gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het is weer zo ver: de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 is gestart. Jij als moeder mag je stem uitbrengen op wat volgens jou het leukste speelgoed is voor jouw kind. Breng vanaf 9 september je stem uit en maak kans op het artikel waarop je gestemd hebt.

 

Waarom spelen zo belangrijk is

Spelen is voor kinderen belangrijk. Het maakt daarbij niet uit of ze drie maanden of twaalf jaar oud zijn. Voor kleine kinderen is spelen vooral belangrijk voor het ontwikkelen van de fijne motoriek, voor de wat oudere kinderen kan spelen op andere vlakken belangrijk zijn. Denk daarbij aan leren omgaan met verlies, samenwerken en communicatie. Afhankelijk van het spel kan het kinderen zelfs voorbereiden op het oplossen van simpele wiskundige vraagstukken. Al met al is spelen dus onmisbaar.

 

Spelen niet alleen voor kinderen

Bij spelen denken veel mensen alleen aan kinderen. Niet helemaal onterecht natuurlijk, maar spelen is ook voor volwassenen hartstikke leuk. Bij de Verkiezing Speelgoed van het Jaar is er ook een categorie 18 plus. Dit zijn spelletjes die je samen met je partner of vrienden kunt spelen. Dus ook leuk als je geen kinderen hebt en van een ontspannen avond wilt genieten.

 

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020

Elk jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 gehouden. Dit is speciaal bedoelt voor ouders, zodat zij een kleine richtlijn hebben welk speelgoed nu echt leuk is. Al het genomineerde speelgoed is uitvoerig getest en onder de loep genomen door een jury bestaande uit een pedagoog, ontwikkelingspsycholoog, influencers (zelf ook moeder), journalisten en speelgoeddeskundige. Het gekozen speelgoed moet aan een aantal eisen voldoen om genomineerd te worden.

  • Is het na een aantal keren spelen nog steeds leuk?
  • Hoe zit het met de prijs/kwaliteitsverhouding?
  • Is het speelgoed geschikt voor de opgegeven leeftijdscategorie?
  • Hoe zit het met de kwaliteit? Gaat het snel stuk?

Al het genomineerde speelgoed ligt overigens ook gewoon in de winkels. Je herkent deze aan de ronde sticker met daarop de aanduiding: Genomineerd Speelgoed van het Jaar.

 

De consument bepaalt de winnaar

Natuurlijk leuk dat bepaald speelgoed naar voren geschoven wordt door een vakjury, maar het is uiteindelijk de consument die bepaalt welk speelgoed nu echt leuk is. Vanaf 9 september tot 3 november 2020 mag namelijk iedereen zijn stem uitbrengen op het genomineerde speelgoed. Je kunt dan je favoriete speelgoed aangeven. Bovendien maak je bij het uitbrengen van je stem ook nog eens kans om het gekozen speelgoed te winnen! Hoe leuk is dat?

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020

Kinderen maken kans op extra prijs

Speciaal voor kinderen is er een kleurplaat beschikbaar. Print de kleurplaat, laat je kind deze inkleuren en stuur op. In elke categorie wordt een winnaar gekozen en wint één kind genomineerd speelgoed. Als je kind toch al bezig is met kleuren kun je ondertussen ook praten over welk speelgoed je kind het liefste zou willen winnen.

 

Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2020

Ben je benieuwd welk speelgoed dit jaar genomineerd is? Hieronder vind je alle speelgoed per leeftijdscategorie.

Leeftijdscategorie 0 t/m 3 jaar

PlaymobilSmartmax_R

 

Leeftijdscategorie 4 t/m 5 jaar 

Ik leer symmetriePaw Patrol politie cruiserJaak bonenstaakLouis Liaan

 

Leeftijdscategorie 6 & 7 jaar

Bank AttackFroggitFurreal Mama JosieLego Super Mario

 

Leeftijdscategorie 8 & 9 jaar

Color AddictDots armbandsetLama

 

Leeftijdscategorie 10 & 11 jaar 

Cube DuelEl Dorado ZoektochtOverbooked

 

Leeftijdscategorie 12 t/m 17 jaar

HerrlofStay cool

 

Leeftijd 18 Plus

Black SotriesDe Crew

 

Breng je stem uit en win

Vergeet niet vanaf 9 september tot 3 november 2020 je stem uit te brengen. Je maakt kans om het gekozen speelgoed te winnen. Overigens mag je in elke categorie je favoriet opgeven.

 

Wat is jouw favoriet dit jaar? Waarop ga jij stemmen?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelSieraden met moedermelk borstvoeding hangertjes
Volgend artikelJouwbox natuurlijke verwennerij voor het hele gezin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in