gefeliciTAART.nl - Black Friday

Jij en je partner zijn er helemaal klaar voor: een kind is meer dan welkom. Anticonceptie wordt de deur uit gedaan en jullie leven je uit. Elke maand is het weer spannend of het deze keer wel raak is. Daarom deel ik vandaag 9 tekenen die op een zwangerschap kunnen wijzen.

 

Gemiste menstruatie en zwanger

Voor de meeste vrouwen is een gemiste menstruatie het eerste teken en bevestiging dat ze zwanger zijn. In sommige gevallen geeft het lichaam echter al veel eerder aan dat je zwanger bent. Hiervoor moet je je lichaam wel goed kennen en weten waar je op moet letten.

 

9 Tekenen die op een zwangerschap kunnen wijzen

Heb je geen zin om te wachten tot het uitblijven van je menstruatie? Kijk dan eens hieronder of je één van onderstaande tekenen van zwangerschap hebt.

 

1. Gevoelige borsten

Op de één of andere manier is het lichaam zo ontworpen dat de borsten als eerste een signaal krijgen dat de eicel bevrucht is. Veel vrouwen beginnen pijn aan hun borsten te krijgen. Ook overgevoeligheid of een vol gevoel in de borsten kan wijzen op een beginnende zwangerschap.

 

2. Donkere areola

Een andere verandering die borsten kunnen ondergaan bij een zwangerschap is het donkerder worden van de areola. Dit is de cirkel rondom de tepel. De areola kan niet alleen donkerder worden, maar ook in diameter toenemen de weken na conceptie. Ten slotte kun je ook kleine kippenvelachtige pukkeltjes waarnemen op de areola. Allemaal tekenen dat je wellicht in blijde verwachting bent.

 

3. Vermoeidheid

Helaas, het hoort er een beetje bij. Zeker als je al wekenlang ingespannen bezig bent met proberen om zwanger te worden. Tel hierbij het feit dat je lichaam zwangerschapshormonen moet produceren en alle veranderingen die je lichaam doormaakt en je begrijpt dat je daar vermoeid van kunt raken.

 

4. Misselijkheid

Geloof het of niet: je kunt al heel vroeg in de zwangerschap last krijgen van misselijkheid. Al hebben de meeste vrouwen hier tot de 6e week geen of nauwelijks last van. Door alle hormonen die door je lijf gieren is het natuurlijk niet gek dat je misselijk wordt.

 

5. Gevoelig voor geuren

Een vroeg teken van een zwangerschap kan het feit zijn dat je ineens heel gevoelig bent voor geuren. Dat kan zelfs zo erg zijn dat je dingen door de verpakking heen lijkt te ruiken. Boodschappen doen in een supermarkt is ineens geen pretje meer met alle geuren die op je afkomen (ik spreek uit ervaring!). Het feit dat je gevoeliger bent voor geuren komt door een verhoogd oestrogeen level.

 

6. Opgeblazen gevoel

Door een verandering in het progesteron level kun je al heel vroeg in de zwangerschap een opgeblazen gevoel krijgen. Veel vrouwen verwarren dit met het groeien van de buik. Hiervoor moet je echter nog even geduld hebben. Aan het begin van je zwangerschap is een opgezette buik het gevolg van te veel gas in je darmen.

9 Tekenen die op een zwangerschap kunnen wijzen 2

 

7. Vaker moeten plassen

Een kwaal die niet alleen aan het einde van de zwangerschap veel vrouwen overvalt, maar ook een vroeg teken van een zwangerschap kan zijn. Ongeveer 2 weken na conceptie beginnen je nieren met het filteren van de extra afvalstoffen die je baby produceert. Als je dus rond de tijd dat je zou moeten menstrueren meer gaat plassen, dan zou dit op een zwangerschap kunnen wijzen.

 

8. Verhoogde lichaamstemperatuur

Dat kun je eigenlijk alleen weten als je elke dag je temperatuur opneemt en deze bijhoudt. Tijdens je ovulatie stijgt je basale lichaamstemperatuur met minimaal 0,2°C. Zodra je ongesteld wordt zal je basale lichaamstemperatuur weer dalen. Blijft je lichaamstemperatuur echter hoger dan zou dit op een zwangerschap kunnen wijzen.

 

9. Baarmoederhals slijm

Word je baarmoederhals slijm een beetje crèmeachtig van consistentie en blijft dat ook zo? Dan is de kans groot dat je zwanger bent.

 

Helaas zijn bovenstaande tekenen zeker geen houvast om er direct van uit te gaan dat je ook daadwerkelijk in blijde verwachting bent. Hiervoor zul je toch echt een zwangerschapstest moeten doen.

 

Wanneer en hoe wist jij dat je zwanger was?

9 Tekenen die op een zwangerschap kunnen wijzen 1

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel11 Verrassende feiten over broers en zussen
Volgend artikelDe leukste Valentijn DIY’s voor kinderen

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in