gefeliciTAART.nl - Black Friday

Niets zo moeilijk als een orginele en mooie naam te vinden voor je ongeboren kind. Als je je kind een andere dan standaard naam wil geven, probeer het dan eens met deze babynamen inspiratie: de mooiste Joodse meisjesnamen. Vaak hebben deze namen ook nog eens hele mooie betekenissen.

 

Hoe kies je een naam voor je kind?

De naam die je jouw kind wil geven is heel persoonlijk. Vaak doen partners er maanden over om tot een mooie naam te komen. Soms is het ook vrij snel duidelijk vooral als het kind vernoemd wordt naar iemand anders in de familie. Voor sommige mensen spelen cultuur en geloof een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste naam voor hun kind.

Een naam kiezen kan op verschillende manieren. Belangrijk is om voor jezelf op een rij te zetten waaraan de naam moet voldoen:

  • Wil je een Nederlandse naam of juist een buitenlandse?
  • Is de betekenis van de naam belangrijk voor jou?
  • Moet de naam van je kind passen bij je achternaam?
  • Krijgt je kind maar één naam of meerdere?
  • Zijn jij en je partner tevreden over de naamkeuze?

Inspiratie voor een naam kun je werkelijk overal uithalen. Van bloemen (Margriet) tot het zonnestelsel (Maan). Veel ouders gaan echter gewoon op zoek naar een naam via het internet, een boek of halen inspiratie uit een film of serie.

Het kan overigens ook gebeuren dat je een naam uitgezocht hebt, maar op het moment dat je kind geboren is de naam toch niet meer vindt passen. Dat is niet erg, je hebt immers 3 dagen de tijd om aangifte te doen. In die tijd kun je kijken of de naam past of dat je toch liever voor een andere naam gaat.

 

Babynamen inspiratie: de mooiste Joodse meisjesnamen

Een naam kiezen is heel belangrijk, aangezien je kind hier zijn of haar hele leven lang mee moet doen. Natuurlijk kan je kind later als het groot is de naam laten veranderen, maar dat kost handen vol geld. En als je dan toch al bezig bent, waarom niet kiezen voor een mooie buitenlandse naam? Bijvoorbeeld een Hebreeuwse/Joodse naam?

Vaak hebben deze namen een Bijbelse oorsprong al dan niet gecombineerd met een mooie betekenis. Daarnaast zijn het namen die in sommige gevallen niet vaak voorkomen, waardoor je kind een bijzondere naam krijgt.

 

De mooiste Joodse meisjesnamen

Dit zijn de mooiste Hebreeuwse meisjesnamen en hun betekenis (zover deze bekend is).

 

Ava

Als je een korte, maar krachtige Hebreeuwse naam zoekt dan is de meisjesnaam Ava een aanrader. De betekenis en herkomst zijn overigens niet helemaal eenduidig. Als betekenis wordt onder andere gegeven: de begeerde, leven, levenskracht en levend. Sommigen denken dat de naam van Eva afstamt.

 

Binah

Een mooie naam die je maar heel weinig tegenkomt. Alleen al door de betekenis zou je de naam willen geven: intelligent. In elk geval geef je je dochter met deze naam een mooie raad mee.

 

Chaniyah

Een naam die je maar zelden tegen zult komen in Nederland, maar daarom niet minder mooi. De naam betekent: genadig, stijl en bevoorrecht.

 

Dana

De naam Dana is afgeleid van de jongensnaam Daniël en betekend ook: God is mijn rechter.

 

Estha

Grote kans dat je eerder de naam Esther kent. Wil je een beetje aparte naam? Kies dan voor Estha. Het is een Joodse en Perzische naam. In Perzië staat de naam voor ‘ster’. Ideaal dus als je kind in de nacht geboren wordt.

 

Gila

 

Gila betekent is een naam die je in de Westerse wereld niet vaak tegen zult komen. De betekenis is: ‘vreugde.’ In Kabbalah betekent ‘God openbaren’.

 

Hava

Een korte maar krachtige naam die bovendien redelijk uniek is. Heeft ook een mooie betekenis: ‘de levende of adem van het leven.’

 

Irit

Een hele korte en krachtige naam die je niet vaak hoort. De naam heeft verschillende betekenissen: ‘kleurig, regenboog, lelie (de bloem) en narcis’. Duidelijk een fleurige naam.

 

Jiska

De naam komt uit het Hebreeuws en wordt ook wel eens geschreven als Jisse. Babynaam betekenis: ‘God aanschouwt’.

 

Lilith

Op het eerste gezicht lijkt het een Engelse naam, maar deze naam komt toch echt uit het Hebreeuws. Betekenis: behorende tot de nacht.

 

Mirjam

Hoe gek het ook klinkt, maar deze naam is afgeleid van de Hebreeuwse naam Maria. De naam heeft meerdere tegenovergestelde betekenissen. Aan de ene kant staat deze voor de verbitterde en aan de andere kant voor de liefde van God.

 

Naomi

In de Bijbel stond Naomi bekend als de schoonmoeder van Ruth. Overigens heeft zij later haar naam verandert in Mara. De naam Naomi betekent: liefelijkheid of aangenaamheid.

 

Orli

Afgeleid van de jongensnaam Ori met dezelfde betekenis: ‘mijn licht’.

 

Rina

De meisjesnaam wordt ook wel eens geschreven als Rinat en betekent vreugde.

 

Sharon

Een typische Hebreeuwse meisjesnaam met als betekenis: vruchtbaar veld of gelijk/recht.

 

Tirza

Een Bijbelse naam die je in het Oude Testament tegenkomt. De naam betekent: bekoorlijkheid, liefelijk, aangenaam.

 

Yael

Deze Hebreeuwse meisjesnaam wordt in Nederland ook wel geschreven als Jaël of Yaël. Betekenis: klimmen en berggeit.

 

Zahava

Vind jij dat je met de geboorte van je dochter goud hebt gewonnen? Geef haar dan deze Hebreeuwse meisjesnaam die letterlijk goud betekent

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelBabynamen inspiratie: de mooiste Joodse jongensnamen
Volgend artikelRecept schapen cupcakes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in