gefeliciTAART.nl - Black Friday

De meeste kinderen hebben tegenwoordig een telefoon. Of dat nou een simpel model mobiele telefoon of echt een smartphone is ligt aan je eigen keuze. Ontdek nu tips voor de eerste telefoon voor je kind.

 

Kinderen en telefoon

Alhoewel het voor kinderen beter is om niet te vroeg een telefoon te hebben, zie je kinderen op steeds jongere leeftijd een telefoon hebben. Dat is niet zo gek, want ook wij willen altijd en overal bereikbaar zijn en dat geldt dus ook voor je kind. De keuze aan Simyo telefoons is reuze en dat is handig. Op die manier kun je als ouder zelf bepalen welk toestel het meest geschikt is voor je kind.

Zo kun je hele jonge kinderen een simpel toestel geven waarmee ze alleen kunnen bellen en sms’en. Is je kind wat ouder? Dan kun je makkelijk en snel de overstap maken naar een smartphone die veel meer mogelijkheden biedt.

 

Tips voor de eerste telefoon voor je kind

Een telefoon is een must, vooral als je kind alleen naar school gaat, naar een vriendje of vriendinnetje of voor zijn of haar hobby onderweg is. Toch is het verstandig om niet te vroeg met een telefoon te beginnen. Hoe jonger een kind is, hoe minder verantwoordelijkheidsgevoel een kind heeft. Geef je je kind een hele dure smartphone, dan is de kans groot dat je kind hier niet voorzichtig mee omgaat of verkeerde dingen doet.

Wil je met je jonge kind contact houden, bijvoorbeeld tijdens het buitenspelen of naar school fietsen? Dan zou je kunnen overwegen om een kinder smartwatch te kopen. Hiermee kan je kind bellen en gebeld worden en kun je ook nog eens de locatie van je kind in de gaten houden. Is je kind in groep 8 of net over naar de middelbare school? Dan wordt het tijd voor een echte smartphone.

De smartphone hoeft overigens niet duur te zijn. Al voor 200 – 350 euro heb je een goede smartphone waar je kind alles mee kan doen wat hij of zij moet doen. Een mooi voorbeeld van een goede en voordelige smartphone is de Samsung A53.

Voordat je je kind een smartphone geeft is het goed om afspraken te maken. Afspraken over veilig gebruik van de telefoon.

 

  • Spreek tijden af wanneer de telefoon gebruikt mag worden
  • Moet de telefoon in de nacht ingeleverd worden of mag deze op de kamer?
  • Spreek met je kind af dat je altijd toegang krijgt tot de telefoon
  • Leg de gevaren van internet uit
  • Kijk samen welke apps handig zijn en welke overbodig
  • Hoe leuk social media ook is: er is niet voor niets een leeftijdsgrens van 12 jaar

 

Tenslotte is het goed om te kijken of je voor een telefoon met abonnement gaat of juist een prepaid model. Ontdek hier meer over de voor- en nadelen van prepaid en abonnement.

 

*Artikel in samenwerking met Simyo

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelTips om kinderen veilig te laten internetten
Volgend artikelWaarom je juist in deze tijd voor een groendak zou moeten kiezen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in