gefeliciTAART.nl - Black Friday

Gefeliciteerd! Je bent zwanger en wilt dit geweldige nieuws met de hele wereld delen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Vandaag geef ik je 10 tips voor een originele zwangerschapsaankondiging.  Niet alleen geschikt voor de eerste, maar ook de tweede of derde baby.

 

Wanneer maak je een zwangerschap bekend?

Als je zwanger bent wil je dat het liefst van de daken schreeuwen. Toch is het handig om niet direct de hele wereld in te lichten over je zwangerschap. Vergeet niet dat de eerste 12 weken de kans op een miskraam groot is. Als je voor die tijd al iedereen inlicht zul je iedereen ook in moeten lichten mocht de zwangerschap onverhoopt uitlopen op een miskraam.

Met 12 weken heb je als het goed is ook al een echo gehad en weet je ook of alles goed is met de baby. Wacht dus met het bekendmaken van je zwangerschap tot ongeveer 12 weken. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar over het algemeen kun je 12 weken aanhouden als redelijk veilige termijn om je zwangerschap met de rest van de wereld te delen. Vergeet ook niet om leuke gratis zwangerschap en babydozen  aan te vragen als je zwanger bent.

 

Etiquette van het bekendmaken van je zwangerschap

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar er is een heuse etiquette of beter gezegd een aantal regels rondom het bekendmaken van je zwangerschap. Dit heeft vooral te maken met de volgorde van bekend maken onder je familie, vrienden, kennissen en collega’s.

  • Vertel het je partner direct: de kans is groot dat je samen de test uitgevoerd hebt en samen erachter bent gekomen dat je zwanger bent. Als dit niet het geval is, dan is het wel handig om als eerste je partner op de hoogte te stellen van de komst van de kleine
  • Vertel het aan je naaste familieleden: na je partner zijn je ouders natuurlijk de aangewezen personen om het grote nieuws te vertellen. Ook je grootouders kun je nu op de hoogte brengen van je zwangerschap. Dat geldt ook voor je broer/zus als je er een goede band mee hebt.
  • Andere familieleden: hierna komen andere familieleden aan de beurt (tante, oom, neef, nichtje enz).
  • Als laatste breng je kennissen, je collega en baas op de hoogte van de zwangerschap

Natuurlijk hoef je deze volgorde niet aanhouden als de omstandigheden er niet naar zijn. Het is jouw zwangerschap en jij bepaalt wanneer je dit geweldige nieuws deelt met de wereld om je heen. In sommige gevallen zul je ook je collega’s of baas al heel snel op de hoogte moeten stellen, zodat er rekening gehouden kan worden met jou.

 

10 Tips voor een originele zwangerschapsaankondiging 3

Hoe maak je je zwangerschap bekend?

Er zijn talloze manieren om een zwangerschap bekend te maken. Afhankelijk van wie en wanneer je de zwangerschap bekend maakt kun je kiezen voor het persoonlijk vertellen, een belletje plegen, een kaart sturen of je doet de zwangerschapsaankondiging via social media. Persoonlijk vertellen zal vooral weggelegd zijn voor je partner en naaste familieleden. Door het persoonlijk te vertellen geef je ze direct de mogelijkheid om mee te delen in je blijdschap.

 

Zwangerschapsaankondiging partner

De kans is groot dat jij en je partner er samen achter zijn gekomen dat jullie ouders worden. Mocht dit niet het geval zijn, bijvoorbeeld omdat jij het niet meer volhield en tussendoor even een zwangerschapstest hebt gedaan, dan kun je je partner met deze tips op de hoogte brengen van het feit dat hij papa wordt.

 

1. Maak je partner duidelijk dat hij papa wordt

Een leuke manier om je partner te vertellen dat hij vader wordt is door een T-shirt te laten bedrukken met de tekst: Papa est. 2019 (of een ander jaartal). De zwangerschapstest erbij maakt het nog duidelijker voor de papa in spe.

 

2. Bak zijn lievelingscake of taart

Bak zijn lievelingscake of taart en plaats hier een DIY taarttopper op met de tekst: je wordt papa of wij worden ouders. Natuurlijk kun je ook de hulp inschakelen van een bakker die je kan helpen met een leuke eetbare print.

 

3. Maak een persoonlijk label voor op een fles

Ben je een beetje handig of hou je van DIY? Maak dan een persoonlijke label voor op een fles. Natuurlijk drink je geen alcohol, dus kies je voor een alcoholvrije variant. Plak hier een leuk labeltje op met de tekst: Wij gaan van twee naar drie: baby (familienaam) wordt verwacht op…

 

4. Een cadeau

Pak een grote doos, doe hier een aantal leuke kleine cadeautjes in die allemaal te maken hebben met de baby. Denk aan een klein paar schoentjes, een fles, een boek over opvoeding en natuurlijk de positieve zwangerschapstest

 

10 Tips voor een originele zwangerschapsaankondiging 1 1

 

Zwangerschapsaankondiging aanstaande grootouders

Na je partner is het tijd om jouw en zijn ouders in te lichten over de zwangerschap. Behalve de aanstaande grootouders kun je ook andere naaste familieleden op onderstaande manieren inlichten over de komst van de nieuwe wereldburger.

5. Schrijf een leuke kaart

Ga bij jouw of zijn ouders op bezoek en geef ze een kaart. Schrijf op de kaart met mooie sierletters: Wat zouden jullie vinden van een promotie tot grootouder? Zeker weten dat ze het leuk zullen vinden

 

6. Laat een mok bedrukken

Niets zo leuk als een gepersonaliseerd cadeau. Dat geldt ook voor een zwangerschapsaankondiging. Laat twee mokken bedrukken met de teksten: opa en oma en de verwachte datum of het jaartal

 

7. Maak gebruik van een foto van je andere kind(eren)

Zet je kind(eren) op een originele manier op de foto, waarop de komst van het broertje of zusje aangekondigd wordt. Laat je kind bijvoorbeeld een spandoek of een lightbox vasthouden met daarop een tekst. De foto kun je ingelijst aan de toekomstige grootouders geven

 

 

Zwangerschap bekend maken aan vrienden en kennissen

Zijn je partner en naaste familieleden op de hoogte gebracht? En voel je je nu goed genoeg om het grote nieuws aan de grote wereld bekend te maken? Dan zijn onderstaande tips voor een zwangerschapsaankondiging echt iets voor jou

 

8. Betrek je huisdier erbij

Is het jullie eerste kind en heb je een hond, kat of konijn? Betrek je huisdier dan bij de bekendmaking van de zwangerschap. Je hebt naast een camera, een echofoto en/of een bord met bekendmaking vooral geduld nodig. Niet elk dier is immers fotogeniek of blijft rustig zitten zoals jij dat wilt.

 

9. Bedruk een romper

Je kunt ook een romper bedrukken met daarop een leuke tekst. Denk aan de verwachte geboortedatum, welkom baby of je laat er een opdruk van de echo op maken. De keuze is aan jou en je kunt hier ook alle kanten mee op.

10. Wees creatief met foto of video

Net als met de aankondiging voor de grootouders kun je voor vrienden en kennissen ook een foto gebruiken. Daarbij kun je heel erg creatief zijn. Kijk vooral even op Pinterest voor inspiratie. Je hoeft immers niet het wiel opnieuw uit te vinden.

 

10 Tips voor een originele zwangerschapsaankondiging 2

 

Hoe heb jij de zwangerschap bekend gemaakt aan je partner, familie, vrienden en kennissen?

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelOckyz Sweakers veilig zwemmen met winactie
Volgend artikelTips en ideeën kinderfeestje 10 jaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in