gefeliciTAART.nl - Black Friday

Als je met je kleintje op pad gaat mag een goed gevulde luiertas niet ontbreken. Of je nu een korte wandeling maakt of een hele dag onderweg bent, het hebben van alle essentiële benodigdheden binnen handbereik kan een wereld van verschil maken. Ontdek nu de ultieme luiertas checklist: alle essentiële items voor onderweg met je baby.

 

Voordelen van een luiertas boven gewone tas

Natuurlijk kun je alle benodigdheden in een gewone tas stoppen. Je hebt niet per se een luiertas nodig. Maar een luiertas biedt tal van voordelen. Zo zijn deze voorzien van slimme indelingen en worden deze vaak geleverd met bijbehorende verschoonmat. En dat laatste is een must als je onderweg bent.

 

De ultieme luiertas checklist – essentiële items voor onderweg met je baby

Niets zo vervelend als er onderweg achterkomen dat je dit of dat mist. Vooral als je langer onderweg bent kan dat voor veel stress zorgen. Gelukkig is dat niet nodig, want met onderstaande checklist heb je alles bij je wat je nodig hebt.

Luiers

Begin je luiertas checklist met het belangrijkste item: luiers. Zorg ervoor dat je voldoende luiers inpakt voor de duur van je uitje. Een goede vuistregel is om één luier per uur buitenshuis plus enkele extra’s in te pakken. Dit zorgt ervoor dat je altijd genoeg luiers bij de hand hebt, zelfs als je onderweg vertraging oploopt.

 

Verschoonmatje

Een draagbaar verschoonmatje is een onmisbaar item in elke luiertas. Met een verschoonmat heb je op elke plek de mogelijkheid om je baby te verschonen. Kies een matje dat gemakkelijk opgevouwen kan worden en niet te veel ruimte inneemt in je tas.

 

Billendoekjes

Naast luiers zijn billendoekjes essentieel voor het schoon en fris houden van je baby. Zorg ervoor dat je een pakje billendoekjes inpakt dat goed afgesloten is om uitdroging te voorkomen. Eventueel kun je de billendoekjes ook in een kleine plastic doos stoppen om de doekjes vochtig te houden en makkelijk bij de hand te hebben.

 

Luierzalf

Altijd handig om bij je te hebben: wat luierzalf voor het geval je baby last krijgt van een rode en geïrriteerde huid. Kies een zachte en hypoallergene zalf die veilig is voor de gevoelige babyhuid.

 

Reservekleding

Baby’s staan erom bekend dat ze soms onverwacht knoeien of een luierongelukje krijgen. Daarom is het verstandig om altijd een setje reservekleding in je luiertas te hebben. Kies comfortabele kleding die geschikt is voor het weer en vergeet niet om ook een extra paar sokjes en een jasje mee te nemen.

 

Flesjes en voeding

Als je flesvoeding geeft, zorg er dan voor dat je voldoende flesjes met voorgemeten formulepoeder inpakt. Geef je borstvoeding? Neem dan een paar extra zoogkompressen voor jezelf mee. Vergeet niet om een extra flesje water mee te nemen voor het bereiden van de babyvoeding of het spoelen van flesjes of schoonmaken van de speen.

 

Fopspeen

Een fopspeen kan een redder in nood zijn als je baby onrustig wordt onderweg. Zorg ervoor dat je altijd een schone fopspeen bij je hebt, bij voorkeur in een speciaal doosje om hygiëne te waarborgen.

 

Slabbetjes

Als je baby al vast voedsel eet, dan zijn slabbetjes een must-have item in de luiertas. Ze beschermen de kleding van je kleintje tegen morsen en knoeien. Kies slabbetjes die gemakkelijk schoon te maken zijn of die je kunt afvegen.

 

Speelgoed en boekjes

Om je baby bezig te houden als je onderweg bent, is het handig om wat klein speelgoed en boekjes in je luiertas te hebben. Zachte knuffels, bijtringen, rammelaars en interactieve boekjes zijn perfect geschikt om je baby  bezig te houden.

 

Extra’s in de luiertas

Naast de essentiële items zijn er nog een paar extra dingen die handig kunnen zijn om in je luiertas te hebben. Denk aan een kleine deken of een swaddle voor onverwachte weersveranderingen, een zonnehoedje of zonnebrandcrème voor bescherming tegen de zon, een paar plastic zakjes voor het opbergen van vieze luiers of kleding en een EHBO-set voor noodgevallen. Een flesje zeep voor jezelf is ook altijd mooi meegenomen.

 

 

Een goed georganiseerde luiertas kan de stress van het onderweg zijn met je baby aanzienlijk verminderen. Door gebruik te maken van deze uitgebreide checklist, kun je er zeker van zijn dat je alle essentiële items bij de hand hebt. Het is altijd verstandig om je luiertas regelmatig te controleren en aan te vullen, zodat je nooit zonder belangrijke benodigdheden komt te zitten. Onthoud dat elke ouder andere behoeften heeft, dus pas de checklist aan op basis van de specifieke behoeften van jou en je baby. Met een goed gevulde luiertas kun je vol vertrouwen op pad gaan en genieten van quality time met je kleintje, waar je ook naartoe gaat.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelUltieme cadeautips voor een babyshower: praktisch en doordacht
Volgend artikelLeuke tips voor een rustige en kleinschalige vakantie in Nederland

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in