gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ook al gaan de grenzen langzaam maar zeker weer open, veel mensen durven het risico niet te nemen om weg te gaan. Het is een onzekere tijd en velen kiezen daarom voor ‘zekerheid’en blijven thuis. Dit jaar niet op vakantie, maar wel mooie herinneringen aan de muur.

Vakantieherinneringen

In vergelijking met veel mensen ben ik slechts in een paar landen geweest. Wel ben ik al twee keer in mijn leven geëmigreerd en geremigreerd. De volgende landen heb ik ik gezien:

  • Duitsland (geboren en tot mijn 10e gewoond)
  • Oostenrijk
  • België
  • Frankrijk
  • Joegoslavië (in 1988, toen het nog Joegoslavië heette), we zijn toen door Zwitserland en Slovenië gereden, maar daar weet ik niet veel meer van
  • Engeland
  • Turkije
  • Suriname (daar heb ik bijna 13 jaar gewoond)
  • Amerika
  • Nederland

Zoals je ziet, geen indrukwekkende lijst 😉 Toch heb ik bijna overal foto’s van en heb ik er goede herinneringen aan. Tegenwoordig kun je heel makkelijk foto’s opslaan, een tiental jaren terug was dat een stuk lastiger. Toen werkte alles nog met een fotorolletje en moest je er tien keer over nadenken welke foto je nam.

Ik ben dol op het maken van foto’s. Altijd al geweest, net als op schrijven. Dat heeft erin geresulteerd dat ik heel wat albums heb liggen die al 26 jaar en ouder zijn. Of het nu schoolkamp, kamp met de kerk of foto’s van mijn kinderen toen ze klein waren, alles heb ik bewaard. En dat geldt dus ook voor de vakanties.

 

Dit jaar niet op vakantie, maar wel mooie herinneringen aan de muur

Dit jaar zouden we naar Kaap-Verdië op vakantie gaan. De vakantie hadden we in februari geboekt en we zouden half maart vertrekken. Helaas kregen we te maken met Corona en nog voordat alle maatregelen van de regering in werden gevoerd en van de reisorganisaties mochten wij al niet meer op reis vanuit het werk van mijn man. Daar ging dus onze lang gehoopte vakantie. Voor de kinderen een extra domper, want zij wisten alleen dat we weg zouden gaan, niet waar naar toe.

Ik baalde hier flink van en was echt wel ruim twee weken teleurgesteld. Ik had zon, zee en warmte nodig, wilde eindelijk leren surfen en wilde graag op avontuur. Dat ging dus niet door, maar goed, alles voor onze gezondheid. Kniezen en bij de pakken neerzitten deed ik niet, dus ging ik maar weer aan het werk.

Toch bleef het knagen. En zo kwamen de vakantiefoto’s weer boven water. Nu ik toch niet weg kon gaan, kon ik beter iets nuttigs doen. Dus werden de leukste foto’s geselecteerd van verschillende vakantiebestemmingen om afgedrukt te worden. Ik wilde een mooie collage aan de muur en koos voor foto op hexagon. Een keer iets heel anders dan de standaard foto’s en als collage zou het een echte blikvanger aan de muur zijn.

Voor de meeste foto’s hoefde ik geen moeite te doen: selecteren en klaar. De foto van Disneyland Parijs en de foto van de trip naar New York, dat was even wat lastiger. Hier had ik alleen echte foto’s van. De kleuren waren door emigratie en remigratie en jarenlang in de tropen zijn niet mooier geworden. Hier heb ik met mijn camera een foto van gemaakt en op die manier heb ik het ‘gedigitaliseerd’. Overigens zijn de foto’s heel mooi geworden. Ja, je ziet dat het om oudere foto’s gaat, maar dat heeft ook weer zijn charme.

Voordat ik koos voor een foto op hexagon had ik ook nog naar andere opties gekeken. Mijn tweede voorkeur ging uit naar een foto op muurcirkel die je ook mooi met elkaar kunt combineren. Daarvan vond ik echter de afmeting net iets te groot en kon ik niet net zoveel foto’s afdrukken. Bovendien kon ik op de hexagon foto’s met de code MP50 direct 50% korting krijgen (deze kortingscode is nog steeds geldig!) dus was de keuze snel gemaakt.

Dit jaar niet op vakantie, maar wel mooie herinneringen aan de muur 1

 

Een collage van hexagons met vakantieherinneringen

De foto’s waren na bestellen best snel in huis. Zeker als je bedenkt dat de post momenteel overspoeld wordt met pakketten en bestellingen. De foto’s worden geleverd met speciale dubbelzijdige tape, zodat je de hexagons makkelijk en snel op de gewenste plek kunt ophangen. Ik wilde de foto’s onder de klok, mijn dochter vond een plekje boven de bank mooier. Ik heb haar eerst haar zin gegeven, maar vond dit zo tegenvallen dat ik de foto’s toch op de plek gehangen die ik in gedachten had. Daar komen de foto’s mooi tot hun recht.

Nu hoef ik niet per se op vakantie (zou wel heel mooi zijn overigens!), maar kan ik altijd genieten van herinneringen aan New York, Disneyland, vakantie in Duitsland, een uitje in Suriname, de trips naar Istanboel en Engeland en het uitje met de kinderen naar Drievliet een paar jaar terug. Mijn kids zijn naar Griekenland en Italië geweest, dus daar heb ik ook een mooie foto van afgedrukt.

Al met al vind ik de collage heel mooi gelukt (misschien niet helemaal recht, maar ook dat heeft zijn charme) en kan ik altijd wegdromen bij mooie herinneringen.

 

Heb jij ook een mooie collage aan de muur met een bepaald thema? Of van een bepaalde tijd of gelegenheid?

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelBrain Train van Smartgames uitdagend speelgoed voor je peuter en kleuter
Volgend artikel11 Manieren om als vader een band op te bouwen met je kind

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in