gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ontdek de speelgoedtrends 2023 hypes en rages. Dit is hét verzicht van populair speelgoed in 2023, waar je elk kind blij mee maakt. Doe meteen inspiratie op voor de komende feestdagen.

 

Trends op het gebied van speelgoed

Alles is onderhevig aan trends. Trends en rages die komen en gaan en dat geldt ook voor speelgoed. Een goede indicator voor populair speelgoed in Nederland is sowieso de Speelgoed van het Jaar Verkiezing. Daarbij wordt elk jaar het leukste speelgoed gekozen door een jury, waarna iedereen een stem uit mag brengen op zijn of haar favorieten.

Vaak gaan trends hand in hand met actuele gebeurtenissen in de maatschappij. Dingen die leven en waarmee kinderen zich kunnen identificeren. Denk daarbij aan de TikTok rage Paper Duck, waarbij de creativiteit en motoriek van kinderen geprikkeld wordt. Hiervoor heb je nog geen eens veel meer nodig dan wat papier, een schaar en stiften of kleurpotloden. Vaak komen hypes en rages ook overwaaien uit andere landen zoals bijvoorbeeld Amerika.

 

Beste kinderspeelgoed kopen

Met de feestdagen voor de deur gaan veel ouders weer op zoek naar cadeautjes voor hun kinderen. Een leuk cadeau voor Sinterklaas of onder de Kerstboom.  Ook voor andere gelegenheden zoals een kinderverjaardag is een goede reden om op zoek te gaan naar populair speelgoed.

Belangrijk bij de keuze van speelgoed is dat je erop let dat het duurzaam is en vooral past bij je kind. Het heeft geen nut om speelgoed rages op te volgen, terwijl dat helemaal niet interessant is voor je kind. Geef je kind daarom altijd iets waarvan het lang kan genieten en langdurig mee gaat spelen.

 

De speelgoedtrends 2023 hypes en rages beste kinderspeelgoed

Natuurlijk wil je als ouder niet achterblijven wat de nieuwste speelgoedtrends 2023 betreft. Volgens de voorspellingen van de Duitse Spielwarenmesse en de organisator van Speelgoed Verkiezing van het Jaar zijn er voor 2023 verschillende trends die een grote impact hebben op de keuze van kinderen.

Het gaat daarbij vooral om speelgoed dat dicht bij de digitale wereld staat, maar ook speelgoed om de wereld om je heen te ontdekken zijn een ware hype. Niet zo gek, in een tijd waarin alles draait om digitaal aanwezig te zijn. De drie speelgoedtrends 2023 zijn dan ook: discover, brands for fans en MetaToys.

Leestip: Daarom is spelen zo belangrijk voor kinderen

 

Discover

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen altijd het hoe, hoezo en waarom weten. Kinderen willen dingen begrijpen en kunnen doorvragen tot je zelf het antwoord niet meer weet. Niet zo gek dus dat in 2023 de trend discover een speelgoed hype is. Laat je kinderen andere culturen, vreemde landen en talen ontdekken. Maar niet alleen dat: laat je kind op ontdekkingstocht gaan in het heelal of de wonderen van de natuur ontdekken.

Na alle beperkingen de laatste twee jaren is iedereen weer vol goede moed en klaar om de wereld opnieuw te ontdekken. En dat maakt dan weinig uit of je dat daadwerkelijk in het buitenland of in eigen land doet. Met de discover trend worden kinderen geprikkeld om het onbekende te ontdekken en hun wereld te vergroten door middel van speelgoed.

 

Brand for Fans

Een rage die opnieuw leven in wordt geblazen en die je vast nog wel uit je eigen jeugd kent in de vorm van My Little Pony, Snoopy en Disneyfiguren die ineens razend populair zijn. Maar niet alleen de figuurtjes zelf, maar vooral het speelgoed dat hiervan op de markt wordt gebracht neemt in populariteit toe.

Komt er een nieuwe film uit? Dan is de kans groot dat hiervan ook speelgoed op de markt gebracht wordt. En dat wordt een ware rage volgens de speelgoed trendwatchers! Wil je niet zo lang wachten? Ook vintage speelgoed wordt een ware hype! Heb je dus nog speelgoed van jezelf bewaard omdat je er een grote fan van was? Geef het dan door aan je kind en laat hem of haar genieten van de nieuwste speelgoedtrend.

 

 

MetaToys

MetaVerse is een hot item en dat zie je ook terug in de speelgoedrages 2023. Ons leven wordt speelt zich steeds vaker online af en gebruikt talrijke technologieën. Het is de toekomst en kinderen worden hiermee al op jonge leeftijd vertrouwd gemaakt. Denk aan dingen als blockchain, VR en ook AR technologie, het gebruik van NFT’s, virtuele werelden in allerlei spelletje, robots en natuurlijk AI.

Speelgoedmakers hebben deze trend opgemerkt en spelen hierop nog beter in met producten die de digitale wereld voor kinderen tot leven brengt.

 

In de loop van 2023 zullen er meer speelgoed rages opduiken die de heersende speelgoed trends even doen vergeten. Maar als je op zoek bent naar speelgoed waar je kind langer van genieten en dat niet bepaald wordt door een hype kijk dan vooral naar bovenstaande speelgoed trends 2023.

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelMaak je eigen Lucas de Spin verhaal + winactie
Volgend artikelDe Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok + winactie

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in