gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ga je op kraambezoek? Vergeet dan niet om  een cadeau voor de moeder mee te nemen. Dit zijn de leukste kraamcadeautjes voor de kersverse moeder. Van een meegebrachte maaltijd tot een coupon voor een heerlijke manicure, elke moeder verdient een leuk cadeau na de geboorte.

 

Kraamtijd voor moeder en kind

De eerste zes weken na de geboorte van een kind staan bekend als de kraamtijd. Een tijd waarin de moeder moet wennen aan haar nieuwe leven samen met een kind. Zes weken waarin iedereen in het gezin zijn nieuwe plek moet ontdekken. De kraamtijd is ook de periode bij uitstek om kennis te maken met de nieuwe wereldburger. Veel mensen die op kraamvisite gaan nemen een cadeau mee voor de baby. De moeder (en vader) worden daarbij meestal vergeten.

Toch zou een cadeau voor de kersverse moeder juist heel normaal moeten zijn. Negen maanden heeft zij de baby onder haar hart gedragen om vervolgens de geboorte te moeten doorstaan. Voor veel moeders betekend dit urenlang afzien en pijn lijden. Het zou dus niet meer dan logisch moeten zijn om ook de moeder met een cadeau te verwennen na de geboorte.

 

De leukste kraamcadeautjes voor de kersverse moeder

Wil je de kersverse moeder met een cadeau verrassen waar ze echt iets aan heeft? Een cadeau waardoor ze zich geliefd en speciaal voelt? Met deze cadeautips gaat dit zeker lukken.

 

Breng een maaltijd

Een vrouw die net moeder is geworden heeft wel iets anders aan haar hoofd dan in de keuken staan om te koken. Toch is goed en gezond eten juist nu een must. Wil je een cadeau geven dat echt een schot in de roos is? Breng dan een maaltijd die ze alleen nog op hoeft te warmen. Een grote pan soep, verse homemade pizza of een lasagne die alleen nog de oven ingeschoven hoeft te worden, het kan allemaal. De moeder zal er blij mee zijn en komt op die manier niets te kort.

Als alternatief kun je ook porties eten brengen die de moeder in kan vriezen en naar behoefte kan maken. In plaats van avondeten kun je haar natuurlijk ook verrassen met een gezonde en uitgebreide lunch. Houd daarbij wel rekening met de rusttijden van moeder en kind.

 

Laat boodschappen of een maaltijdbox bezorgen

Natuurlijk kunnen de kersverse ouders zelf boodschappen laten bezorgen, maar je kunt dit ook voor je rekening nemen. Ben je geen held in de keuken maar wil je de moeder toch verrassen met eten? Laat dan een maaltijdbox bezorgen. Hierin zitten nagenoeg alle benodigdheden om een aantal dagen een heerlijke maaltijd op tafel te kunnen zetten. Scheelt in elk geval weer in nadenken, zoeken naar een lekker recept en boodschappen doen. Misschien kun je iemand in je omgeving vragen om de maaltijden te bereiden als je zelf niet zo handig bent met koken.

 

Gezond snackpakket voor de moeder

Om nog even in de categorie eten te blijven: elke nieuwbakken moeder heeft meer behoefte aan snacks. Het gaat dan vooral om gezonde en verzadigende snacks zoals noten, mueslirepen en fruit. Ga naar de winkel, koop een leuke mand en vul deze met allerlei gezonde snacks. Doorzichtige folie eromheen, een lint erom en je hebt een geweldig leuk kraamcadeau voor de moeder.

 

Geef de moeder tijd cadeau

Dat klinkt misschien heel gek, maar elke moeder heeft zo nu en dan tijd nodig om iets anders te doen dan met de baby bezig te zijn. Biedt de moeder aan om een uurtje of twee op de baby te passen, zodat de moeder even wat me-time in kan plannen. Zijn er oudere kinderen in het gezin, biedt dan aan om iets leuks met de kinderen te doen. En mocht je echt iets speciaals willen doen: een nacht doorslapen is voor veel ouders een droom. Biedt daarom aan om een nachtje te blijven slapen en voor de baby te zorgen, zodat de moeder (en vader) een nacht ongestoord door kunnen slapen.

 

Me time voor de nieuwe moeder

Dit cadeau kun je perfect combineren met het hierboven genoemde cadeau van tijd. Verwen haar met een cadeaubon voor een manicure of pedicure, een dagje wellness of de sauna. Doe er een kaartje bij met als tekst: Laat me weten wanneer je afspraak gepland is, dan kom ik oppassen op de baby. Wedden dat de moeder hier heel blij mee zal zijn? Een beetje me-time tussendoor kan geen kwaad en zorgt voor de broodnodige ontspanning.

 

De leukste kraamcadeautjes voor de kersverse moeder 2

 

Spa in eigen huis

Is de moeder niet weg te slaan bij haar baby? Dan hoef je haar niet per se uit huis te sturen voor een heerlijke spa dag. Stel een leuk beautypakket samen en verras haar daarmee. Koop bij voorkeur producten die niet al te sterk ruiken, niet elke moeder kan daar na de geboorte van de baby tegen. Kies voor douchegel, een heerlijke shampoo, bodylotion, handcrème en een leuke kleur nagellak en ze kan er weer even tegenaan. Bied dan ook gelijk aan om een paar uurtjes op de baby te passen, zodat ze ook zeker gebruik kan maken van de welverdiende spa dag thuis.

 

Afspraak bij de kapper

Een nieuwbakken moeder heeft de eerste tijd meestal geen tijd om veel naar zichzelf om te kijken, laat staan dat ze een afspraak bij de kapper maakt. Tijd om daar verandering in te brengen. Geef haar een bon waarmee ze naar de kapper kan gaan om haar haren te laten knippen, verven of permanenten. En net als met de voorgaande cadeautips, bied je jezelf dan natuurlijk aan als oppas.

 

Twinning

Wil je een cadeau voor de baby en de moeder kopen? Denk dan eens aan een leuke twinning set. Twinnen met je kind is hot en wat is er schattiger dan een moeder en kind in dezelfde outfit? Koop een leuke romper voor de baby en shirt voor de moeder met dezelfde opdruk. Of kies voor een jurkje of rokje in baby en volwassen maat. Je kunt hier werkelijk alle kanten mee op. Heel veel webshop spelen handig in op deze trend, waardoor je echt hele leuke setjes kunt vinden.

 

Geef haar een uniek cadeau

Elke vrouw vindt het leuk om verwend te worden met een origineel cadeau. Een moeder vormt hierop geen uitzondering. Bestel een uniek sieraad voor haar met een hangertje en daarop de initialen van de pasgeboren baby en eventueel andere kinderen. Of kies voor een armband met een paar leuke bedeltjes eraan.

 

Help mee in het huishouden

Toegegeven, deze is een beetje tricky aangezien je de nieuwe ouders niet het idee wilt geven dat hun huis niet schoon is. Toch kan het een uitkomst zijn als je aanbiedt om te helpen met de huishouding. Geef dan ook specifiek aan waarmee je kunt helpen, omdat de kersverse ouders zich anders bezwaard kunnen voelen als zij jou een taak moeten geven. Biedt bijvoorbeeld aan om de was op te hangen, op te vouwen of te strijken, biedt aan om te stofzuigen of bijvoorbeeld de afwas te doen.

 

De leukste kraamcadeautjes voor de kersverse moeder 1

 

Heb jij een leuk kraamcadeautje gehad voor jezelf of alleen voor de baby?

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelIn bad met badboy Bobby van VTech
Volgend artikel20 Budget tips voor kersverse ouders

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in