gefeliciTAART.nl - Black Friday

Misschien geef je de kinderen tijdens de vakantie wel meer schermtijd. Dan is het natuurlijk handig als ze ook leuke games hebben om te spelen. Dit zijn 10x de leukste games voor de Nintendo Switch voor kinderen.

 

Nintendo Switch, de ideale game console voor kinderen

De Nintendo Switch is de perfecte game console als je kinderen hebt. Je hebt deze namelijk in verschillende uitvoeringen. De meest uitgebreide versie kun je zowel thuis als onderweg gebruiken. Ideaal als je tijdens je thuisvakantie ook af en toe weg wilt gaan in eigen land. Daarnaast heb je de Nintendo Switch Lite versie. Deze is handig, omdat dit een draagbare console is vergelijkbaar met de oudere Gameboys.

Bovendien is de keuze voor spelletjes voor kinderen voor de Nintendo Switch bijzonder uitgebreid. Allemaal redenen dus om een Nintendo Switch voor je kind aan te schaffen, mocht je nog op zoek zijn naar een goede game console.

 

10x De leukste games voor de Nintendo Switch voor kinderen

Hieronder vind je de leukste games voor kinderen voor de Nintendo Switch. Welk spel je kiest is afhankelijk van de interesses en natuurlijk de leeftijd van je kind.

 

1. Animal Crossing New Horizons

Laat je kind op vakantie gaan in eigen land, waarbij het niet verder hoeft te gaan dan hun eigen eiland in het spel Animal Crossing New Horizons. Je kind komt aan op een eiland dat het helemaal naar eigen inzicht en wensen in kan richten. Alles moet vanaf scratch gemaakt worden. Het eiland is na één dag spelen nog lang niet af, daarom kom je de volgende dag weer terug om verder te werken aan het eiland.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf  3 jaar, alhoewel 5 jaar een betere leeftijd is om met dit spel te beginnen. Je kunt dit spel ook in het Nederlands spelen.

 

2. Super Mario Odyssey

In het rijtje van leukste Nintendo Switch games voor kinderen mogen spelletjes van Mario niet ontbreken. De eerste game is Super Mario Odyssey. Net als in de andere Mario spelletjes is het ook hier de bedoeling dat je Prinses Peach bevrijdt en voorkomt dat ze met Bowser gaat trouwen. Tijdens het 3D avontuur maakt Mario een echte wereldreis. De bedoeling is om manen te verzamelen om de Odysseey (luchtschip) van genoeg brandstof te kunnen voorzien. Helaas klinkt dat makkelijker dan het is, want onderweg komt Mario allerlei obstakels tegen. Een groot avontuur dus voor je kind.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

3. Mario Kart 8 Deluxe

Als je kind meer van racespelletjes houdt, dan is Mario Kart 8 Deluxe een aanrader. Het spel is echt een game om samen met anderen te spelen. Er kunnen maar liefst 8 spelers tegen elkaar spelen, dus extra leuk als je kind wat vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd heeft. Je kunt niet alleen kiezen met welk karakter je deelneemt aan de race, maar je kunt je racewagen ook helemaal personaliseren. Op die manier kun je de race al een klein beetje beïnvloeden.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

4. Minecraft

In dit rijtje mag het razend populaire spel Minecraft natuurlijk niet ontbreken. Er zullen maar weinig kinderen zijn die nog nooit gehoord hebben van dit spel. Dit spel is niet alleen leuk om te spelen, het bevordert ook de creativiteit van je kind. Je kind wordt uitgedaagd om met blokken hele werelden in elkaar te zetten. Van een eenvoudig huisje tot een heuse kasteel: het kan allemaal met Minecraft. Maar let op: er is ook gevaarlijk gespuis waartegen jij je moet bewapenen en verweren.

De game is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

5. Asterix en Obelix XXL Romastered

Wie kent deze twee grappige stripfiguren niet? Is je kind dol op Asterix en zijn dikke maatje Obelix? Dan is het spel Asterix en Obelix XXL Romastered een echte aanrader. In het spel kun je kiezen uit zes verschillende werelden waarin je de helden laat spelen: Egypte, Rome, Griekenland, Helvetië en Normandië. Overigens doen niet alleen Asterix en Obelix mee in dit spel, de Romeinen ontbreken ook niet. Dat wordt weer één grote knokpartij!

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

6. Super Mario Maker 2

Vind je kind Super Mario te gek? Laat hem of haar dan eigen Mario wereld bouwen met Super Mario Maker 2. Je kind kan hier zijn fantasie de vrije loop laten en een wereld bouwen die helemaal bij hem of haar past. Als de wereld af is kan je kind deze delen met de hele wereld! Om het nog aantrekkelijker te maken: maak er een Super Mario 3D wereld van! Het is mogelijk om elementen te combineren die je in een normaal spelletje niet tegenkomt.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

7. Fortnite

Een spel voor de wat oudere kinderen dat absoluut een plekje verdient in dit lijstje is Fortnite. Een spel dat wat populariteit betreft niet veel onderdoet voor Minecraft. In dit survivalspel draait alles om het winnen van battles (Battle Royale). Hoe lang kun je overleven in een wereld vol vijanden? Afhankelijk van de spelmodii heeft het spel een redelijk vrolijke uitstraling en is er ook geen bloed te zien. De basis van het spel is gratis, voor uitbreidingen moet je betalen.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en ouder.

 

8. Carnival games

Een leuk spel voor het hele gezin is Carnival Games. Dit spel bevat maar liefst 20 minispelletjes die je kind zowel alleen als samen met broer, zus, neef, nicht of zelfs oma en opa kan spelen. Er is volop keuze uit onder andere: bowlen, racen, golven en nog veel meer. Een beetje een sportief spelletje dus, zonder dat je kind daadwerkelijk naar buiten hoeft. Ideaal als het een dagje slecht weer is en je op zoek bent naar leuk vermaak voor je kind.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

 

9. Just Dance 2022

Als je wil dat je kind op een leuke manier meer gaat bewegen dan is het spel Just Dance 2022 een must have. Laat je kind zijn overtollige energie kwijtraken tijdens het dansen op allerlei bekende nummers. Mocht je trouwens zelf op zoek zijn naar een leuke manier om aan je conditie te werken, dan is dit spel een aanrader. In de Sweat-modus wordt precies bijgehouden hoeveel calorieën je verbrandt hebt.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

 

10. Kirby Star Allies

Guess who is back? Het is Kirby in Kirby Star Allies! En vanaf nu kan je kind Kirby spelen op de Nintendo Switch. Je kunt in dit spel met een groep van maximaal drie vrienden op avontuur gaan. De kleurrijke game is bomvol actie. Samenwerken is een must en brengt je een stuk verder! Lukt het jouw kind om Dram Land te redden?

Spel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel6x De beste kindercamera voor jouw kind
Volgend artikelNegenmaandenbeurs winactie maak kans op vrijkaarten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in