gefeliciTAART.nl - Black Friday

Vind je kind het leuk om zelf speelgoed te ontwerpen? Heeft je kind een leuk spel bedacht dat je graag op de markt zou zien? Lees snel verder, want dit jaar organiseert Verkiezing Speelgoed van het Jaar een unieke ontwerpwedstrijd voor kinderen, waarbij je je eigen speelgoed mag ontwerpen!

 

Wat is Speelgoed van het Jaar Verkiezing?

De markt wordt jaarlijks overspoeld met nieuw speelgoed. Dat zie je ook aan de speelgoedtrends en rages 2022. Maar juist dit grote aanbod kan ervoor zorgen dat je als ouder door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is de Speelgoed van het Jaar Verkiezing in het leven geroepen. Al bijna 50 jaar, in 2024 viert de verkiezing haar jubileum, is Verkiezing Speelgoed van het Jaar een betrouwbaar keurmerk voor Goed Speelgoed.

Goed Speelgoed betekent veilig en getest speelgoed, origineel en geen namaak, kwalitatief, optimaal plezier biedend en zo duurzaam mogelijk. Dit jaar is het Samen Spelen plan gelanceerd, dat met verschillende projecten beoogt om speelgoed het gehele jaar door onder de aandacht te brengen.

De verkiezing is daar een belangrijk onderdeel van, maar ook wordt hard gewerkt aan activiteiten als een lesprogramma op scholen, een speeldag en de nationale speelgoedweek. Alle actuele onderwerpen komen gedurende het jaar aan de orde, zoals duurzaamheid, veiligheid, creativiteit en meedoen. Goed Speelgoed sluit niemand uit.

Unieke ontwerpwedstrijd voor kinderen ontwerp je eigen speelgoed 1

Unieke ontwerpwedstrijd voor kinderen: ontwerp je eigen speelgoed

Zoals je ziet is de Speelgoed van het Jaar Verkiezing dus veel meer dan een leuk (online) event in november van elk jaar. Ze zetten zich ook in om spelen in het algemeen onder de aandacht te brengen. En dat is goed, want wist je dat spelen belangrijk is en zelfs opgenomen is als een mensenrecht?

Nu is er dus een nieuw concept dat dit jaar gelanceerd wordt, namelijk de Kinderen Ontwerpen Speelgoed wedstrijd. Met deze wedstrijd, die op 18 april van start gaat, kunnen kinderen en scholen zelf speelgoed ontwerpen. Want de Nederlandse speelgoedmarkt sluit niemand uit; iedereen kan en mag spelen en iedereen kan speelgoed ontwerpen! Alle ingezonden ontwerpen worden beoordeeld door de vakjury van de verkiezing. Het winnende speelgoed kan zelfs geproduceerd en opgenomen worden in de winkels! Wie wordt de bedenker van de nieuwe Monopoly, Rubik’s kubus of Playmobil?

Super populaire spellen als Monopoly, zelfs puzzels en Pokémon zijn allemaal door iemand thuis bedacht, net als vele andere bekende speelgoedartikelen. Deze spellen zijn inmiddels in miljoenen huizen van mensen wereldwijd te vinden. Ambassadeur van de ontwerpwedstrijd Maxim, nu 9 jaar, bedacht vorig jaar het spel MaXimaal. Dit spel heeft de Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2021 in België gewonnen en is inmiddels al meer dan 40.000 keer verkocht. Daarom weet Maxim als geen ander dat je ook vanaf je keukentafel succesvolle spellen kan bedenken, die vervolgens ook nog in de winkels komen te liggen.

 

Ambassadeurs van Kinderen Ontwerpen Speelgoed

Docenten van het Jaar 2021, Angela Esajas van groep 4 en 5 op de Driemaster in Almere en Ismail Aghzanay teamleider en docent Engels op het Comenius Beroepsonderwijs College in Capelle aan den IJssel, zijn ook ambassadeurs van Kinderen Ontwerpen Speelgoed, om samen spelen te stimuleren en te laten zien dat iedereen leert van spelen. “Geweldig om te zien hoe kinderen met dit project gestimuleerd worden creatief te zijn en speelgoed te maken. Iedereen kan meedoen, en met de klas is dat helemaal mooi”.

 

Unieke ontwerpwedstrijd voor kinderen ontwerp je eigen speelgoed 2

Aanmelden om mee te doen aan de ontwerpwedstrijd

Scholen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via www.ontwerpspeelgoed.nl en kunnen tot en met vrijdag 24 juni hun ontwerp in te sturen. Dit kan met een echt prototype en door middel van een videopresentatie. Verder moet er een uitleg zijn van het ontwerp door de bedenkers en makers. Uit alle inzendingen, waarbij zowel het prototype als de presentatie worden beoordeeld, worden de beste vijf gekozen door de vakjury van de verkiezing.

Uit deze selectie inzendingen wordt de uiteindelijke winnaar gekozen door de zes partners van de wedstrijd: LEGO, Asmodee, Identity Games, BOTI en Lobbes.nl. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het tweede Nederlandse Speegloed Gala in november en wint diverse mooie prijzen, waaronder heel veel speelgoed. Tevens bestaat de kans dat het idee echt geproduceerd gaat worden. Belandt jouw speelgoedidee in de winkel? Winkels in Nederland werken mee om deze droom waar te maken.

Scholen die meedoen aan de ontwerpwedstrijd maken kans op een bezoek van professionals uit de speelgoedindustrie. Zij krijgen dan les uit het officiële speelgoed lesprogramma, ontwikkeld door Kidsweek. Tevens kunnen de kinderen stemmen tijdens de komende Verkiezing Speelgoed van het jaar 2022, dit najaar.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelKoala Kart klaar voor de start? Racen maar!
Volgend artikel5x kidsproof wandelingen door de Franse Alpen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in