gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het is zomer en veel kinderen spelen buiten. Om je kind te beschermen en optimaal te laten genieten mag je deze must haves voor je kind om buiten te spelen niet missen.

 

Buiten spelen is gezond

Buitenspelen is hartstikke gezond. Om te beginnen heeft een kind tot 4 jaar meer vitamine D nodig. De extra vitamine is nodig voor de opbouw van sterke botten, een goed gebit en natuurlijk het immuunsysteem. Uit onderzoeken blijkt bovendien dat kinderen die buiten spelen minder vaak verkouden zijn.

Tel hierbij het feit op dat veel bewegen gezond is en het de perfecte manier is om je kind zijn of haar energie kwijt te laten raken. Je snapt nu zeker wel dat het spelen buiten alleen maar voordelen heeft en gezond is.

Leestip: Buiten spelen in de kou – tips

 

Must haves voor je kind om buiten te spelen

Natuurlijk kun je je kind gewoon zo naar buiten sturen in de hoop dat je kind zichzelf vermaakt. Maar zeker in de zomer zijn er verschillende must haves om je kind te beschermen tegen de zon en speelgoed die het buitenspelen net iets leuker maken.

 

Zonbescherming

Als eerste is het echt noodzakelijk om je kind te beschermen tegen de zon. De zon kan ongenadig fel schijnen, waardoor je kind zonnebrand, zonnesteek of een warmte uitputting op kan lopen. Allemaal dingen waarvoor jij je kind wil beschermen. Dit doe je onder ander door:

  • Je kind in te smeren met zonnebrandcrème
  • Je kind beschermende UV kleding te laten dragen
  • Laat je kind een pet of zonnehoed dragen
  • Bescherm de ogen van je kind tegen te veel UV-straling met een zonnebril

Kijk vooral ook naar de temperatuur. Als het erg warm is laat je kind dan luchtige kleding dragen gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe en katoen.

 

Buiten vermaak met wielen

Niets zo leuk als buiten zijn op de fiets, rollerskates of een step. Alle drie bieden ze je kind de mogelijkheid om het buitenspelen nog leuker te maken. Let wel op: maak goede afspraken met je kind wat betreft het uitlenen van de fiets of step aan vriendjes en vriendinnetjes. Je kind zal niet de eerste of laatste zijn die thuiskomt met een kapot onderdeel omdat iemand anders het gebruikt heeft.

Zorg er bovendien voor dat je kind een fiets of step heeft dat bij zijn of haar lengte past om ongelukken te voorkomen. Als je je kind alleen met de fiets naar buiten laat gaan, zorg dan dat je kind weet waar hij of zij wel en niet mag komen. Neem ook de basisregels door om ongelukken te voorkomen. Als je kind nog niet zo zeker is wat fietsen betreft dan is het raadzaam om gebruik te maken van zijwieltjes.

 

Buiten spelen met water

Water heeft grote aantrekkingskracht op kinderen. Niet zo gek, want niets is leuker dan met water te spelen. In de achtertuin of op het balkon is het een stuk makkelijker om je kind onder toezicht met water te laten spelen. Op straat wordt dat moeilijker, tenzij je er zelf bij bent. Je kunt je kind echter gerust met een waterpistool buiten laten spelen. Niets zo leuk als een watergevecht houden met de kinderen uit de straat.

Woon je zelf in de buurt van water? Maak je kind dan in elk geval duidelijk dat water hartstikke leuk is, maar ook gevaarlijk. Ook al gaan vriendjes alleen naar het water, laat je kind weten dat je niet wil dat hij of zij meegaat. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje en dat geldt zeker voor water.

 

Het leukste speelgoed voor buiten

Er is natuurlijk nog veel meer speelgoed dat je kind probleemloos mee op straat kan nemen om mee te spelen. Denk daarbij aan Nerf pistolen, een reuzen bellenblaas of gewone bellenblaas en autootjes. Veel kinderen nemen ook graag gewoon speelgoed mee om hiermee buiten te spelen. Denk hierbij aan zandbakspeelgoed, poppen, poppenwagen of plastic dieren die makkelijk in de broekzak gestopt kunnen worden.

Leestip: 10x Het leukste buitenspeelgoed

 

GPS horloge of tracker

Helaas gebeurd het nog steeds dat kinderen op een onbewaakt ogenblik verdwijnen. Vaak worden deze kinderen gewoon in de buurt terug gevonden, maar heel soms verdwijnen kinderen ook. Als deze terug worden gevonden dan zijn het meestal slachtoffers van een misdaad geworden. En hoe klein en besloten het buiten ook lijkt, er is niet meer nodig dan één gek.

Wil je je kind op afstand in de gaten houden? Zorg dan dat je kind een GPS horloge of tracker draagt. Het is geen garantie dat je kind niets kan overkomen, maar voor veel ouders is het toch een geruststellend gevoel als ze kunnen zien waar hun kind is. Vaak kan je kind met dit horloge bellen, zodat je in contact kunt blijven als je kind van huis is.

Is je kind al wat ouder, dan kun je een gewone telefoon meegeven. Ook hierop is het mogelijk om met apps precies te zien waar je kind zich bevindt.

Overigens is een horloge of telefoon niet alleen handig om te zien waar je kind is, maar is het natuurlijk ook een middel om de tijd bij te houden. Op die manier weet je kind wanneer het thuis verwacht wordt om te eten.

 

Drinken, drinken en nog eens drinken

Als kinderen eenmaal spelen is de kans groot dat ze de tijd vergeten. Daarbij vergeten ze ook dat ze eigenlijk moeten drinken. Het beste is natuurlijk om je kind een bidon of fles drinken mee te geven. Helaas is dat nog geen garantie dat je kind dan ook daadwerkelijk gaat drinken. Toch is dit belangrijk, vooral als het buiten erg warm is.

Zorg dus dat je je kind om de zoveel tijd voorziet van drinken. Overigens is een waterijsje op hete dagen een leuke en lekkere verfrissing. Op die manier krijgt je kind op een andere manier vocht binnen. En als je dan toch al bezig bent: geef de buurtkinderen ook direct een ijsje. Scoor je hoge punten mee en je kind ook 😉

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelAlles over wasbare luiers
Volgend artikelZwembad kopen? Met deze tips vind je een zwembad dat bij je past

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in