gefeliciTAART.nl - Black Friday

Grote kans dat je het vanaf een week of 37 wel gehad hebt met je zwangerschap. Vooral als je last hebt van allerlei zwangerschapskwalen, het buiten warm is of je niets meer kunt omdat je buik in de weg staat. Met het opwekken van de bevalling kun je echter het beste gewoon wachten tot week 40. Benieuwd hoe je een bevalling op natuurlijke manier op kunt wekken? Lees verder en ontdek dé tips om bevalling op natuurlijke manier op te wekken.

 

Bevalling afwachten

De meest gezonde manier is gewoon je bevalling afwachten. Het lichaam weet in de meeste gevallen heel goed wanneer het juiste moment om te bevallen is. Niet alleen jij en je lichaam moet er klaar voor zijn, dat geldt ook voor je kind. De meeste natuurlijke bevallingen dienen zich aan tussen week 38 en week 42 van de zwangerschap. Natuurlijk zijn er altijd uitschieters en soms gaat het helemaal niet volgens het boekje en wordt een kind bijvoorbeeld veel te vroeg geboren.

Leestip: Vluchttas: wat neem je mee 

 

 

Tips om bevalling op natuurlijke manier op te wekken

Als alles in orde is en de bevalling op zich blijft wachten dan zijn er wel een aantal (niet per se bewezen) manieren om de bevalling op natuurlijke wijze op te wekken. Houd er wel rekening mee dat het geen garantie is en je maar moet afwachten of het daadwerkelijk werkt.

 

1. Seksuele activiteit

Seks kan helpen om de bevalling op te wekken, omdat het sperma prostaglandinen bevat. Deze stoffen kunnen de baarmoederhals verzachten en samentrekkingen (weeën) veroorzaken.

 

2. Tepelstimulatie

In het verlengde van de vorige tip: het stimuleren van de tepels kan de afgifte van oxytocine bevorderen, het hormoon dat betrokken is bij de bevalling. Dit kan samentrekkingen van de baarmoeder veroorzaken.

 

3. Lichamelijke activiteit

Regelmatige lichaamsbeweging, zoals wandelen, kan helpen om de bevalling op gang te brengen. Het kan de druk op de baarmoederhals vergroten en het opwekken van weeën/samentrekkingen bevorderen.

 

4. Voldoende rust

Om goed aan de bevalling te beginnen is voldoende rust onmisbaar. Een gestresst lichaam zal er alles aan doen om eerst het gevaar (ook al is dat er niet, stress betekent voor je lichaam gevaar) uit de weg te ruimen, voordat het zich op de geboorte zal richten. Zorg dus dat je voldoende rust pakt en niet gestresst bent.

 

5. Voeding en drinken gebruiken om bevalling op te wekken

Naast allerlei activiteiten ondernemen kun je ook voeding inzetten om je bevalling op gang te krijgen. Dadels staan erom bekend dat ze een bevalling kunnen bevorderen. Eet niet meer dan 6 dadels per dag! Verder kun je het proberen met pittig eten en ananas. Daarnaast kun je vrouwenmantelthee en frambozenbladthee drinken.

 

 

Alle bovenstaande tips zijn niet wetenschappelijk bewezen, maar kunnen in principe geen kwaad. Doe deze dingen wel in overleg met je verloskundige en zorg dat je goed naar je lichaam luistert. Als lichamelijke activiteiten te veel zijn, push je lichaam dan niet over zijn grens heen. Onthoud: je kind zal op het juiste tijdstip geboren worden, met of zonder jouw hulp.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDagje uit en vakantie buiten schooltijd: wat zijn de regels
Volgend artikelVakantietip: Ameland met kinderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in