gefeliciTAART.nl - Black Friday

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent dat de kinderen 6 weken vrij zijn. Om verveling te voorkomen geef ik je vandaag tips voor 10 leuke activiteiten met kinderen voor de zomervakantie. Perfect om een staycation tot een groot succes te maken.

 

Vakantie in eigen land

Niet iedereen is in de mogelijkheid om tijdens de zomervakantie naar het buitenland te gaan. En dat hoeft ook helemaal niet. Een staycation kan net zo leuk en gezellig zijn. Je moet er alleen zelf een beetje moeite voor doen. Daarnaast is in eigen land genoeg te doen, zodat je ook prima kunt genieten zonder naar het buitenland te hoeven.

 

10 Leuke activiteiten met kinderen voor de zomervakantie

Geen idee wat je allemaal kunt doen met de kinderen? Hieronder heb voor de zomervakantie met kleine kinderen tips gezet die zowel gratis zijn als geld kosten. Door alle activiteiten te verdelen kun je de kosten beheersen en optimaal genieten van een welverdiende vakantie.

 

1. Bak of kook samen met je kind

Niets is leuker dan samen met je kind de keuken induiken en samen te bakken of koken. Wat je gaat maken is natuurlijk heel erg afhankelijk van de leeftijd. Koekjes bakken (vormpjes uitsteken) kan al vanaf 2 of 3 jaar, simpel koken als je kind een jaar of 6/7 is.

 

2. Samen knutselen

Dat is vooral een leuke activiteit als het weer buiten niet zo mooi is. Ga samen met je kind knutselen. Pinterest staat vol met leuke DIY projecten. Stem het project af op de zomer of kies een ander leuk thema. De mogelijkheden zijn eindeloos en vaak kun je ook gewoon huis-tuin-keuken spullen gebruiken voor het knutselen.

 

3. Spelen met water

Buiten vallen de mussen nog net niet dood van het dak en binnen zweet je peentjes. Tijd dus om activiteiten te zoeken waarbij jij en je kind afkoelen. Dat kan variëren van het spelen met een waterbaan tot plonsen in een zwembad. Ook een waterpistool, waterballonnen, een waterglijbaan of gewoon een tuinslang brengen verkoeling. En nog leuker wordt het als er meer kinderen zijn. Dan kun je namelijk een heus watergevecht houden.

 

4. Dagje uit

Altijd leuk met kinderen: ga een dagje uit. Dat kan naar een dierentuin zijn, een grote dierenwinkel zoals Zoo Zajac net over de grens, een pretpark of een museum. Helaas kosten deze dagjes uit best veel, daarom raad ik je aan om gebruik te maken van websites zoals vakantieveilingen.nl, Groupon.nl en socialdeal om je tickets goedkoper aan te schaffen.

 

5. Ga naar het park

Je hoeft voor een dagje uit niet per se naar een pretpark of dierentuin. Je kunt ook gewoon een park in jouw stad of omgeving bezoeken. Neem   een picknickmand mee en wat buitenspeelgoed en pret is gegarandeerd. Een voetbal, tennis of badminton spullen en je kind kan zich een tijdje vermaken.

 

6. Naar de film

Kijk samen met je kind een film. Dat kan natuurlijk in de bioscoop, met alle leuke kinderfilms die draaien is dat niet moeilijk, maar een film kijken thuis op de bank is ook leuk. Heb je een projector en een tuin? Dan kun je ervoor kiezen om je tuin om te toveren tot een openlucht bioscoop. Nodig een paar vriendjes of vriendinnetjes van je kind uit en pret is gegarandeerd.

 

7. Naar de bieb

Veel bibliotheken hebben allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Daarnaast is het de uitgelezen plek om je kinderen met boeken in aanraking te brengen. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die moeite hebben met lezen een terugval hebben na de zomervakantie. Het is dus noodzakelijk dat je kind ook tijdens de zomervakantie gaat lezen. En waar vind je een grote keuze aan boeken? In de bibliotheek natuurlijk!

 

8. Vrijwilligerswerk

Het is belangrijk om je kind al van jongs af aan te leren dat je dingen voor anderen kunt doen zonder dat er iets tegenover staat. Vrijwilligerswerk  kun je ook best met kinderen doen. Ga bijvoorbeeld langs een bejaardentehuis en houd eenzame oudjes samen met je kind gezelschap.

 

9. Trakteer je kind op iets lekkers

Soms zijn de meest simpele of voor de hand liggende dingen juist hetgeen je kind extra kan waarderen. Is het buiten snikheet? Ga dan samen met je kind een ijsje halen. Of ga samen naar de bakker en haal iets lekkers voor jezelf en je kind. Geen zin om te koken? Trakteer je kind dan op een happy meal.

 

10. Kamperen in de achtertuin

Om het echte vakantiegevoel te evenaren kun je een tent in de achtertuin opzetten. Daar kunnen de kinderen zelf in slapen of samen met jou (afhankelijk van de leeftijd). Maak het extra spannend en zorg dat je geen mobiel, laptop of dergelijke in de tent meeneemt. Ga voorlezen, een spelletje spelen, een verhaaltje vertellen, kortom maak er een gezellige avond en nacht van.

Leestip: Dit zijn de leukste familiehotels in Nederland

 

Wat doe jij tijdens de zomervakantie met je kinderen?

 

10 Leuke activiteiten met kinderen voor de zomervakantie 1

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelKamperen met kinderen 25 onmisbare tips en tricks
Volgend artikelCenter Parcs De Eemhof leuk voor alle leeftijden

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in