gefeliciTAART.nl - Black Friday

Of het nu voor Sinterklaas, Kerst of een verjaardag is, voor de allerkleinsten kan het lastig zijn om een passend cadeau te vinden. Zoek je nog wat inspiratie voor een baby of peuter? Lees dan snel verder en ontdek de leukste speelgoed cadeautips voor baby en dreumes van 0 – 2,5 jaar.

 

Ontwikkeling baby en dreumes

De ontwikkeling van baby tot dreumes gaat ontzettend snel. Van een baby dat niets kan en compleet afhankelijk is van de zorg van anderen tot een eigenwijze dreumes die een eigen willetje heeft: deze ontwikkeling verloopt in een tijdsbestek van amper 2,5 jaar.

Binnen 3 maanden na de geboorte begint je baby al voorzichtig met spelen. Dat spelenderwijs ontdekken wordt de maanden daarna alleen maar meer. Om dit alles te stimuleren en te begeleiden is het belangrijk om speelgoed aan te schaffen dat past bij de leeftijd en de ontwikkeling van je kind.

Leestip: Daarom is spelen zo belangrijk voor een kind

 

Speelgoed cadeautips voor baby en dreumes van 0 – 2,5 jaar

Speelgoed moet niet alleen passen bij je kind, maar vooral veilig zijn. En veilig speelgoed shop je het beste in Europa, waar strenge eisen gesteld worden aan de productie, gebruikte materialen en meer. Een goede producent van hoogwaardig speelgoed en andere benodigdheden voor baby’s, dreumesen en peuters is donebydeer. Het Deense bedrijf ontwerpt kindvriendelijke producten in zachte kleuren en materialen. Niet alleen speelgoed voor thuis en onderweg, maar ook benodigdheden voor als je kind begint met zelfstandig eten.

Zoek je nog leuk speelgoed als cadeautje voor Sinterklaas, Kerst of een verjaardag? Hieronder vind je de leukste cadeautips voor baby en dreumes.

 

Cadeautip: alles voor tummy time voor de baby

Meteen vanaf de geboorte mag geoefend worden met buikligging. Dit versterkt de nekspieren, is goed voor de armen, benen en stimuleert uiteindelijk ook het kruipen. Gebruik hiervoor een lekker zacht speelkleed, eventueel voorzien van speeltjes om de aandacht van de kleine te trekken. Voor de allerkleinsten is het fijn om een knuffeldier te gebruiken waar ze op kunnen steunen.

Om tummy time nog interessanter te maken kun je bovendien gebruik maken van speelgoed dat de aandacht van de kleine trekt. Buikligging moet je rustig opbouwen en vooral veel afwisselen met liggen op de rug. Daarvoor kun je dan een speelkleed met speelgoedboog gebruiken. Op die manier wordt de baby op verschillende manieren geprikkeld en zijn er diverse mogelijkheden om te spelen.

Cadeautjes die geschikt zijn voor baby vanaf de geboorte om tummy time te stimuleren en ondersteunen zijn:

 • Zacht speelkleed al dan niet voorzien van speelgoed en leuke opdruk
 • Speelkleed met speelboog
 • Zachte knuffel als ondersteuning om op te liggen
 • Zachte rammelaar om de aandacht van de kleine te trekken
 • Activiteitenspeelgoed met knispergeluidjes, rammelgeluidjes, verschillende vormen en materialen om te voelen en eventueel zelfs muziek

Speelgoed cadeautips voor baby en dreumes van 0 – 2,5 jaar olifantje

Speelgoed cadeautips voor baby en dreumes van 0 – 2,5 jaar spiegel
Spiegel kun je ophangen

 

Baby nest: cadeau voor baby vanaf de geboorte

Nog een leuke cadeautip voor baby’s is een baby lounger. Hierin kan de kleine gelegd worden als hij of zij wakker is. Dat zal in het begin maar kort zijn, maar hoe ouder de baby wordt, hoe langer deze wakker is. Door de opstaande rand blijft blijft de uk op de plek liggen en heeft de ouder even de handen vrij om iets te pakken of te doen. Als de baby ouder wordt is het leuk om aan de baby lounger een speelboog te bevestigen. Daar kun je dan speelgoed aan hangen wat past bij de baby’s ontwikkeling. Cadeautjes die je dus kunt geven:

 • Babylounger
 • Mobiele
 • Speelgoed met muziek dat je bij het babynest op kunt hangen (ook geschikt voor maxi cosi en kinderwagen)
 • Speelboog met speeltjes eraan

  Speelgoed cadeautips voor baby en dreumes van 0 – 2,5 jaar babynest speeltje
  Babylounger met speelboog
Speelgoed cadeautips voor baby en dreumes van 0 – 2,5 jaar babynest
Hier kun je zelf verschillende speeltjes aan ophangen

 

Speelgoed cadeautips baby vanaf 6 maanden

Veel baby’s beginnen met zitten en sommige met staan als ze rond de 6 maanden oud zijn. Tijd dus om hierop in te spelen met passend speelgoed. Omdat de wereld om de kleine uk heen nog steeds groot is en deze verkent moet worden is het tijd om hierop in te spelen. Denk daarom aan speelgoedtips zoals:

 • Zachte knuffels om mee te spelen en mee in slaap te vallen na het spelen
 • Boekjes
 • Speelgoed met knuffels (want jezelf ontdekken is ook belangrijk)
peelgoed cadeautips voor baby en dreumes van 0 – 2,5 jaar boekje
Boekje kun je ook bevestigen aan maxi cosi of kinderwagen

Houten speelgoed: cadeautip voor de dreumes

Vanaf het moment dat je kind 1 jaar wordt heet het officieel niet meer baby, maar dreumes. Een nieuwe levensfase breekt aan, zowel voor je kleintje als jou. Ontdekken wordt nu nog spannender. De fijne motoriek wordt geprikkeld en moet gestimuleer worden. Daar past houten speelgoed perfect bij. Hout is niet alleen duurzaam, het kan tegen een stootje en dat is voor een dreumes wel belangrijk. Houten speelgoed om cadeau te geven is onder andere:

 • Houten noppenpuzzel
 • Houten kubus met blokken in verschillende vormen
 • Stapeltorentje
 • Blokkenkar

Speelgoed cadeautips voor baby en dreumes van 0 – 2,5 jaar puzzel

 

Duw- en trekspeelgoed cadeautips voor de dreumes

Grote kans dat je dreumes al kruipt of zelfs loopt. Hier kun je het speelgoed dat je cadeau wil doen op af stemmen. Duw- en trekspeelgoed stimuleert niet alleen het kruipen en lopen zelf, maar zorgt voor een goed evenwicht. Daarnaast is het tijdloos en zorgt het ervoor dat je kind zichzelf vermaakt. Voorbeelden van duw- en trekspeelgoed zijn:

 • Blokkenkar
 • (Pluche) diertje op wielen

 

 

Buitenspeelgoed voor de dreumes

Zodra je kind eenmaal kan zitten en lopen is het ook handig om je kind zo nu en dan buiten te laten spelen. Spelen in de buitenlucht is gezond en verbreed ook nog eens het perspectief van je kind. Voor een dreumes hoeft dat helemaal niet ingewikkeld te zijn: geef het kind een zandbak en het kan zich urenlang vermaken. Een speciale schommel of een glijbaantje zijn natuurlijk fijn, maar niet iedereen heeft hier de ruimte voor. Een zandbak kan zowel binnenshuis als buiten geplaatst worden en biedt talloze spelmogelijkheden. Cadeautips die hierbij passen:

 • Zandbak
 • Speciaal speelzand
 • Zandbak speelgoed (schepjes, emmer, figuurtjes om zandkoekjes te maken, zeef)

 

 

Zoals je ziet zijn er genoeg leuke mogelijkheden om de allerkleinsten te verrassen met Kerst, Sinterklaas of een verjaardag. Of het nu gaat om tummy time speelgoed, buitenspeelgoed of houten speelgoed, zorg dat het past bij de ontwikkeling bij de kleine en kies vooral voor veilig speelgoed.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelAftellen tot Kerst met winacties: maak kans op het boek Junior Bake Off 2 Vlaanderen
Volgend artikelAftellen tot Kerst met winacties: Nintendo Switch games advent calender

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in