gefeliciTAART.nl - Black Friday

Moeders heb je in alle soorten en maten: van helikopter moeder tot super mama. Welk type moeder ben jij? En ben je tevreden over hoe je als moeder bent?

 

De ene moeder is de andere niet

Als je eenmaal moeder bent, dan zul je het vast herkennen: jij doet dingen anders dan je eigen moeder. En ook weer totaal anders dan je vriendin, zus, nicht of wie dan ook. Dat is niet zo gek, want iedereen is anders. Dat geldt ook voor moeders. Waarschijnlijk heb je wel raakvlakken met elkaar, maar opvoeden van kinderen is een persoonlijke kwestie.

 

Welk type moeder ben jij?

Toch kun je moeders in bepaalde groepen indelen. Gewoon omdat het kan en het toch een soort van herkenning geeft. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er een stereotype moeder is en dat je iedereen over één kam kunt scheren. Het is ook zeker niet de bedoeling om welke moeder dan ook aan te vallen. Ontdek welk type moeder jij bent.

 

De hele normale moeder

Tja, we beginnen maar met de hele gewone duizend-in-één doijn gewone moeder. Oftwel de moeder die relatief ontspannen en makkelijk in de omgang is! De hele normale mama laat dingen soms toe en is op andere momenten weer heel streng en consequent. Ze zorgt voor haar kinderen, maar geeft ze ook voldoende vrijheid om de wereld zelf te ontdekken.

Gezonde voeding is een must, maar de kinderen mogen ook zo nu en dan wel eens fast food eten of snoepen. Een ster in multitasken en zorgt voor iedereen in het gezin. Gelukkig vergeet ze zichzelf niet en neemt zo nu en dan tijd voor wat me-time. Gewoon, een hele normale moeder dus.

 

 

De ambitieuze glamour moeder

Een goedkope kinderwagen? Of zelfs tweedehands spullen voor het kind? Absoluut niet! De ambitieuze glamour mam wil alleen merken, hoogwaardig design en leuke outfits voor zichzelf en haar kind. Alleen de rolls royce onder de kinderwagens is goed genoeg voor haar kleintje. Natuurlijk dwingt ze overal waar ze komt ook voorrang af met deze kinderwagen.

Haar kind moet bij voorkeur 5 talen spreken, oke, 4 is ook nog net goed. Ondertussen moet je kind pianolessen volgen en tegelijkertijd een pirouette draaien als het even kan. De moeder zelf leeft van green smoothies en doet er alles aan om uiterlijk de perfecte, glamoureuze moeder te zijn.

 

 

 

De helikopter mama

De helikopter moeder wil alleen het allerbeste voor haar kind. Daarin verschilt ze natuurlijk niet van nagenoeg elke andere moeder. Helaas zijn helikopter moeders overbezorgd als het om hun kroost gaan. Ze vertoond overbeschermend gedrag om het kind maar te beschermen tegen alle negatieve invloeden.

Dit overbeschermende gedrag wordt op alle vlakken vertoond. Van de vriendjes waar het kind mee speelt tot aan de schoolkeuze toe. Het kind krijgt niet de gelegenheid om problemen zelf op te lossen wat tot veel problemen zal leiden als het kind jong volwassen is. Daarnaast bekritiseerd deze moeder andere moeder die hun kinderen meer loslaten, zelfs als dat betekent dat een kind een keer extra valt of door schade en schande iets leert.

De alles-mag moeder

Behoor jij tot het type alles-mag moeder dan sta jij heel relaxed in het leven. Je koopt babyspullen gerust tweedehands en tilt niet zo zwaar aan het moederschap. Je laat je baby gerust van alles en nog wat vastpakken. Valt de speen op de grond? Geen probleem, even erop blazen en hup, zo weer de mond in.

Willen de kinderen chocolade? Dan krijgen ze chocola. Willen ze per se die ene serie kijken op tv? Dan krijgen ze hun zin. Zelfs als de kinderen ongein uithalen is deze moeder niet van haar stuk te brengen. Zij staat klaar om alles weer op te ruimen. Vaak vergeet deze moeder zichzelf om het haar kinderen maar naar de zin te maken.

 

 

De eco moeder

Deze moeder doet alles met het oog op het milieu en om zo dicht mogelijk bij ‘moeder’ aarde te blijven. Een kinderwagen is niet nodig, het kind wordt bij voorkeur zo dicht als mogelijk op de huid gedragen met een draagdoek. Natuurlijk volstaat hiervoor alleen een fairtrade katoenen doek, in alle kleuren van de regenboog. De baby krijgt vers voedsel, potjes zijn uit den boze, net als suiker. Voor het eten worden alleen groenten en fruit gebruikt die biologisch zijn.

De kleding en schoenen zijn bij voorkeur vegan of in elk geval bio en milieuvriendelijk. Het kind wordt genderneutraal opgevoed, want dat is politiek correct. Speelgoed is niet gemaakt van plastic, maar van hout, allemaal in neutrale kleuren, want felle kleuren zijn niet ecologisch.

 

Of ben jij een… super mama?

Elke moeder behoort tot de groep super mama’s. Of je het zo doet of juist andersom, het maakt allemaal niet uit. Nagenoeg elke moeder heeft maar één ding voor ogen en dat is het welzijn van haar kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe je het doet, als je je er maar goed bij voelt en je kind opgroeit tot een zelfverzekerd volwassen persoon.

Daarbij hoef je je niet in een hokje te laten plaatsen. Misschien ben je de ene keer wel de alles-mag mama en het volgende moment slaat de paniek toe en ben je de helikopter moeder. Het maakt allemaal niet zo veel uit lieve moeder, jij doet je best en vaak meer dan dat en dat is goed. Ook jij bent een… SUPER MAMA!

Welk type moeder ben jij super mama

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelMaak lezen plezierig met een boekenpakket
Volgend artikelLingerie waarin elke moeder zich goed voelt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in