gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ik ben dol op fotograferen en maak dan ook heel wat foto’s met mijn Canon camera. Natuurlijk leuk al die digitale foto’s, maar soms wil je een foto vaker of meer zien. Dan is printen de ideale keuze. Gewoon printen is maar saai, daarom doe eens iets anders met je foto: maak er een 3D poster van.

 

Floop brengt foto’s tot leven

De markt van digitale foto’s printen blijft zich ontwikkelen en soms komen daar hele opvallende resultaten uit. Dat geldt zeker voor Floop Photography die met een heel nieuw concept op de markt zijn gekomen. Het bedrijf print je foto’s in 3D. Hierdoor komt een foto tot leven. Er wordt in verschillende lagen geprint om diepte te creëren. Misschien kun je je nog de koelkastmagneetjes van heel wat jaren terug herinneren. Deze waren niet glad aan de bovenkant, maar geribbeld. Door deze op een bepaalde manier te bewegen leek het alsof de afbeelding tot leven kwam. De foto’s in 3D geprint lijken hier sterk op, maar zijn gewoon scherp.

Doe eens iets anders met je foto: maak er een 3D poster van

Toen ik dit bedrijf tegenkwam was mijn interesse direct gewekt. Het leek me heel erg leuk om dit eens uit te proberen. Genoeg foto’s (gisteren nog ruim 5.000 foto’s van mijn geheugenkaart op moeten ruimen om überhaupt nieuwe foto’s te kunnen maken. De kunst was nu alleen om een foto te vinden die het 3D effect ook ondersteund. Hoe meer lagen hoe meer diepte er gecreëerd kan worden. Ik heb bijvoorbeeld onderstaande foto’s die heel geschikt zouden zijn voor een 3D print.

Doe eens iets anders met je foto maak er een 3D poster van giraf

 

Doe eens iets anders met je foto maak er een 3D poster van olifant

Uiteindelijk is mijn keuze echter gevallen op een heel andere foto. Mijn zoon is op Koningsdag (woningsdag) 21 jaar oud geworden. Hij is voor het grootste deel van zijn leven in Suriname opgegroeid en hij mist het land nog steeds. Het leek me daarom leuk om een foto van hem te laten printen als een cadeau voor hem.

Na heel wat zoeken, wikken en wegen heb ik gekozen voor een foto van hem met op de achtergrond Surinaamse bos. De foto is genomen op de dag dat hij naar Nederland vertrok. Op de foto is duidelijk te zien dat mijn zoon op de voorgrond zit. Omdat de bomen en struiken achter hem verschillende kleuren, hoogtes en dieptes hebben komt dat op de foto ook duidelijk naar voren. De planten aan de bovenkant zijn wat minder duidelijk, waardoor de rest nog beter naar voren komt. Focus ligt op mijn zoon die extra scherp in beeld is. De combinatie van kleuren en achtergrond maken deze foto heel geschikt.

 

Het bestellen bij Floop was een fluitje van een cent. Je kunt de foto makkelijk en snel op de website uploaden. Dat kan overigens ook gewoon via je mobiel, Instagram en bijvoorbeeld Flickr. Binnen een paar dagen had ik de poster dan in huis. Ik was erg benieuwd naar het resultaat. Direct na het uitpakken wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Dit was een perfect cadeau voor mijn zoon.

 

Doe eens iets anders met je foto maak er een 3D poster van stefan suriname
Aan de bovenkant lijkt het wazig, maar dat komt door het materiaal. Dit is moeilijk vast te leggen op foto

Hij heeft de poster inmiddels gehad en was super verrast. Hij vindt de foto geweldig en blijft er steeds naar kijken. Niet zo gek, want je oog wordt automatisch naar de poster getrokken. Vooral niet op blindstaren, want dan gaat het effect verloren 😉 Gewoon zo nu en dan op een afstandje naar kijken en genieten.

Doe eens iets anders met je foto maak er een 3D poster van stefan suriname
Vanuit een andere hoek bekeken

 

Doe eens iets anders met je foto maak er een 3D poster van Stefan
Weer een andere invalshoek

Waarom zou je kiezen voor een 3D foto?

3D is eigenlijk geschikt voor heel veel foto’s. Een print is plat en geeft eigenlijk niet weer wat er eigenlijk op de achtergrond te zien is. Onze omgeving is namelijk niet plat, maar 3D. En wat is er mooier dan dit terug te zien op een foto? Het maakt een foto direct tot een eyecatcher waar je nooit op uitgekeken raakt. Daarbij komt dat je elke keer weer andere dingen ontdekt als je de foto vanuit een andere hoek bekijkt. Ook voor kinderen is het zeer fascinerend om te zien. Heb je bijvoorbeeld een foto van een mooie boswandeling, dan lijkt het alsof je zo uit de poster komt gewandeld.

Of met bovenstaande voorbeelden. Dan lijkt het echt alsof de olifant en de giraf uit het poster komen en je ze aan kunt raken. Floop 3D posters zijn daarom perfect geschikt voor die ene gave vakantie ervaring die je nooit meer wilt vergeten. Ook een huwelijk of een huwelijksaanzoek zijn de perfecte thema’s om er een 3D print van te maken. Hetzelfde geldt voor de eerste verjaardag van je kind of zelfs de geboorte van je kind. Dankzij de speciale ECOPET lenzen die gebruikt worden bij het bewerken en printen wordt elke foto een unieke wandversiering.

 

Heb jij wel eens een foto in 3D laten printen? Of overweeg je dit te doen?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelGeniet elke maand van een leuke verrassing op de mat
Volgend artikel10 Tips om de weerstand van je kind te verhogen nu de scholen weer open zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in