gefeliciTAART.nl - Black Friday

Marieke testte voor jullie de Oopsie Heroes plaswekker. Is het haar gelukt om haar zoontje zindelijk te krijgen met de app en plaswekker? Of zijn er nog wat verbeterpunten.

 

Peuters en zindelijk worden

Op een gegeven dag is het tijd om je kind dan ook echt zindelijk te krijgen. Om je kind zindelijk te krijgen kun je allerlei tips en tricks toepassen. Helaas lukt dat bij lange na niet zoals je meestal van tevoren voorgesteld hebt. Overdag je kind zindelijk krijgen lukt misschien nog, maar in de nacht is het meestal lastiger. Speciaal voor jou testte Marieke van de blog Babybanjo de Oepsie Heroes slaapwekker en app:

Met een peuter van 3 en de basisschool in zicht (we hebben gelukkig nog een klein jaar ;-)) begin ik hem toch een beetje te knijpen. Het zou toch wel erg fijn zijn als hij zindelijk is voordat hij straks naar de basisschool gaat. Helaas is het vooralsnog meer mijn plan dan zijn plan. Als hij er zin in heeft weet hij het potje prima te vinden, maar als je het hem vraagt dan vindt hij zijn luier nog prima. Toen ik Oopsie Heroes mocht testen was ik dan ook direct enthousiast. Zou dit dé oplossing zijn? In deze blog vertel ik hoe het werkt en wat je kunt verwachten.

Mocht je ook op het punt staan om je kind zindelijk te maken, lees dan vooral ook de 5 gedachten die elke moeder heeft bij het zindelijk worden van haar kind.

 

Oopsie Heroes plaswekker

Oopsie Heroes kun je vergelijken met een plaswekker. Het werkt met een sensor, gecombineerd met de app ‘Oopsie Heroes’. De sensor bevestig je aan de buitenkant van het ondergoed of de pyjamabroek. Deze sensor reageert op urineverlies. Het stuurt dan een signaal naar de app en de app laat dan een wekker afgaan. Het idee achter Oopsie Heroes is, dat de hersenen van het kind getraind worden om de signalen van de blaas te herkennen. Ook registreert de app de ‘ongelukjes’ en krijg je zo als ouder inzicht in het plaspatroon van je kind. De app belooft dat je kind binnen 6 tot 12 weken helemaal vrij is van nachtelijke ‘ongelukjes’.

 

Snel dag en nacht zindelijk met Oopsie Heroes 1

Voordelen Oopsie Heroes

Toen het kleine doosje met de sensor op de mat viel wilde mijn peuter direct beginnen. Het superhelden thema en de app vielen direct in de smaak. Hij mocht kiezen tussen een jongen en een meisje en creëerde zo zijn eigen ‘heroe’. Ook is er de keus uit verschillende toontjes voor de wekker. Je kunt zelfs je eigen stemopname gebruiken als wekker. Dat laatste kan heel handig zijn als je kindje niet snel wakker wordt door een wekker en wel van jouw stem die hem roept.

De app is vrij eenvoudig, wat ik fijn vind. Het is gemakkelijk te bedienen en er zitten geen onnodige functies en opties in. In het doosje zat  een sensor met stickertjes om de sensor op het ondergoed te bevestigen. De sensor plakte goed en bleef ook wel enige tijd zitten (natuurlijk afhankelijk van hoe beweeglijk jouw kind is). De sensor heeft de vorm van een druppel en ziet er niet beangstigend uit. Mijn zoontje vond het daarom wel interessant om deze opgeplakt te krijgen.

Nadelen Oopsie Heroes

Een minpunt van Oopsie Heroes vonden wij dat de sensor niet altijd snel genoeg reageerde. De wekker ging pas af als mijn zoontje al aardig wat urine had verloren. We hebben de sensor op meerdere plekken geplakt om uit te proberen of dit verschil maakte, maar dit was helaas niet zo. Als hij op zijn buik sliep ging de wekker zelfs helemaal niet af. De sensor piepte dan wel, maar er kwam geen contact met de app. Uiteindelijk werd hij voor mijn zoontje een uitdaging om de wekker vooral wél af te laten gaan en liet hij het potje of de wc voor wat het was. Als de wekker niet af gaat, dan werd mijn zoontje er ook niet wakker van.

Wat wel fijn is, is dat als je de Oopsie Heroes app langer gebruikt, je door de registratie als ouder een beeld kunt krijgen van de tijden van de ‘ongelukjes’ . Hierdoor kun je je kind al even wakker maken om een plasje te doen. Wel is het dan van belang dat het contact tussen de sensor en de app dan goed is, zodat elk ‘ongelukje’ wordt geregistreerd.

Wat mij betreft een heel mooi product, wat nog wel wat optimalisatie vraagt in het contact tussen de sensor en de app. Met een sensor die iets gevoeliger is, zou ik dit product zeker aanraden.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelVoorjaarsvakantie 2020 uitjes voor het hele gezin
Volgend artikelVeilig gebruik van zitverhoger en autostoel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in