gefeliciTAART.nl - Black Friday

Een fenomeen dat steeds populairder wordt onder aanstaande moeders: een babyshower. Ontdek nu de beste tips voor een onvergetelijke babyshower met inspiratie voor baby shower activiteiten cadeautips voor babyshower.

 

Wat is een babyshower?

De babyshower is een Amerikaans fenomeen dat inmiddels over gewaaid is naar Nederland. Een babyshower wordt georganiseerd voor een aanstaande moeder, voordat de baby geboren is. Meestal organiseert de beste vriendin of zus van de aanstaande moeder een babyshower, omdat het een verrassing moet zijn voor de moeder. Meestal wordt deze in de 6e of 7e maand van de zwangerschap georganiseerd.

Tijdens de babyshower gaat alle aandacht naar de moeder in spe. Zij krijgt cadeautjes voor zichzelf en de aanstaande baby en wordt in de watten gelegd. Daarnaast worden er vaak leuke spelletjes gespeeld, waarbij veel gelachen wordt en de moeder voorbereid wordt op het moederschap.

Leestip: Etiquette babyshower, dit moet je weten

Tips voor een onvergetelijke babyshower eten

Tips voor een onvergetelijke babyshower

Bij de organisatie van een babyshower komt heel wat kijken. De juiste gasten moeten uitgenodigd worden (dit is overigens een exclusieve party alleen voor vrouwen!), er moet gedecoreerd worden en er moet een leuke locatie gevonden worden. Lekkere hapjes en drankjes mogen ook niet ontbreken. Genoeg dus om rekening mee te houden. Hieronder vind je een paar handige tips voor een onvergetelijke babyshower.

Tip vooraf: vergeet niet om een grote box tissues mee te nemen 😊

 

Originele uitnodigingen voor de babyshower

Voordat je aan de slag kunt gaan is het noodzakelijk om de uitnodigingen in orde te maken. Dat kan prima online, maar wil je echt indruk maken, kies dan voor een originele uitnodiging die je echt per post verstuurd. Stuur de uitnodigingen minimaal 3 weken van tevoren, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om deze op de eigen agenda in te plannen.

Ideeën voor een originele babyshower uitnodiging:

 • Uitnodiging in de vorm van een babyfles
 • Uitnodiging in de vorm van een slabbetje
 • Mocht de moeder op de hoogte zijn of de babyshower zelf organiseren, dan kun je ook een foto van de echo verwerken op de uitnodiging
 • Verwerk het thema in de uitnodiging en vermeld dit ook nog eens expliciet als de gasten bijvoorbeeld een bepaalde kleur moeten dragen

 

Ideeën voor de locatie voor de babyshower

Omdat een babyshower meestal een verrassing is, is de kans klein dat je deze in het huis van de aanstaande mama kunt organiseren. Je zult dus uit moeten wijken naar een andere locatie. Dit kan een tuin zijn van één van jullie, maar ook gewoon de huiskamer. Het is ook mogelijk om een feestruimte te huren. Verdeel de kosten onderling, zodat het niet te duur wordt of biedt dit aan als cadeau.

Je kunt de babyshower ook in een restaurant doen, maar kies dan wel voor een VIP ruimte of afgesloten ruimte zodat jullie wat meer privacy hebben. Daarnaast kun je de babyshower ook gewoon in een park houden. Belangrijk daarbij is wel dat er een toilet aanwezig is (de aanstaande moeder zal je hiervoor eeuwig dankbaar zijn) en bescherming mochten de weersgoden je niet goed gezind zijn. Neem ook extra vuilniszakken mee voor wegwerpservies, cadeaupapier en dergelijke.

Tips voor een onvergetelijke babyshower verrassing

Tips decoratie babyshower

Je kunt voor de decoratie natuurlijk alle kanten op. Kies voor roze als de moeder een meisje verwacht of blauw als het een jongetje wordt. Heeft de moeder een bepaald thema gekozen voor de babykamer? Dan kun je dit thema doortrekken naar de babyshower. Verder kun je wat decoratie betreft heeft veel kanten op. Kies je voor een Disney thema, glamour en glitter of juist zachte pasteltinten. Houd bij de keuze rekening met de stijl en smaak van de moeder in spe.

Verder kun je de volgende dingen gebruiken voor je babyshower decoratie:

 • Met helium gevulde ballonnen die je bovendien vult met glitter of leuke cadeautjes
 • Een mooie ballonnenboog
 • Een mooi gedecoreerde tafel
 • Zorg voor een comfortabele en mooi versierde stoel voor de zwangere
 • Extra tafel voor de babyshower cadeautjes

 

Fotograaf voor de babyshower

Natuurlijk kunnen jullie allemaal zelf mooie foto’s maken, maar leuker is het als je iemand inhuurt of vraagt die de foto’s voor jullie kan maken. Op die manier kunnen jullie als aanwezigen genieten van de party zelf, zonder je druk te hoeven maken over foto’s. Daarnaast kan een fotograaf ook veel beter spontane foto’s maken en heb je gelijk een origineel cadeau voor de aanstaande mama.

 

Leuke spelletjes en activiteiten voor de babyshower

Als alles geregeld is omtrent de locatie en decoratie, dan is het tijd om na te denken over de activiteiten en spelletjes. Ook hier kun je alle kanten mee op, belangrijk is echter wel dat je rekening houdt met de zwangere. Wat kan zij aan en vindt zij leuk. Hieronder een paar leuke ideeën als inspiratie:

 • Laat de moeder geblinddoekt babyhapjes proeven, waarbij ze de ingrediënten/smaak moet raden (redelijk makkelijk met fruithapjes, voor de hartige hapjes een stuk moeilijker (en smakelozer)
 • Drinken uit een babyfles: klinkt heel makkelijk, maar is moeilijker dan je denkt. Je kunt ook alle glazen vervangen door een babyfles voor meer hilariteit. Laat iedereen om de beurt uit de fles drinken en kijk wie het meeste gedronken heeft na zoveel tijd. Bijvoorbeeld: winnaar is degene die de meeste mililiter gedronken heeft na 20 seconden
 • Babyfoto’s herkennen. Laat alle gasten een babyfoto meebrengen en hang deze op een prikbord. Leg memoblaadjes klaar en stiften of pennen. Laat alle gasten onder de foto’s de naam zetten van wie ze denken dat de babyfoto is. Winnaar is degene die de meeste babyfoto’s goed geraden heeft.

Leestip: 10 Leuke activiteiten voor de babyshower

Tips voor een onvergetelijke babyshower cadeautjes

 

Cadeautips babyshower

Als je naar een babyshower gaat dan mag een cadeau niet ontbreken. Hieronder vind je een paar originele cadeautips voor een babyshower:

 • Koop allemaal een romper voor de baby en maak hier een tekening op met textielstiften
 • Koop een groot stuk stof, geef iedereen een stukje hiervan en laat iedereen hiermee creatief aan de slag gaan. Laat iedereen de stukken stof inleveren en maak er een leuke babydeken van
 • Laat iedere gast een geprepte maaltijd meebrengen voor na de bevalling. Of geef een vouchter cadeau voor een verse maaltijd die tot aan huis bezorgd wordt in de periode na de bevalling. Nieuwbakken ouders hebben de eerste tijd na de bevalling zoveel aan hun hoofd, dat niets zo fijn is als geen zorgen te hoeven maken om het eten.
 • Cadeautjes voor de moeder als ze bevallen is
 • Cadeautjes van de wensenlijst van de moeder (laat de moeder vooraf een wensenlijst opstellen)

 

Zoals je ziet kun je met bovenstaande tips een ontzettend leuke babyshower organiseren voor een aanstaande mama. Heb jij nog leuke tips wat cadeautjes, decoratie of activiteiten betreft? Reageer dan hieronder met je tip.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelZo douche je veilig met je baby
Volgend artikelSupermama’s bestaan niet + winactie

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in