gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het is vakantie, je kind is thuis. Wil je jouw kind tijdens een thuisvakantie optimaal laten genieten? Dan is dit 11x het leukste buitenspeelgoed voor kinderen tot 10 jaar.

 

Buitenspelen tijdens de vakantie

Niet iedereen gaat tijdens de vakantie ook echt naar het buitenland. Dat is ook helemaal niet nodig. Je kind kan zich prima vermaken in de eigen omgeving. Dat kan de tuin zijn, de speeltuin verderop in de straat of het parkje om de hoek. Buitenspelen is goed voor kinderen niet in de laatste plaats omdat ze alle energie die ze hebben kwijt kunnen. Buiten spelen met andere kinderen is leuk, maar soms heeft je kind ook genoeg aan alleen spelen, als er maar voldoende leuk speelgoed is.

 

11x Het leukste buitenspeelgoed voor kinderen tot 10 jaar

Met het juiste speelgoed wordt buitenspelen nog veel leuker. Hieronder vind je tips voor het leukste buitenspeelgoed voor kinderen tot een jaar of 10. Het kan natuurlijk dat je kind eerder uitgekeken is op bepaald speelgoed of juist langer speelt met bepaald speelgoed.

 

1. Zandbak

Een zandbak ik al vanaf jonge leeftijd geschikt. Er zijn verschillende modellen zandbak beschikbaar. Voor welke je kiest hangt van je budget, wensen en de beschikbare ruimte af. Kies voor een klein schildpad model met deksel of een uitgebreide zandbak van hout eventueel voorzien van een zonnekap, zodat je kleintje onbekommerd in de zand kan spelen.

 

2. Buitenspelen watertafel

Elk kind vind spelen met water leuk! Je kunt het nu extra aantrekkelijk maken met een watertafel. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Er zijn combinaties van water- en zandbak, maar ook Aquaplay heeft ontzettend leuk waterspeelgoed.

 

3. Tipitent

Kinderen vinden een tent ontzettend leuk. Geef ze daarom een eigen tent in de tuin. Tipitenten zijn verkrijgbaar in verschillende maten met diverse opdrukken. Let op: In een tent kan het behoorlijk heet worden, zorg er dus voor dat je kind regelmatig drinkt en controleer de temperatuur. Als het heel warm is laat je het best de ingang open, zodat er voldoende frisse lucht naar binnen kan komen.

 

4. Trampoline buitenspelen is nog nooit zo leuk geweest

Een trampoline is ontzettend leuk voor kinderen. Zij kunnen zich hierop naar hartenlust uitleven. Daarnaast is een trampoline ook goed voor de motoriek, evenwicht en nog veel meer. Ook hier geldt weer: trampolines heb je in verschillende soorten en maten. Benieuwd welke trampoline bij je past? Ontdek het hier.

 

5. Zwembad

In de zomer is een zwembad eigenlijk onmisbaar, vooral als je gewoon geniet van een staycation. Een zwembad geeft dan niet alleen verkoeling, maar onderstreept voor je kind ook het vakantiegevoel. Je kunt afhankelijk van de grootte een zwembad ook op het balkon zetten of op je dakterras. Heb je een grote tuin? Dan zou je zelfs kunnen overwegen om een vast zwembad in de tuin aan te leggen. Ideaal als je straks nog een bestemming zoekt voor je vakantiegeld.

 

6. Schommel

Misschien denk je dat je voor een schommel een grote tuin of een boom nodig hebt. Toch hoeft dat helemaal niet. Sommige schommels zijn geschikt om in het deurkozijn/deurpost te hangen. Een enkele schommel neemt ook veel minder in dan bijvoorbeeld een uitgebreid speeltoestel voor kinderen.

 

7. Reuzenbellenblaas populair buitenspeelgoed

Simpel, maar bijzonder doeltreffend en momenteel heel populair: reuzenbellenblaas. Kinderen zijn dol op het blazen van bellen en hoe groter hoe leuker dat is natuurlijk. Let wel op: in de meeste gevallen krijg je de vlekken van bellenblaas niet meer uit de kleding. Zorg dus dat je kind kleding aan heeft die vies mag worden.

 

8. Buitenkeuken/modderkeuken om buitenspelen nog leuker te maken

Welk kind is niet dol op keukentje spelen? Met een buitenkeuken of een modderkeuken maak je het buitenspelen zelfs nog leuker! Je kunt een modderkeuken best zelf maken, waarbij je gebruik maakt van materialen die tegen een stootje en water kunnen. Geef je kind de ruimte om ‘echt’ te koken met water, zand en modder. Hoe uitgebreider hoe leuker. Als je zelf aan de slag gaat kun je de keuken helemaal op maat maken. Of nog beter: laat de keuken meegroeien met je kind.

 

9. Tuingereedschap

Dit is vooral leuk buitenspeelgoed als je zelf geregeld aan de slag gaat in de tuin. Geef je kind een stukje eigen tuin, waar het met kindertuingereedschap zelf kan werken. Ook voor een zandbak is tuingereedschap ontzettend leuk speelgoed. Je kind kan er alle kanten mee op en zich heerlijk creatief uitleven.

 

10. Klimrek om heerlijk te ravotten

Heb je een wat grotere tuin? Overweeg dan een combinatie van klimrek en schommel. Hierop kan je kind zich helemaal uitleven met klimmen en klauteren. Je kunt een metalen speeltoestel kopen of een houten. Soms biedt zelfs de Action leuke speeltoestellen aan voor een hele schappelijke prijs.

 

11. Speelhuisje

Altijd leuk en een alternatief voor een tipitent: een speelhuisje. Het leuke van een speelhuisje is dat dit ook geschikt is voor oudere kinderen. Zelf maken is het leukst: dan maak je een huisje dat helemaal af is gestemd op de wensen van jou en je kind. Als alternatief is een bouwpakket natuurlijk ook goed. Ben je niet zo handig? Dan kun je eenvoudig en snel een kunststof speelhuisje bestellen.


Wat is het favoriete buitenspeelgoed van je kind?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel18 Creatieve tips voor een thuisvakantie met kinderen
Volgend artikelAlles over wasbare luiers

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in