gefeliciTAART.nl - Black Friday

Als je in verwachting bent wil je natuurlijk weten of het een jongetje of een meisje is. Er zijn verschillende methoden en technieken die worden gebruikt om het geslacht van een baby te voorspellen, van traditionele methoden tot moderne wetenschappelijke technieken. In dit artikel vind je enkele van de meest voorkomende en populaire methoden om het geslacht van een baby te voorspellen.

 

Zwanger: geslacht van baby

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent zul je ook nieuwsgierig zijn naar het geslacht. Afgezien van het feit dat je ook nieuwsgierig bent of het één baby is of een meerling en vooral dat de baby gezond is. Er zijn theorieën die beweren dat je het geslacht van de baby tijdens de conceptie kunt bepalen/beïnvloeden, maar de meeste ervan zijn slechts theorieën.

Leestip: Deze 9 tekenen die op een zwangerschap kunnen duiden kende jij nog niet 

 

Geslacht baby voorspellen: wordt het een jongen of een meisje?

Het geslacht van de baby kun je op allerlei manieren ‘voorspellen’. Allemaal verschillende theorieën die gebaseerd zijn op verschillende invalshoeken. Hieronder vind je een opsomming van alle bekende theorieën voor geslachtsbepaling bij zwangerschap.

 

1. Nub Theorie: jongen of meisje

De Nub Theorie is een methode die gebruikmaakt van de positie van de geslachtsorganen van de baby in de 12e week van de zwangerschap. Het idee achter deze methode is dat de vorm van de nub, een kleine bult tussen de benen van de baby, kan helpen bij het voorspellen van het geslacht. Bij  een jongen wijst de nub omhoog, terwijl de nub bij een meisje meer parallel loopt aan de ruggengraat. Deze methode is redelijk betrouwbaar als de baby zich in de juiste positie bevindt en als de foto duidelijk genoeg is. Anders blijft het alsnog gissen.

 

2. Skull Theorie geslachtsbepaling

De Skull Theorie is een methode die gebruikmaakt van de vorm van de schedel van de baby om het geslacht te voorspellen. Het idee is dat de vorm van de schedel van jongens en meisjes anders is. De schedel van jongens is bijvoorbeeld ronder en meer vierkant, terwijl de schedel van meisjes meer afgerond is en een puntiger achterhoofd heeft. Hoewel deze methode niet 100% nauwkeurig is, kan het toch een leuke manier zijn om te raden naar het geslacht van de baby.

 

3. Ramzi Theorie

De Ramzi Theorie is een methode die gebruikmaakt van de locatie van de placenta om het geslacht van de baby te voorspellen. Het idee is dat als de placenta zich aan de linkerkant van de baarmoeder bevindt, de baby een meisje is. Bevindt de placenta zich aan de rechterkant van de baarmoeder dan is de baby een jongen. De Ramzi methode is gebaseerd op een studie uit 2014 die heeft aangetoond dat er een correlatie bestaat tussen de locatie van de placenta en het geslacht van de baby. Deze methode overigens alleen werkt bij een vaginale echo tussen de 6e en 8e week van de zwangerschap.

 

4. Geslachtsbepaling Chinese kalender

De Chinese kalender is een eeuwenoude methode om het geslacht van een baby te voorspellen. Het idee achter deze methode is dat de leeftijd van de moeder en de maand waarin de baby is verwekt kan worden gebruikt om het geslacht van de baby te voorspellen. De Chinese Kalender is gebaseerd op de maankalender en wordt al meer dan 700 jaar gebruikt. Het gaat hierbij om een niet wetenschappelijke theorie, waardoor de nauwkeurigheid ervan niet kan worden gegarandeerd.

 

5. Bakerpraatjes

Tot slot zijn er nog de bakerpraatjes. Bakerpraatjes zijn traditionele volksmythen en geruchten die worden gebruikt om het geslacht van een baby te voorspellen. Deze methoden zijn vaak gebaseerd op veronderstellingen en hebben weinig tot geen wetenschappelijke basis. Enkele voorbeelden van bakerpraatjes zijn:

  • Als de moeder tijdens de zwangerschap veel last heeft van ochtendmisselijkheid, dan zou ze in verwachting zijn van een meisje
  • Als de buik van de moeder hoog is, dan duidt dit op een meisje. Is de buik daarentegen laag, dan is de baby juist een jongen.
  • Als de moeder tijdens de zwangerschap veel zin heeft in zoetigheid, dan is ze zwanger van een meisje. Heeft de moeder juist veel zin in hartig eten, dan is ze in verwachting van een jongetje.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelBespaar tijd met je huishouden en tuinwerkzaamheden
Volgend artikel11 Tips voor het inrichten van een kindvriendelijke woonkamer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in