gefeliciTAART.nl - Black Friday

Kinderen zitten meer dan ooit thuis. Daardoor kan de verveling snel toeslaan. Laat je kind kennismaken met spelenderwijs leren voor kinderen van 3 – 8 jaar.

 

Spelen is goed voor de ontwikkeling

Als ouder sta je er waarschijnlijk maar weinig bij stil, omdat spelen erbij lijkt te horen. Maar wist je dat spelen niet alleen erbij hoort, maar belangrijk is voor zoveel aspecten van de ontwikkeling? En dat geldt niet alleen voor je baby. Kinderen blijven tot ver in de tienerjaren leren door te spelen. Hier in Nederland vinden we spelen heel gewoon, maar omdat het voor veel kinderen niet gewoon is vanwege armoede, oorlog en afwezigheid van ouders is het zelfs opgenomen als een mensenrecht.

Leestip: Daarom is spelen belangrijk voor je kind

 

 

Welk speelgoed kiezen voor je kind?

De markt is overspoelt met speelgoed. Dat kan voor jou als ouder heel lastig zijn. Want welk speelgoed is nu eigenlijk goed voor je kind? Ga je mee met de heersende speelgoedtrends en rages? Of kies je voor je eigen pad en koop je speelgoed wat goed is voor je kind? Misschien zelfs helpt bij de verdere ontwikkeling?

De keuze voor speelgoed hangt van verschillende factoren af. Als eerste moet je kijken naar de leeftijd van je kind. Niet alle speelgoed is voor elke leeftijd geschikt. Daarnaast moet je ook rekening houden met de interesses van je kind. En soms zegt leeftijd ook niet alles. Sommige kinderen zijn verder in hun ontwikkeling en zijn toe aan hele andere dingen dan leeftijdsgenootjes.

Tot slot moet je ook nog kijken welk speelgoed je kiest en wat het doel ervan is. Wil je de creativiteit stimuleren? Of is het echt puur om te spelen? Wil je dat je kind op speelse wijze nog iets leert? Al deze dingen moet je overwegen voordat je overgaat tot de aankoop van nieuw speelgoed.

 

 

Spelenderwijs leren voor kinderen van 3 – 8 jaar

Vanwege alle maatregelen hebben kinderen maandenlang thuis onderwijs gekregen. Momenteel mogen ze weer naar school, maar we hebben geen garantie dat dit zo blijft. Helaas zorgt dit voor hele grote achterstanden bij leerlingen van alle leeftijden. Dat geldt vooral voor kinderen die net begonnen zijn op de basisschool en thuis geen begeleiding kunnen krijgen bij het leren schrijven en rekenen.

Gelukkig kun je je kind op speelse wijze dingen als schrijven en rekenen leren door te kiezen voor educatief speelgoed van bijvoorbeeld Jumbo. Er is ruim keuze uit diverse spelletjes voor verschillende leeftijden en interesses. Heeft je kind moeite met lezen? Dan is het spel Ik leer lezen een aanrader. Vind je kind rekenen moeilijk? Kijk dan eens naar het spel Ik leer rekenen.

 

Twee leerijke spelletjes voor kinderen van 3 – 8 jaar

Misschien ben je nu wel benieuwd naar hoe de spelletjes er in het echt uitzien. En of het daadwerkelijk iets is voor je kind. Ik ontving twee spelletjes thuis die ik getest hebt. Het gaat hierbij om het spel Ik leer schrijven en Electro groep 3 & 4. Heb je geen zin om de tekst verder te lezen? Bekijk dan de video hieronder, waarin ik beide spelletjes bespreek.

 

 

 

Ik leer schrijven van Jumbo

Ik leer schrijven is ontworpen voor kinderen die (willen) leren schrijven. Het spel is eigenlijk een zelfcorrigerende lichtbak met heel veel kaarten. Op de kaarten zijn letters en cijfers te vinden, maar ook simpele oefeningen die het makkelijker maken om te leren schrijven. Er zit een stift en een sponsje bij.

De koffer is hartstikke makkelijk in gebruik en het is een fijn middel om je kind te helpen het schrijven beter onder de knie te krijgen. Omdat je als ouder misschien niet de tijd en het geduld hebt om samen met je kind te gaan zitten is dit spel ideaal. Kinderen hebben helemaal niet door dat ze spelenderwijs leren.

Spelenderwijs leren voor kinderen van 3 – 8 jaar leren schrijven

 

 

Electro groep 3 & 4

Heeft je kind wat meer ondersteuning nodig in groep 3 of 4? Dan raad ik je aan om het spel Electro groep 3 & 4 aan te schaffen. Misschien ken je Electro nog wel uit je eigen jeugd? Het concept is door de jaren heen niet veranderd. Je hebt een bord met daarop metalen punten en kaarten met gaten en daarop staan de opgaves. Er zitten twee draden en een lampje op het kartonnen bord.

Je kind kiest een opdracht (er is ruime keuze uit diverse vakken die de kinderen in groep 3 & 4 ook krijgen) en legt de gekozen kaart op het bord. De gaten vallen precies op de metalen vlakken. Met behulp van de twee draden (rood en blauw) moet je kind de vragen beantwoorden. De ene draad wordt op het metalen vlak gehouden met de vraag en met de andere draad wordt het metalen vakje aangeraakt met het antwoord. Als je antwoord klopt dan gaat het lampje groen branden. Klopt het antwoord niet dan blijft het lampje uit.

Dit spel is perfect om je kind op speelse wijze de kennis over biologie, rekenen en nog veel meer bij te spijkeren. Ook handig: voor de vorm van ‘bijles’ ben jij niet nodig. Je kind kan dit namelijk heel goed alleen spelen.

Spelenderwijs leren voor kinderen van 3 – 8 jaar electro

 

Spelenderwijs leren met educatieve spelletjes

Vind je kind school moeilijk? Heeft je kind achterstand opgelopen vanwege het lange thuisonderwijs? Heb je geen budget voor bijles? Overweeg dan eens de aanschaf van een leerrijk spelletje. Op die manier heeft je kind niet door dat het spelenderwijs leert. Extra voordeel: het is budgetvriendelijk en de spelletjes zijn zo leuk dat je kind na een korte uitleg helemaal zelf aan de slag kan gaan.

Leestip: Zo kan je kind makkelijk en leuk letters leren

 

Heb jij thuis educatieve spelletjes voor je kind?

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelZwanger? Met deze kledingtips heb je de perfecte zwangerschapsgarderobe
Volgend artikelNight terrors of nachtangst bij kinderen alles wat je moet weten

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in