gefeliciTAART.nl - Black Friday

Als je zwanger bent dan komt er heel wat op je af: veel geregel, uitzoeken en ontdekken. Eén van de leuke dingen aan zwanger zijn is het uitzoeken van een geboortekaartje. Want zeg nou eerlijk: het liefst wil je het van de daken schreeuwen als je kleine geboren is. Benieuwd hoe je het perfecte geboortekaartje vindt dat bij je past? Lees snel verder en ontdek het nu.

 

Waarom geboortekaart versturen?

Misschien vraag je je af waarom er eigenlijk geboortekaartjes verstuurd worden. Deze traditie gaat al eeuwen terug, toen het voornamelijk adellijke families waren die via een kaart de geboorte van een nakomeling aankondigden. In de 19e eeuw werd dit ook toegankelijk voor de ‘gewone’ mensen en sindsdien is het een echte traditie.

Overigens is dit echt een Nederlandse en Vlaamse traditie. In andere landen wordt de geboorte van een kind op een andere manier kenbaar gemaakt. Waarbij het in sommige landen zelfs zo is dat de geboorte min of meer verborgen gehouden wordt in verband met bijgeloof.

 

Hoe vind je het perfecte geboortekaartje dat bij je past?

En dan is het eindelijk zo ver: je bent ver genoeg in de zwangerschap en kunt een  geboortekaart maken. Maar door de bomen zie je het bos niet meer, want het aanbod is zo ontzettend groot. Typ maar eens geboortekaartjes in op Google en je weet niet wat je ziet. Belangrijk is dus om een bedrijf te zoeken dat bij je past en met je meedenkt.

Een bedrijf dat mijn dochter en man direct aansprak was Made For Moments. Een specialist op het gebied van kaartjes, waaronder geboortekaartjes. Maar je kunt hier ook terecht voor trouwkaarten, uitnodigingen en nog veel meer. Het fijne is dat je kunt kiezen uit kant-en-klare geboortekaartjes of zelf een kaart kunt ontwerpen.

 

Wanneer geboortekaartje uitzoeken?

Met het uitzoeken kun je natuurlijk niet wachten tot je daadwerkelijk uitgerekend bent. Het uitzoeken neemt vaak een tijd in beslag, vooral als je zelf iets wil ontwerpen of kiezen moeilijk vindt. Veel vrouwen beginnen al in week 20 met oriënteren, omdat dan het geslacht van de baby bekend is. Over het algemeen ben je veilig als je in week 24 begint met het uitzoeken van een geboortekaartje. Mocht de baby zich eerder aandienen dan heb je in elk geval al een geboortekaartje uitgezocht.

 

Geboortekaart uitzoeken

Natuurlijk ben je er dan nog lang niet. Want hoe vind je in het enorme aanbod de juiste kaart? Om te beginnen is het handig als je weet of je in verwachting bent van een jongen, meisje of meerling. Aan de hand hiervan kun je alvast een selectie maken uit geboortekaartjes voor jongen en geboortekaartjes voor meisje. Laat je jezelf verrassen? Dan kun je kiezen voor een neutrale geboortekaart.

 

Kiezen voor een bepaald thema geboortekaartje, kleur en meer

Als je eenmaal de eerste selectie hebt gemaakt kom je bij de volgende keuze. Heb je een bepaald thema of een bepaalde kleur in je hoofd? Dan kun je daarop sorteren. En de mogelijkheden zijn wat dat betreft legio. Dus of je nu een traditioneel roze of blauwe kaart wil of een vintage of modern geboortekaartje het is allemaal mogelijk. Belangrijk is dat het past bij jouw stijl en wensen.

Overigens zijn thema en kleur slechts één van de vele opties. Je kunt namelijk ook afwijken wat de vorm van het kaartje betreft. Geen zin in standaard formaat of vorm? Kies dan voor rond of bijvoorbeeld ovaal.

Wil je van het geboortekaartje echt een eyecatcher maken? Dan kun je zelfs kiezen voor een houten geboortekaartje of een geboortekaart voorzien van lint. Op die manier weet je zeker dat de kaart opvalt en niet in een vergeethoekje belandt. Daarnaast is het natuurlijk ook ontzettend leuk om de kaart zelf te bewaren.

Zo vind je het perfecte geboortekaartje dat bij je past keuze

 

Zelf een geboortekaartje ontwerpen

Mocht je nu echt niets vinden dat bij je past of wil je het geboortekaartje afstemmen op een bepaald thema dat niet standaard in het assortiment zit, dan kun je zelf een geboortekaart ontwerpen. Dat kan bijvoorbeeld in programma’s zoals Canva. Daarnaast biedt Made for moments ook de mogelijkheid om op de website zelf aan de slag te gaan. Ideaal, want zo kun je een kaart maken die echt persoonlijk is.

Ideeën voor een eigen ontwerp:

  • Baseer het ontwerp op je eigen geboortekaartje of dat van je partner
  • Gebruik een tekening van de broer of zus van je baby
  • Maak zelf een leuke tekening of een foto die je gebruikt als uitgangspunt
  • Maak gebruik van AI om iets te ontwerpen

 

Extra’s voor bij de geboortekaart

Bij de geboortekaart kun je vaak nog extraatjes kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een bijpassende envelop (ideaal als je een afwijkende vorm hebt gekozen of geen standaard witte envelop wil gebruiken). Daarnaast heb je ook sluitzegels of sluitstickers. Hiermee plak je de envelop dicht. De stickers heb je in diverse designs en kun je ook weer helemaal afstemmen op je eigen voorkeur.

Geen zin om alle adressen handmatig op de enveloppen te schrijven? Laat ze dan direct mee printen op een adressticker. Kies bijpassende adresstickers zodat zowel de sluitstickers als adresstickers goed op elkaar en de kaart afgestemd zijn. Op die manier valt je kaart direct op als mensen deze in de brievenbus krijgen.

Mist je kaart nog iets? Dan kun je deze voorzien van een versiersel zoals koord, lint of bijvoorbeeld labeltjes. Hiermee kun je zelfs de meest standaard kaart voorzien van een persoonlijke touch, zodat het echt je eigen geboortekaart wordt.

Zo vind je het perfecte geboortekaartje dat bij je past keuze extraatjes

 

Zo bestel je het geboortekaartje dat perfect bij jou past

Heb je eenmaal alles bij elkaar gevonden? Het perfecte geboortekaartje? Bijpassende enveloppen, eventueel sluitstickers en adresstickers? Dan is het tijd om een proefdruk aan te vragen. Met een proefdruk kun je zien of de kaart daadwerkelijk aan je wensen voldoet. Mocht je nog aanpassingen willen qua kleur, lettertype enz. dan kun je dat aan de hand van de proefdruk bepalen. Ideaal, want zo kom je achteraf niet voor teleurstellingen te staan.

Bij Made for moments krijg je bij je proefdruk nog extraatjes, zodat je ook goed kunt vergelijken:

  •   Alle papiersoorten als leuke mini posters
  •   Voorbeelden van alle envelopkleuren
  •   Persoonlijk kaartje van het bedrijf

 

Is alles naar wens? Dan is het wachten tot de geboorte van je baby. Is de kleine geboren? Dan kun je het definitieve geboortekaartje met daarop de gewenste gegevens bestellen. Zijn de kaarten eenmaal in huis, dan hoef je deze alleen nog te voorzien van een postzegels (je kunt speciale geboorte postzegels kopen!) en deze op de bus te doen. Normaal gesproken worden kaarten op de tweede dag na de geboorte verstuurd, maar dat kan ook prima een paar dagen later. Je bent immers net ouder geworden en zit waarschijnlijk op roze wolken!

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelSchoen zetten: tips om het nog leuker te maken
Volgend artikelSophie de Giraf: spelenderwijs ontwikkeling van je baby stimuleren

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in