En dat is goed, want daar leert je kind van.

Vaak hebben deze spelletjes te maken met scheikunde, natuurkunde of wiskunde. Goed dus om je kind spelenderwijs alvast kennis te laten maken met deze vakken.

Creatieve spelletjes voor kinderen van 3 – 12 jaar constructiespeelgoed

3D constructiefoam

Constructiefoam combineert puzzelen en constructiespeelgoed in één. Je kind moet met de losse onderdelen foam een dier in elkaar zetten. Dat vergt inspanning en goed nadenken. Want hoe moet je nu die giraf, olifant of gorilla goed in elkaar zetten? Als ze allemaal in elkaar zitten kun je er ook nog eens heel leuk mee spelen. Of je haalt het weer uit elkaar. Zijn er meerdere kinderen in huis dan kun je de dieren omwisselen, zodat elk kind een keer alle dieren in elkaar moet zetten.

Creatieve spelletjes voor kinderen van 3 – 12 jaar 3D constructiefoam

 

Doe mee en win

Zoals ik aan het begin al aan heb gegeven hoort bij dit artikel ook een leuke winactie. Als je meedoet met deze giveaway maak je namelijk kans op onderstaande knikkerbaan! Wat moet je doen om kans te maken:

 • Laat hieronder weten op een creatieve manier weten waarom jij de knikkerbaan wilt winnen en voor wie

 

Meer kans maken op deze leuke prijs?

 • Like en volg mij dan op Facebook
 • Volg mij op Instagram en laat daar ook een reactie achter

Creatieve spelletjes voor kinderen van 3 – 12 jaar knikkerbaan

 

WORDT ALLEEN BINNEN NEDERLAND VERSTUURD!

De winactie loopt door t/m zondag 28 februari 2021 om 00:00 uur. In de loop van de maandag (1 maart 2021) zal ik de winnaar bekend maken op Facebook en de winnaar krijgt ook een mailtje van mij.

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelAlles over anticonceptie van hormonaal tot natuurlijk
Volgend artikelElektrische tandenborstel voor kinderen: wel of niet doen

50 REACTIES

 1. Jaaa! Dit lijkt me echt super leuk! Ik doe dan ook graag mee voor mijn kinderen Dalmar en Dylan. Alles is een wedstrijdje bij ons thuis en ze zijn de hele dag bezig met racewedstrijden wiens auto als Verstappen het eerste de finish haalt. Ik zou dus wel weten hoe de knikkerbaan gebruikt gaat worden en hoe spannend is het om te zien welke route een bepaalde knikker gaat nemen? Voordeel is dat de route van een knikker willekeurig wordt bepaald, dus misschien wint mijn jongste zoontje dan ook een keer 🤞

 2. Knikkers zijn weer helemaal in. Ik vind het mooi om te zien dat ze allerlei spelletjes verzinnen. Dat zie ik graag, want mijn zoontjes trekken erg naar schermen toe. Met de knikkerbaan kunnen ze nog meer met de knikkers.

 3. Knikkers zijn weer helemaal in. Ik vind het mooi om te zien dat ze allerlei spelletjes verzinnen. Dat zie ik graag, want mijn zoontjes trekken erg naar schermen toe. Met de knikkerbaan kunnen ze nog meer met de knikkers.

 4. heel graag zou ik deze supermooie knikkerbaan voor mijzelf willen winnen omdat ik een handicap in een beperking vind de knikker banen op youtube in op sbs6 geweldig om te zien hoop dat ik deze supermooie knikkerbaan mag winnen

  mvg
  hindrik evenhuis

 5. Voor mijn kleinzoon die dol is op rollen en hollen!
  Voor mijn kleinzoon die ik al zolang niet heb gezien- maar die via de video praatjes heeft voor tien!
  Voor mijn kleizoon die in maart jarig is en waar ik voor de tweede keer zijn verjaardag mis!
  Voor mijn kleinzoon mijn grote geluk-mocht ik deze knikkerbaan -voor hem winnen dan kan mijn maand niet meer stuk!

  Dank je wel en blijf gezond!

 6. Dit zou fantastisch zijn voor deze oma die 3 dagen op mag passen op de kleine dames. Samen een baan bouwen en ermee spelen en bij oma mag deze gewoon blijven staan tot de volgende keer.

 7. Jaaa een knikkerbaan van Marble Run, dat is niet zomaar eentje hiermee heb je heel veel fun! Eentje veel kleurtjes en onderdelen, dat gaan mijn zoontje nooit vervelen. Lekker bouwen tot in de nok van het huis, daarmee zit geen enkel kind meer voor de buis. En dan lekker rollen met de knikkerballen, wie zou nu niet voor dit speelgoed vallen! Dit wordt zeker een hobby voor het hele gezin, ik ga lekker knikkeren tussen mijn zoommeetings in. En savonds als de kleine naar bed toe is, dan is het vast zijn vader die ik mis. Die houdt ook van een spelletje op zijn tijd, bij ons kan je deze knikkerbaan echt wel kwijt!

 8. Een knikkerbaan voor onze dochter is helemaal te gek,
  lekker marble mania spelen op haar eigen stek.
  Van tipsvoormama is dit wel een hele goeie tip,
  wint ze niet, dan blijft ze lachen en kijkt heus niet sip!

 9. Ik waag graag mijn kansje omdat ik weet dat ik zowel Ilias als zijn lieve nichtje hier enorm mee kan plezieren! Goed voor uren speelplezier!

 10. Doet mij denken aan mijn eigen kindertijd, wij hadden thuis een lange gang met brede plinten die een beetje afliepen, wij legden daar de knikkers op en lieten ze dan rollen, deze knikkerbaan is uiteraard veel leuker. Doe dan ook graag mee voor mijn neefje en nichtje die dit vast erg leuk zullen vinden.

 11. Voor onze zoon Ivo die op school de opdracht heeft om een grote knikkerbaan te maken
  Hij is al begonnen met papier en knikkers van de spaaractie en zou graag deze baan erbij willen voegen

 12. De knikkerbaan wil ik graag winnen voor mijn kinderen, ze zijn er gek op. Mijn zoon zegt altijd: “Ik heb KNIKKERKRACHT”… De nieuwe knikker superheld, hahaha

 13. Momenteel een hele rage op de televisie en ik uit mijn jeugd er erg vertrouwd mee en dus hoop ik dat mijn jongste kleinkinderen uit Lelystad [ Lisa 13/Esme 10 en James van 4 ] het erg leuk vinden als deze Opa het voor hun wint en dat we het dan straks veilig corona proof kunnen gaan opbouwen en spelen.

  iedereen veel win & speel plezier

 14. Jarno is 21-3 jarig. hij heeft adhd en knikkerbanen geven hem rust. hij heeft uiteraard die van de plus (de oude en de nieuwe) en eentje van hubelino. En hij maakt er wekelijks wel zelf eentje van karton of buiten in het zand. dit gaat hij daarom helemaal te gek vinden en ik heb het ideale cadeau weer gevonden 😉

 15. Mijn oudste is een echte Marble Mania fan en bouwt zelf grote knikkerbanen. Zijn zusje mag niet meedoen van hem omdat ze hem in de weg loopt… Ze wil wel graag, een eigen knikkerbaan zou een oplossing kunnen zijn. Voor haar doe ik graag mee, hopelijk wordt haar grote broer dan niet jaloers. 😉

 16. Bij de speel-o-theek heb ik een paar keer een knikkerbaan geleend. Dat was een groot succes, zowel voor onze 10-jarige zoon als zijn 7-jarige zus. Het zou fantastisch voor hen zijn om met een eigen knikkerbaan te kunnen spelen!

 17. Ow wauw dit is te gek voor mijn tweeling Siem en Mats! Sinds een tijdje heb ik al m’n knikkers van vroeger van zolder gehaald en staat hier een zelfgemaakte, kartonnen knikkerbaan te wiebelen in de woonkamer. Het staat er al drie weken en mag AB-SO-LUUT niet weg. Hoe gaaf zou het zijn als ik ze met deze geweldige Marble Run zou kunnen verrassen! (En stiekem vind ik het zelf ook superleuk ;))

 18. Voor onze kleine energieke,
  maar ook hele lieve Lieke.
  Spelen doet ze heel erg graag,
  En dat doet ze heel lief zonder geklaag.
  Ze zou wel weer wat nieuw speelgoed willen,
  Zodat ze weer uren zelf kan chillen.
  Nu is ze gelukkig bijna jarig,
  Anders is het ook zo karig.
  Maar hier zou ze heel erg blij mee zijn,
  Mama blijft in de buurt want misschien zijn de knikkers nog wat te klein

 19. Knikkerbanen zijn weer helemaal in en een super leuk vermaak voor de kinderen nu er in deze crisis toch al veel minder kan.
  Graag wil.ik mijn kinderen hiermee verrassen.

 20. Mijn zoon van 5 jaar is heel erg bezig met achtbanen, en hoe die gebouwd zijn en hoe hard hij gaat en hoe de bochten gaan enz. Dit zou hij met deze knikkerbaan in het echt kunnen doen! Zijn eigen baan bouwen, en dan kijken hoe hard de knikkers gaan en steeds aanpassen. Uren speelplezier!

 21. Ik zou het willen winnen voor onze zoontjes. Het leuke van een knikkerbaan is dat ze het vaak in 1 keer in elkaar zetten en wanneer ze het dan gaan uittesten komen ze erachter dat bij sommige delen de knikker er helemaal niet langskomt. Ik vind het dan heel leuk om te zien hoe ze gaan ontdekken hoe het komt dat de knikker bepaalde stukken overslaat, (hoogte, laagte etcetera) en dat ze dan manieren gaan bedenken hoe ze dit kunnen oplossen. Daarna zijn ze natuurlijk ook trots wanneer het is gelukt en dat is leuk om te zien.

 22. Mijn kinderen zijn helemaal into de knikkerbanen nu Marble Mania op tv komt… Ze mogen het in het weekend op uitzending gemist kijken en daar halen ze me toch een inspiratie uit…! De meest uiteenlopende knikkerbanen hebben ze gebouwd: met lego, met hamertje tik, met puzzelstukjes,… Toch is en blijft hun wens: een ECHTE knikkerbaan!

 23. Dit zou een mooie aanvulling zijn op de knikkerbaan geknutseld van wc-rollen (wat ook al een groot succesnummer is!). Wij loten graag mee!

 24. Hoi hoi mijn zoontje Floris van acht jaar die heeft van opa een hele doos knikkers gekregen( die van papa waren). Hij gooit ze nu door de hele kamer heen😀. Maar hij zou heel graag zo’n knikkerbaan willen hebben. Is voor mama en de andere gezinsleden ook wel fijn 😅💙. Liefs en een fijn weekend Renée

 25. Onze dochter Sarah bouwt sinds Marble Mania op TV is banen van karton en alles wat ze te pakken kan krijgen in huis door haar hele kamer heen. Ze zou zo graag een echte knikkerbaan hebben.

 26. Knikkers blijven hot; hier verdwijnen de knikkerzakken regelmatig in de kast, maar ze komen er altijd weer uit! Een knikkerbaan zou gaaf zijn; zo kunnen de kids zich weer uren vermaken 💪

 27. Onlangs kwam mijn moeder aanzetten met een blik vol met mijn oude knikkers, sindsdien zijn onze meiden helemaal aan het knikkeren geslagen! Ik denk dat deze knikkerbaan een mooie aanvulling is op hun (lees mijn) verzameling

 28. Wat een lol, wat een lol. Op knikkers zijn mijn 3 zoontjes helemaal dol!
  Ze liggen overal in huis zelfs onder de stoel, sta je erop met je voet voelt dat niet cool.
  Maar de mannen hebben plezier en ik hoor veel gelach. Uren met knikkers spelen maakt een geslaagde dag!

  Duimen dat ik mijn mannen met deze prijs mag verrassen!

 29. Mijn zoon is helemaal into Marble Mania, de hele woonkamer staat vol met bouwwerken van lege keukenrollen, papieren bordjes verknipt tot spiraal of trechter en de binnenrollen van inpakpapier. Maar goed, tsja, dat heb ik natuurlijk allemaal gebouwd 🙂 Hoe tof zou het zijn als hij zelf aan de slag kan met deze knikkerbaan

 30. Ik doe heel graag mee voor mijn zoontjes die begin april jarig zijn, ze zijn dol op knikkerbanen dus een hele leuke cadeautjes voor ze

 31. Ik doe graag mee voor ons zoontje, hij is dol op knikkerbanen en hij heeft het verdiend, binnen een week helemaal zindelijk., wat een topper

 32. Zo leuk hoe de jongens zoooo lang bezig kunnen zijn met het spelen met de knikkers! Ze fabriceren hun eigen banen, wat niet altijd succesvol is… 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in