gefeliciTAART.nl - Black Friday

Duurt de zwangerschap te lang? Wil je de bevalling bevorderen? En vraag je je af wat kun je doen om de bevalling op te wekken? Hieronder vind je een aantal tips om de bevalling op te wekken. Let wel: dit zijn geen bewezen methodes, maar vooral leuke theorieën en mythes die leuk zijn om te proberen.

Als de zwangerschap zijn einde nadert

Tegen het einde van de zwangerschap zijn vrouwen vooral bezig met de naderende bevalling. De spanning hoe alles gaat verlopen en nieuwsgierig naar de kleine die je 9 maanden lang bij je gedragen hebt… Allemaal redenen om uit te kijken naar de bevalling. De uitgerekende datum is in zicht en de spanning loopt op. Helaas houdt de baby geen rekening met een bepaalde datum en kan het gebeuren dat de datum gewoon voorbij gaat zonder dat er sprake is van weeën of een bevalling.

Veel vrouwen grijpen dan terug naar methodes waarmee ze proberen de bevalling op te wekken. Hieronder vind je een aantal tips om de bevalling zelf op te kunnen wekken. Leuk om te proberen, maar zeer zeker geen garantie. Het beste is toch om je lichaam zelf zijn gang te laten gaan en de bevalling zelf te laten beginnen. Dat gebeurd als je lichaam en je baby er echt ready voor zijn. En mocht het echt te lang duren: dan zal medisch ingrijpen noodzakelijk zijn.

 

Wat kun je doen om de bevalling op te wekken?

Woord vooraf: de onderstaande methodes zijn niet bewezen, zijn leuk om te proberen, maar zullen in de meeste gevallen geen resultaat hebben. Dus niet getreurd als je na alles uitproberen nog steeds met een dikke buik zit en je kind nog even op zich laat wachten.

 

Drink thee

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar er wordt beweerd dat rozenbottelthee kan helpen om de bevalling te stimuleren. Thee is natuurlijk hartstikke lekker, maar er moet ook direct een aantekening geplaatst worden: er zijn verschillende theesoorten, kruiden en supplementen zoals rode frambozen blaadjes en zwarte cohosh die zelfs schadelijk zijn voor je ongeboren kind. Wil je dus thee proberen om de bevalling op te wekken, overleg dan eerst met je dokter.

 

Pittig eten

Deze methode werkt voor de één wel en voor de ander niet. Het is dus zeker het proberen waard, zolang je maag er wel tegen kan.  Te pittig eten is ook af te raden, maar als je geen pittig gewend bent kun je het als natuurlijke weeënopwekker zeker proberen.

 

Wat kun je doen om de bevalling op te wekken 1

 

Eet ananas, aubergine, balsamico azijn of castor olie

Behalve pittig  eten kun je ook ananas proberen voor het opwekken van je bevalling. Niet alleen ananas schijnt te helpen, dat geldt ook voor aubergine, balsamico azijn en castor olie. In dit geval geldt: baat het niet schaadt het niet, tenzij je natuurlijk te veel eet of gebruikt. Maar, dat geldt alles waar te voor staat. Kleine aantekening: sommige vrouwen krijgen brandend maagzuur van ananas, hou hier dus rekening mee.

 

Wat kun je doen om de bevalling op te wekken 2

 

Spring flink op een neer op een fitness ball

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen: een zwangere die flink op en neer springt op een fitness bal. Ook hier geldt weer: sommige vrouwen zweren erbij, anderen vinden het niets en helpt het ook niet. Of het jou nu helpt of niet kan dus vooraf niet gezegd worden. Mocht je deze methode uit willen proberen, doe dan rustig aan als je niet gewend bent om met een fitness bal te werken. En zorg er vooral voor dat je er niet af valt!  Het is namelijk nog best lastig om op een fitness bal goed in balans te blijven.

 

Sex en vooral tepel stimulatie

De laatste methode die niet voor iedereen prettig is, maar anderen wel heeft geholpen is sex. En dan niet alleen sex als in penetratie, maar vooral het stimuleren van de tepels zou wel eens de doorslaggevende factor kunnen zijn om een bevalling op gang te brengen. De vraag is natuurlijk of je het zelf prettig vindt om met een dikke buik sex te hebben. Mocht het niet helpen en de bevalling niet op gang komt, dan heb je in elk geval een leuke avond gehad en wat leuke afleiding. Dat scheelt ook weer, want hoe minder jij je bezig houdt met de naderende bevalling hoe beter.

 

Heb jij iets speciaals gedaan om de bevalling op te wekken of heb je gewoon afgewacht?

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelTips om een familie budget op te stellen
Volgend artikelPaaseieren verstoppen en zoeken 15 tips om het leuker te maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in