gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ben je nog op zoek naar leuke spelletjes voor een gezellige spelletjesavond met je kinderen? Tekenneus en Wijsneus, zijn twee hilarische spelletjes voor het hele gezin, geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Ontdek nu alles over deze spelletjes.

 

Spelletjesavond met je gezin

Niets zo leuk als een gezellige middag of avond spelletjes spelen met je gezin. Vooral in de herfst en winter is het spelen van spelletjes een geliefde bezigheid. Dat is niet zo gek: buiten wordt het al vroeg donker en binnen is het heerlijk vertoeven. Om het nog gezelliger te maken kun je wat lampjes aanzetten of kaarsjes. Een lekker kopje chocomelk erbij en wat om te knabbelen en je bent klaar voor een paar gezellige uurtjes.

Daarbij is spelen voor elke leeftijd belangrijk. Veel ouders denken dat dit vooral voor jonge kinderen belangrijk is, maar juist ook voor wat oudere kinderen moet dit erin gehouden worden. Door samen te spelen versterk je de onderlinge band en heb je een nieuwe mogelijkheid om je kind te leren kennen.

 

Tekenneus en Wijsneus, twee hilarische spelletjes voor het hele gezin

Nu zijn er tal van spelletjes op de markt gebracht en daar komen elk jaar nieuwe spelletjes bij. Dat zie je ook bij de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Ieder jaar weten speelgoedfabrikanten weer te verrassen met nieuw speelgoed en nieuwe spelletjes. Megableu is één van deze fabrikanten die elke keer weer leuke spelletjes uitbrengt. Denk daarbij aan het ontzettend leuke en hilarische spel Oma’s Woeste Waslijn (speelgoed van het jaar 2021), Bank Attack en What do you meme. Van Megableu zijn ook de spelletjes Tekenneus en Wijsneus.

 

Tekenneus, een hilarisch tekenspel

Nee, voor dit spel heb je niets aan je tekenkunsten, tenzij je met je neus kunt tekenen! Want dat is waar het allemaal om draait in Tekenneus: de woorden die op je kaart staan tekenen met je neus. En dat is moeilijker dan je denkt. Ondertussen moet de rest raden wat je nu eigenlijk aan het tekenen bent.

En geloof mij: dat zorgt voor hele grappige opmerkingen en situaties! Is de tekening goed geraden? Dan krijgt niet alleen de speler met het goede antwoord, maar ook jij punten. De winnaar is degene met de meeste punten.

 

Algemene informatie

Geschikt voor: 3 spelers of meer

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Spelduur: 20 minuten (ideaal dus als je kind niet zo veel geduld heeft!)

In het spel zit alles wat je nodig hebt, inclusief een markeerstift

 

Benieuwd naar het spel? Bekijk dan de video hieronder

 

Wijsneus, zelfs de grootste ezel kan winnen

Als je aan het woord wijsneus denkt, dan denk je waarschijnlijk aan iemand die veel weet. Kennis komt in dit spel zeker van pas, maar je moet niet alleen slim zijn, maar ook snel. Daarnaast heb je een portie geluk nodig, want in het spel zitten domoor en struikelblok verstopt en dan kan je kennis je ook niet verder helpen…

Waarschijnlijk ken je de spelletjes wel waar alles draait om Wie, Wat, Waar. Dit komt bij Wijsneus terug, maar er wordt een twist aan gegeven. Alle spelers mogen namelijk reageren op de hints. Maar let op: je mag maar 1 antwoord geven. Is dat fout? Dan moet je wachten op de volgende ronde. Degene die het snelst het juiste antwoord geeft, mag verder op het spelbord.

Wijsneus kun je alleen winnen als je naast voldoende kennis ook een portie geluk hebt.

 

Algemene informatie

Geschikt voor: 2 tot 6  spelers

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Spelduur: 30 minuten

 

Tekenneus en Wijsneus, twee hilarische spelletjes voor het hele gezin Wijsneus

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelBuddy en Felix ontdekken superkrachten in SuperHond & TurboKat + winactie
Volgend artikelCartoon Network Sinterklaas countdown + winactie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in