gefeliciTAART.nl - Black Friday

Van spelletjes kun je nooit genoeg hebben. En nu is er een ontzettend tof nieuw spel op de markt gebracht: Koala Kart. Dit grappige race bordspel heeft veel weg van Mario kart en is niet alleen leuk voor kinderen. Koala Kart klaar voor de start? Racen maar! En snel verder lezen om alles te ontdekken over dit leuke bordspel.

 

Spelen is belangrijk

Spelen is belangrijk voor kinderen.  Sterker nog: spelen is een mensenrecht. Dat is niet zo gek, want spelen heeft voor kinderen een paar grote voordelen. Spelen is bijvoorbeeld cruciaal voor de algemene ontwikkeling voor je kind. In het begin is speelgoed vooral bedoeld om de (fijne) motoriek van je kind te ontwikkelen. Later leert je kind de wereld ontdekken via speelgoed en als het iets ouders is leert je kind delen en samenwerken. Zoals je ziet is spelen dus ontzettend belangrijk in alle fases van de ontwikkeling.

 

Koala Kart klaar voor de start? Racen maar!

Nu zijn er honderden spelletjes op de markt waaruit je kunt kiezen. En als je denkt dat er niets nieuws bedacht kan worden dan heb je het mis. Steeds weer komen creatieve mensen met de leukste spelletjes op de proppen. Spelletjes die je kind prikkelen, pushen om samen te werken of juist de drang om tijdens een spannend spel te willen winnen, aanwakkeren. En onder de laatste noemer valt ook het spel Koala Kart.

Zoals je al uit de naam af kunt leiden gaat het hier om een racespel. Dit keer geen spel dat je online of achter de schermen speelt, maar een bordspel. In het spel nemen 6 koala’s het tegen elkaar op in een race om de winnaar te worden. Wie zal als eerste over de finishlijn rijden en zich de ultieme winnaar mogen noemen?

Koala Kart koalas

 

Maar voordat het zover is moet je eerst drie rondes zien door te komen. En dat lijkt makkelijker dan het is. Onderweg kan er namelijk van alles en nog wat gebeuren. Je tegenstander kan je banden lek schieten of ervoor zorgen dat je vertraging oploopt. Maar, je kunt ook handige kaarten trekken die je juist helpen om een spurt te maken om je tegenstanders ver achter je te laten.

De bedoeling is om drie rondes te racen. Heb jij als eerste drie vlaggen verzameld? Dan ben jij de winnaar van het spel.

 

Koala kart race bordspel voor jong en oud

Het spel is vrij simpel om te spelen en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Door de verschillende verrassingselementen doet het spel denken aan Mario Kart. En juist daardoor is het spel niet alleen leuk voor kinderen, maar ook tieners en (jong) volwassenen vinden dit spel geweldig. Een spelronde duurt ongeveer 25 minuten, maar natuurlijk hoef je na de eerste ronde niet op te houden met spelen. Zeker niet als je deze ronde niet gewonnen hebt! Of als je revenge wil voor alle obstakels die je voor onderweg tegen bent gekomen.

Hier in huis heb ik twee jong volwassen kinderen en zij houden van (bord)spelletjes. Naast gewone bordspellen zit mijn zoon ook geregeld achter één van zijn spelcomputers om games te spelen. En racespelletjes zoals Mario Kart zijn daarbij favoriet. Niet zo gek dus dat dit spel ook in de smaak valt.

En als je dan toch al bezig bent met spelen, vergeet niet er een gezellige happening van te maken voor het hele gezin. Zet wat lekkere snacks en drinken op tafel, leg de telefoons aan de kant en geniet van het samenzijn en samen spelen (ook al zijn alle spelers concurrent van elkaar!).

Kaola Kart spelletje

Algemene informatie Koala Kart

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Geschikt voor 2 – 6 spelers

Spelduur: 25 minuten

Prijs: 34,95 euro

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelOntdek nu alles wat je moet weten over veilig fietsen met je baby
Volgend artikelUnieke ontwerpwedstrijd voor kinderen: ontwerp je eigen speelgoed

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in