gefeliciTAART.nl - Black Friday

Spelletjes zijn ontzettend populair. Niet zo gek, want we zitten meer dan ooit thuis met ons gezin. Zoek je nog een leuk spel? Dit zijn de leukste spelletjes van Ravensburger voor jong en oud.

 

Maak kennis met Ravensburger

Voordat ik de leukste spelletjes van Ravensburger deel, eerst een korte samenvatting over deze spellengigant. Alhoewel Ravensburger nu bekend staat om de spelletjes en puzzels was het van oorsprong een uitgeverij. Deze werd in 1883 opgericht door de Duitse Otto Maier in het stadje Ravensburg. Het eerste spelletje was ‘De reis rond de wereld in 80 dagen’ naar het verhaal van Jules Verne.

Binnen een paar jaar maakte hij er een bloeiend bedrijf van dat vooral bekend stond om de hoogwaardige kwaliteit. In 1925 nemen de 3 zonen het over en worden de spelletjes gemoderniseerd. Dit is goed te zien in de klassieker: ‘Fang den Hut’.  De ontwikkelingen blijven doorgaan en als het bedrijf in de jaren ’50 en ’60 weer over wordt genomen wordt het assortiment uitgebreid met hobbytassen en puzzels.

De leukste spelletjes van Ravensburger voor jong en oud fang den hut

Ook anno 2021 staat het bedrijf niet stil en komt het elke keer met nieuwe spelletjes, puzzels en innovatieve en educatieve spelletjes op de markt. Inmiddels is het spellenimperium uitgebreid en maken ook TipToi, Gravitrax, Schilderen op nummer  en veel andere merken deel uit van Ravensburger.

 

 

De leukste spelletjes van Ravensburger voor jong en oud

Door de hele Coronacrisis zitten mensen massaal thuis. Netflix, Videoland en andere streamingdiensten beginnen mensen de neus uit te hangen. Gezinnen hebben daarom het spelen van gezelschapsspelletjes herontdekt. De omzet is voor sommige spelgiganten gegroeid met 60 – 80% procent! Niet zo gek, want bordspelletjes zijn populairder dan ooit.

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Leuke spelletjes die je samen met je kind kunt spelen? Ontdek hieronder de leukste spelletjes van Ravensburger voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

 

Spelletjes voor kinderen vanaf 3 jaar

Spelen is ontzettend belangrijk voor kinderen. Daar hoort ook het spelen van bordspelletjes bij. Door het spelen van gezelschapsspelletjes leren kinderen onder andere verliezen, samen spelen (zeker bij coöperatieve spelletjes) en geduld. Voor jonge kinderen zijn er tal van leuke spelletjes op de markt gebracht. Een leuk en educatief spelletje is memory. Omdat het voor kinderen heel belangrijk is om dingen te herkennen is het Ravensburger Baby Shark memory ontzettend leuk.

Ook andere spelletjes voor je peuter zoals kwartet (twee bij elkaar horende plaatjes zoeken) en Lotto zijn ontzettend leuk. Andere spelletjes die zeker in de smaak vallen bij je kind zijn onder andere de spelletjes van Nijntje zoals ‘Wat hoort erbij’ en Nijntje Junior Colorino.

 

Spelletjes vanaf 4 jaar

Hoe ouder je kind wordt, hoe uitdagender de spelletjes mogen zijn. Voor kleuters vanaf 4 jaar kun je echt al beginnen met spelletjes die niet al te lang duren. Vooral uitdaging en avontuurlijke spelletjes zijn bij de meeste kleuters favoriet. Een beetje humor mag daarbij niet ontbreken. Ook is het belangrijk dat het bordspel voor het kind herkenbaar is, bijvoorbeeld door bepaalde figuren of een reverentie naar een film.

 

Leuke spelletjes van Ravensburger voor kinderen vanaf 4 zijn onder het hilarische familiespel Bert Bever. Andere leuke spelletjes voor kinderen van 4 – 6 jaar zijn: Paw Patrol Junior Labyrinth,  Bunny Hop en La Cucaracha. Ook educatieve spelletjes zoals memory om het geheugen te trainen, ‘Ik kan al tellen’ en Eerste rekenen zijn echte aanraders voor deze leeftijdsgroep.

 

Spelletjes vanaf 7 jaar

Als je kind eenmaal op de basisschool zit gaat het meestal heel hard met de ontwikkeling. Je kind leert dagelijks nieuwe dingen. Dit heeft als voordeel dat je nu thuis als gezin andere gezelschapsspelletjes kunt spelen met je kind. Een populair Ravensburger spel is Doolhof. Dit spel is inmiddels in diverse varianten uitgebracht. Houd je kind van gamen? Dan kun je voor Super Mario Labyrinth kiezen. Doolhof, maar dan in Super Mario versie!

Maar natuurlijk is er veel meer keuze. Wat dacht je van spelletjes zoals Ramses, Barricades Classic en Ganzenbord. Allemaal spannende spelletjes geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf een jaar of 8 beginnen ook kaartspellen interessant te worden. Deze zijn ideaal, want de dozen nemen veel minder ruimte in dan grote gezelschapsspelletjes. Probeer het eens met de volgende kaartspellen: Level 8, Push en Start 11.

 

 

Ravensburger spelletjes vanaf 10 jaar

Als je kind eenmaal de leeftijd van 10 jaar bereikt heeft wordt spelen als gezin pas echt interessant. Veel kinderen kennen dan de drang om te winnen maar al te goed, waardoor competatieve spelletjes helemaal in de smaak vallen. Hoe ouder je kind, hoe meer uitdaging het wil zien in een spel. Gelukkig vind je bij Ravensburger meer dan genoeg spelletjes voor (pre) tieners. Spelletjes die leuk blijven, zelfs als je volwassen bent.

Een bordspel waarbij tactiek en inzicht nodig zijn is Castles of Tuscany. Dit spel speelt zich af tijdens de Italiaanse Renaissance. Een ander spel waarbij geschiedenis centraal staat is The year of the Dragon. In dit spel kruipt de speler in de rol van een Chinese provincievorst uit het jaar 1000 na Christus. Zoek je eerder een grappig spel voor tieners? Dan is het spel Koehandel een aanrader.

 

Ravensburger bordspellen voor het hele gezin

Zoals je ziet vindt je bij Ravensburger gezelschapsspelletjes voor het hele gezin. Educatieve en eenvoudige spelletjes voor peuters. Iets uitdagender voor kleuters. Vanaf de basisschool wordt de keuze aan leuke bordspellen alleen maar groter. Ook kinderen en volwassenen kunnen zich prima vermaken met de verschillende spellen.

Zet de tv daarom eens wat vaker uit en geniet van een gezellige spelletjesavond samen met het hele gezin.

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDe leukste 1 april grappen voor kinderen
Volgend artikelCybergrooming hoe kan ik mijn kind hiervoor beschermen

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in