gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ben je niet op vakantie met je kinderen maar gewoon thuis? Zit het weer niet mee? Dan zijn dit 10 leuke thuisactiviteiten als het regent. Vervelen is er niet bij deze zomervakantie, zelfs als het regent!

 

Genieten in de zomervakantie ook als het regent

In Nederland kunnen we helaas niet altijd rekenen op zonneschijn tijdens de zomervakantie. Maar laat een regenachtige dag je zomerplezier niet bederven! Er zijn tal van geweldige activiteiten die je kunt ondernemen met je kinderen, zelfs als het buiten regent. Hier zijn 10 leuke  thuis activiteiten als het regent:

 

1. Indoor picknick

Voor een picknick hoef je niet per se de deur uit te gaan. Creëer gewoon een gezellige picknick sfeer in huis (woonkamer, keuken of de kinderkamer) met een kleurrijk kleed en wat lekkere hapjes. Laat je kinderen meehelpen bij het maken van sandwiches, fruitsalades en verfrissende drankjes. Samen genieten van een indoor picknick maakt van een regenachtige dag een uniek en gezellig moment.

Leestip: Tips voor een leuke picknick met kinderen

 

2. Knutselen en DIY-projecten

Zet een knutseltafel klaar en laat de creativiteit van je kinderen de vrije loop. Knutselen is leuk voor alle leeftijden. Maak samen papieren vliegtuigjes, schilder regenbogen, bouw een kartonnen kasteel of maak zelfgemaakte sieraden. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

3. Bakdag

Verras je kinderen met een bakdag. Bak samen koekjes, cupcakes, taarten of zelfs zelfgemaakte pizza’s. Kinderen vinden het geweldig om te experimenteren met ingrediënten en het eindresultaat op te eten. Bovendien ruikt je huis heerlijk naar versgebakken lekkernijen.

 

4. Film- of gamemarathon

Natuurlijk wil je niet dat je kinderen de hele dag voor de buis hangen, maar in de vakantie mag daar best een uitzondering op gemaakt worden.  Wanneer het buiten regent, is het de perfecte gelegenheid voor een film- of gamemarathon. Kies samen een paar van je favoriete films of gezinsvriendelijke games uit en geniet van quality time samen op de bank. Vergeet niet om wat popcorn en snacks klaar te zetten voor een complete bioscoopervaring!

 

5. Binnen tentenkamp

Creëer een magische indoor campingervaring door samen een tent op te zetten in de woonkamer. Vul de tent met dekens, kussens en knuffels om het extra comfortabel te maken. Jullie kunnen er verhalen vertellen, gezelschapsspellen spelen of gewoon lekker ontspannen in deze gezellige ruimte.

 

6. Wetenschappelijke experimenten

Maak van de regenachtige dag een kans om wat educatieve en leuke wetenschappelijke experimenten uit te voeren. Zoek op internet naar eenvoudige experimenten die je thuis kunt doen, zoals het maken van vulkanen met baking soda en azijn, het creëren van regenboogkleuren met een glas water of het laten groeien van kristallen.

 

7. Leer een nieuwe taal

Gebruik de tijd binnenshuis om samen met je kinderen een nieuwe taal te leren. Er zijn tal van apps en online bronnen beschikbaar om een nieuwe taal te leren op een interactieve en speelse manier. Dit is niet alleen leuk, maar het helpt ook zeker voor de toekomst van je kind.

 

8. indoor wateractiviteiten

Als je de ruimte hebt en bereid bent om een beetje nat te worden, maak dan van je huis een waterparadijs. Trek zwemkleding aan en speel waterspelletjes in de badkamer of keuken. Let op: dit kan een beetje rommelig zijn, dus zorg ervoor dat je vooraf alles goed afdroogt en voorkom glijpartijen.

 

9. Boek lezen

Een regenachtige dag is het perfecte moment om te verdwalen in een goed boek. Lees samen met je kinderen hun favoriete verhalen of ontdek nieuwe boeken in de bibliotheek. Dit is niet alleen leuk, maar helpt ook nog eens bij hun leesvaardigheid en taalontwikkeling.

Leestip: Letterprins spelenderwijs leesplezier groep 3

 

10. Dansfeestje

Zet leuke muziek op en organiseer een dansfeestje in de woonkamer. Laat je kinderen hun favoriete liedjes kiezen en samen dansen jullie jezelf warm. Niet alleen goed om met z’n allen in beweging te zijn, maar ook nog eens de perfecte remedie tegen een grauwe en grijze zomerdag.

Leestip: 18 Creatieve tips voor een leuke zomervakantie thuis

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelTop 10 Klassieke bordspellen voor het hele gezin
Volgend artikelHand-Mond-Voetziekte: alles wat je moet weten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in