gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het jaar loopt langzaam ten einde en de feestdagen staan voor de deur. Tijd om te kijken naar populair speelgoed 2021 rages, trends en hypes. Overzicht van speelgoedtrends 2021, ideaal om inspiratie op te doen voor de feestdagen.

 

Cadeautips voor de feestdagen en verjaardag dankzij populair speelgoed 2021

Is je kind al flink in de weer om de verlanglijst in te vullen voor Sinterklaas? Ben je de winkels (online) aan het afstruinen naar een leuk cadeau voor de Kerst? Of zoek je naar een leuk verjaardagscadeau voor je kind? Met zo veel aanbod kan ik me voorstellen dat het lastig is om het juiste speelgoed te vinden. Gelukkig kun je met behulp van onderstaand overzicht ontdekken welk speelgoed trendy is en het zeker goed doet als cadeau van Sint, Kerst of verjaardagscadeau.

 

Populair speelgoed 2021 rages, trends en hypes

Er zijn tal van factoren die bepalen of iets een rage of trend wordt. Dat geldt voor alles en dus zeker ook voor speelgoed. Opvallend dit jaar is dat vooral duurzaam speelgoed, klassiek speelgoed en gezelschapsspelletjes en puzzels de boventoon voeren. Ook interactief speelgoed wordt steeds populairder, evenals het unboxen van speelgoed. Hieronder vind je de belangrijkste speelgoed trends 2021.

 

Duurzaam speelgoed

Steeds vaker wordt de nadruk gelegd op duurzaamheid. Dat zie je eigenlijk in alles terugkomen. Niet zo gek dus dat steeds meer fabrikanten kiezen voor het ontwikkelen van duurzaam speelgoed. Zelfs budgetketens zoals de Action en supermarkten zoals de Lidl spelen in op deze trend door bijvoorbeeld houten speelgoed te verkopen. Naast houten speelgoed neemt de vraag naar bioplastic en andere natuurlijke materialen toe.

Interactief en intelligent speelgoed als rage in 2021

Kinderen groeien op met de moderne technologie. Niet gek dat dit zich vertaald naar de behoefte aan interactief en intelligent speelgoed. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je je kind bijvoorbeeld laten spelen met interactieve poppen, waaronder SnapStar, Legio Super Mario en Hero Mask. Met de Hero Mask combineer je overigens het gebruik van de smartphone en het speels leren van een nieuwe taal met elkaar.

Spelenderwijs een nieuwe taal leren met Heromask uitgepakt

Klassiek speelgoed

Terug van (nooit) weg geweest: klassiek speelgoed maakt dit jaar een come back. Veel kinderen zijn dol op tijdloos Playmobil, Lego of bijvoorbeeld Barbies. Dat verandert dit jaar niet. Sterker nog: door alle moderniseringen zullen nog meer kinderen klassiek speelgoed op de verlanglijst zetten.

Puzzels zie je dit jaar eveneens terug als ware hype. Was het tot voor kort nog oubollig en saai: nu slaat iedereen aan het puzzelen. Jong en oud, puzzels zijn anno 2021 helemaal hot en trendy. Dit heeft alles te maken met de crisis waarin we in maart belandt zijn en het feit dat veel mensen ineens thuis kwamen te zitten met het hele gezin. De puzzels zijn herontdekt en zullen voorlopig nog een trend blijven.

Gezelschapsspelen: spelen zonder schermgebruik

De crisis heeft ervoor gezorgd dat mensen gezelschapsspelen hebben herontdekt. Dat is goed nieuws: want samen spelen is belangrijk voor je kind. Haal dus die doos met mens-erger-je-niet, Monopoly of het spel Ticket to Ride Europe maar tevoorschijn. Trommel alle gezinsleden op en geniet van een ouderwetse spelletjesavond. Nog een paar lekkere hapjes erbij en je avond kan eigenlijk niet meer stuk.

Overigens hoef je niet bang te zijn dat je gebonden bent aan ‘ouderwetse’ bordspelletjes. De fabrikanten hebben niet stil gezeten en er zijn tal van leuke en nieuwe spelletjes op de markt gebracht. Wat dacht je van het spel Overbooked, De geheime gang of bijvoorbeeld Stay Cool voor kinderen vanaf 12 jaar?

 

Poppen zijn trendy speelgoed in 2021

Speciaal voor alle poppenmoeders en -vaders: poppen zijn populairder dan ooit. Je hebt de keuze uit de leukste poppen voor kinderen vanaf 1 jaar. Kies voor een interactieve pop die veel weg heeft van een echte baby of laat je kind genieten van een knuffelpop. Bekende merken als Babyborn, Annabel en Luvabella staan gegarandeerd hoog op het verlanglijstje van veel kinderen. Dit is dus echt een cadeautip voor kinderen als je even niet weet wat je moet geven. Een pop is eigenlijk altijd goed.

 

Racebanen voor snelle jongens en meisjes

Misschien heb je een kind dat helemaal in de ban is van Max Verstappen. Dan is het leuk om hem of haar te verrassen met een autobaan. Overigens hoef je niet te wachten tot je kind een jaar of 8 is. Er zijn ook hele leuke racebanen voor jongere kinderen te koop. Een racebaan staat garant voor urenlang speelplezier, zeker als papa of mama mee spelen.

Unboxing toys

Unboxing is razend populair en niet alleen onder volwassenen. Steeds meer kinderen ontdekken dat het unboxen van speelgoed ontzettend leuk is. Je krijgt immers een cadeau, maar weet niet wat erin zit. Als je het cadeaupapier verwijderd hebt, mag je nog een keer uitpakken. Dat is natuurlijk ontzettend leuk voor (kleine) kinderen. Je kunt daarbij denken aan Hatchimals, Lego en bijvoorbeeld Cloudees.

Lol suprise is een ander, zeer populair merk dat met veel unboxing surprises komt. De poppen zijn echter negatief in de media gekomen toen bleek dat de poppen als ze met water in aanraking komen nogal schaars en obsceen gekleed zijn.

Speelgoed gebaseerd op (teken)films

Het is een hype die we eigenlijk al een tijdje zien en dit jaar nog zeker aanhoudt: speelgoed gebaseerd op (teken)films. Zoek je dus nog een leuk cadeau? Speelgoed waarbij een film centraal staat is altijd een schot in de roos. Ongeacht of het een verjaardagscadeau, cadeau van de Sint of Kerstcadeau is. Er zijn talloze fabrikanten die hierop inspelen, onder andere Lego en Fisher Price.

De nieuwste speelgoedtrends, rages en hypes in 2021

Hopelijk heb je met het overzicht van de speelgoedtrends 2021 een beetje inspiratie op kunnen doen voor de komende feestdagen of een verjaardag die op handen is. Speelgoed is net als alle andere dingen onderhevig aan trends. Dat wil echter niet zeggen dat je je hierdoor moet laten leiden. Het is slechts een aanknopingspunt in de ontdekkingstocht naar speelgoed dat aansluit op de wensen en eisen van jouw kind.

Welk speelgoed ontbreekt niet op de verlanglijst van je kind? Of welk speelgoed vind jij het ultieme cadeau voor een jarig kindje?

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelGametip Asterix en Obelix XXL Romastered + winactie voor Nintendo Switch
Volgend artikelDe populairste babynamen 2021

8 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in