gefeliciTAART.nl - Black Friday

Een zwangerschap is een bijzondere periode in het leven van elke vrouw. Op vakantie gaan tijdens je zwangerschap is een uitdaging op zich. Denk aan een groeiende buik, je eigen gezondheid en die van je baby. Ben jij zwanger en wil je op vakantie? Met onderstaande tips kun je zorgeloos genieten van je vakantie of babymoon.

 

Op babymoon met je partner

Steeds meer stellen kiezen ervoor nog even op babymoon te gaan voordat de kleine geboren wordt. Meestal ga je in het tweede trimester van je zwangerschap nog even op vakantie om samen te genieten. Voorlopig is dit waarschijnlijk de laatste keer dat je samen in rust kunt genieten ‘zonder’ kind. Het tweede trimester is hiervoor de uitgelezen kans: je bent waarschijnlijk minder ziek dan in het eerste trimester. Je buik staat je nog niet in de weg en je mag nog gewoon vliegen. De ideale periode dus om samen op vakantie te gaan.

Leestip: 10 Tips voor een succesvolle babymoon

 

Zwanger en op vakantie? Met deze tips kun je zorgeloos genieten

Wil jij ook zorgeloos op vakantie terwijl je zwanger bent? Dat kan met onderstaande tips.

Raadpleeg je verloskundige of gynaecoloog

Voordat je op reis gaat, is het essentieel om je verloskundige of gynaecoloog te raadplegen. Bespreek je vakantieplannen en zorg ervoor dat er geen medische bezwaren zijn voor het reizen, gezien jouw specifieke zwangerschapsomstandigheden. Je verloskundige kan je het juiste advies geven, rekening houdend met je termijn, medische geschiedenis en eventuele risicofactoren. Daarnaast moet een verloskundige ook een medische verklaring opstellen (in het Engels) die je mee moet nemen als je gaat vliegen.

 

Kies de juiste bestemming

Bij het kiezen van een vakantiebestemming is het belangrijk om rekening te houden met je zwangerschapsduur en gezondheid. Vermijd gebieden met een hoog risico op infectieziekten, slechte sanitaire voorzieningen of beperkte medische faciliteiten. Kies voor bestemmingen met goede medische zorg en een rustige omgeving waar je kunt ontspannen. Dat kan zowel in eigen land als een leuke Europese bestemming.

 

Plan voldoende rustmomenten in

Tijdens je zwangerschap heb je extra rust en slaap nodig. Zorg ervoor dat je je vakantieactiviteiten en reisschema zo plant dat je voldoende tijd hebt om tussendoor te rusten. Vermijd overmatige vermoeidheid door te lange reisuren of een drukke reisplanning. Gun jezelf de tijd om te ontspannen en te genieten van de vakantie.

 

Zorg voor een comfortabele accommodatie

Kies voor een accommodatie die comfortabel is en voldoende ondersteuning biedt aan een zwangere vrouw. Zorg ervoor dat je een comfortabel bed hebt en vraag naar extra kussens om je houding tijdens het slapen als je niet lekker ligt. Ga je naar een warme bestemming? Overweeg dan een kamer met airconditioning, omdat je als zwangere gevoeliger bent voor hitte.

Verzeker jezelf van veilig vervoer

Als je van plan bent om te reizen, zorg er dan voor dat je de veiligheid van het vervoer waarborgt. Of je nu met de auto, trein of vliegtuig reist, neem de nodige voorzorgsmaatregelen. Draag altijd je veiligheidsgordel in de auto, zorg voor regelmatige pauzes en drink onderweg voldoende. Als je vliegt, vraag dan naar de specifieke richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij met betrekking tot zwangerschap en vliegreizen. Als je vliegt moet je om het half uur drinken en je benen strekken (even op en neer lopen door het vliegtuig).

 

Pas je dieet aan

Als zwangere heb je nu eenmaal andere en speciale voedingsbehoeften. Vergeet niet om gezonde snacks en water mee te nemen tijdens je reis om uitdroging en misselijkheid te voorkomen. Vermijd rauw of onvoldoende gekookt voedsel en wees voorzichtig met het consumeren van voedsel dat mogelijk besmet kan zijn. Koop geen eten aan de straat (marktkraam/streetfood), omdat de hygiëne daarbij vaak niet gegarandeerd kan worden. Zorg ervoor dat je regelmatig eet en kies voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen om zowel jou als je baby gezond te houden.

 

Bescherm jezelf tegen de zon

Tijdens de zwangerschap is je huid gevoeliger voor de zon. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en vermijd blootstelling aan direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag. Draag comfortabele kleding die je huid bedekt en vergeet niet een breedgerande hoed en een zonnebril mee te nemen om jezelf extra te beschermen.

 

Vergeet dat lekkere bubbelbad of jacuzzi

Het klinkt zo lekker: even ontspannen in een bubbelbad. Helaas mag je als zwangere geen gebruik maken van een bubbelbad of jacuzzi. Sowieso moet je opletten met in bad gaan als zwangere. Houd hier rekening mee als je een leuke accommodatie uitzoekt.

 

Als je met bovenstaande punten rekening houdt staat een leuke en ontspannen vakantie niets in de weg.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelBudgetvriendelijke cadeautjes voor onderweg naar de vakantiebestemming
Volgend artikel5 Tips: ontprikkelen in de zomervakantie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in