gefeliciTAART.nl - Black Friday

Bij het organiseren van een babyshower denk je al gauw aan heerlijke hapjes, mooie cadeaus en leuke activiteiten! Samen spelletjes te doen of gezamenlijk iets te maken, zorgt er al gauw voor dat het erg gezellig wordt. Ben je een babyshower aan het organiseren, maar weet je nog niet zo goed wat jullie moeten doen? Een leuke invulling voor de middag is zo bedacht. Deze 10 babyshower activiteiten leveren jullie onvergetelijke herinneringen op!

 

1. High tea

 Ga je een babyshower organiseren? Leuke babyshower activiteiten kunnen natuurlijk niet ontbreken in je planning. Vaak wordt er voor de babyshower een high tea geregeld. Onder het genot van heerlijke hapjes kunnen jullie bijkletsen met elkaar en fantaseren hoe het is als straks de kleine is. Ter afwisseling op het eten en drinken kunnen spelletjes en activiteiten de middag nog leuker maken!

10 leuke babyshower activiteiten high tea

2. Luiers ruiken

Kersverse ouders zullen zich razendsnel ontwikkelen in deze nieuwe vaardigheid: luiers ruiken! Met deze activiteit kun je alvast testen hoe het gesteld is met het reukvermogen van de zwangere (en natuurlijk de andere gasten)! Plas- of poepluiers uitdelen is niet helemaal aan te raden als je de feeststemming erin wil houden, maar wel kun je zakjes vullen met luiers met daarin bekende babygeuren. Denk aan verzorgingsproducten of melk!

 

3. Rompertjes of slabbetjes versieren

 Zin in wat creatiefs? Scoor een stel witte rompertjes of slabbetjes en versier ze samen met textielstiften of textielverf! Experimenteer met tie dye of maak er allemaal een leuk patroon, tekening of boodschap op. Zo dragen jullie bij aan een superunieke garderobe voor de kleine! Bij elke activiteit is het slim om je in te leven of de zwangere het leuk zal vinden.

Leestip: Ontdek hier meer over de babyshower etiquette

 

4. Babyfoto’s raden

 Laat alle gasten vooraf een babyfoto inleveren en organiseer tijdens de babyshower een kleine quiz waarbij jullie raden wie welke baby is! Hoe leuk om jullie als baby te zien, maar vooral ook te zien wie alle babyfoto’s goed raadt!

 

5. Invulkaarten invullen

Regel leuke invulkaarten waarop de gasten hun voorspellingen kwijt kunnen. Laat ze raden naar het geslacht als deze nog niet bekend is en schrijf ook jullie ideeën op voor de naam, geboortedatum, tijd, gewicht en lengte! Bundel ze samen tot een boekje zodat jullie na de geboorte makkelijk kunnen ontdekken wie er het dichtste bij zit!

 

6. Quiz

Maak een quiz met leuke vragen die gerelateerd zijn aan de zwangerschap en kraamtijd. Wie raadt alle vragen goed? Ter variatie kun je deze vragen afwisselen voor een ronde waarin jullie de prijzen van luiers, voeding en andere babyproducten raden!

 

7. Babyvoeding raden

Blinddoek de zwangere of een van de andere gasten en voer steeds een hapje van een potje. Welke ingrediënten worden er meteen uitgehaald? Zijn jullie competitief? Verdeel het gezelschap in twee of drie teams en neem het op tegen elkaar!

10 leuke babyshower activiteiten taart

8. Maak een photobooth

Huur of maak zelf een photobooth, regel leuke props en maak tijdens de babyshower een hoop (te) gekke foto’s samen! Je hebt de grootste lol én meteen een mooi aandenken aan deze bijzondere middag!

 

9. 30 seconds

Wie is er niet dol op 30 seconds? Maak een speciale babyshower versie met kaartjes met daarop voorwerpen die gerelateerd zijn aan de zwangerschap, geboorte of baby! Laat het gezelschap het in teams het tegen elkaar opnemen en beschrijf zoveel mogelijk voorwerpen op het kaartje binnen de dertig seconden! Ook leuk is om de rondes te variëren tussen het verbaal beschrijven en bijvoorbeeld tekenen of uitbeelden!

 

10. Cadeauspel

Cadeaus mogen niet ontbreken op een babyshower. Maak van het moment waarop de zwangere de cadeaus opent een leuke variatie door er een spelelement aan toe te voegen! Denk aan een dobbelsteenspel waarbij je de opdrachten die aan het aantal ogen verboden zijn aanpast op de babyshower, laat de zwangere het cadeau met ogen dicht uitpakken en raden wat het is of maak gezamenlijk op de babyshower een leuk cadeau, zoals een mobiel voor boven de box!

 

Meer ideeën opdoen voor je babyshower? Op Babyshowerguide.nl vind je meer tips om er een memorabele dag van te maken!

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel5 Dingen die moeders stiekem doen
Volgend artikelOntdek de Jouwbox by Richard de Leth

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in