gefeliciTAART.nl - Black Friday

De eerste keer met je baby naar buiten gaan is voor alle ouders spannend. Ineens komt je baby van de beschermde binnenwereld buiten. Om het eerste uitje voor jou en je baby zo ontspannend mogelijk te maken vind je hieronder 10 tips.

 

Wanneer eerste uitje met je baby?

Over het algemeen kun je tegen het einde van de kraamweek met je baby naar buiten. Belangrijker dan te kijken naar de dagen is vooral te kijken naar de volgende punten:

  • Kan je baby zichzelf op temperatuur houden?
  • Is je baby goed op gewicht?
  • Is je baby niet te vroeg geboren (dit kan invloed hebben op wanneer je kleintje voor het eerst naar buiten mag)?
  • Ben jij wel klaar voor het eerste uitje?

Als je met bovenstaande rekening houdt, staat niet in de weg om je kind aan de grote buitenwereld te introduceren.

 

10 Tips voor het eerste uitje met je baby

Voordat je met de Ergobaby Metro+ de grote wijde wereld instapt zijn er nog een aantal aandachtspunten waarop je moet letten.

 

1. Timing is belangrijk

Plan jullie eerste uitje op het tijdstip dat de baby het meest tevreden en rustig is, bijvoorbeeld na een voeding en een dutje. Een tevreden baby maakt het een stuk gemakkelijker om van deze unieke ervaring te genieten.

 

2. Kies een rustige locatie

Begin met een rustige en bekende omgeving. Een korte wandeling in de buurt of een bezoek aan een vriend of familielid is een goede start. Vermijd drukke plaatsen zoals een supermarkt of evenementen, omdat dit overstimulatie kan veroorzaken bij de pasgeborene.

 

3. Zorg voor comfort

Kleed jullie baby passend aan, op basis van het weer en zorg ervoor dat hij/zij voldoende is ingepakt als het koud is. Een goede vuistregel is om je baby één laag kleding meer te geven dan jullie zelf dragen.

 

4. Vergeet de luiertas niet

Het zal even wennen zijn, maar zorg ervoor dat jullie een goed gevulde luiertas meenemen met essentiële benodigdheden. Denk aan zaken zoals luiers, vochtige doekjes, een extra setje kleding, een deken en flesvoeding of borstvoedingsspulletjes, afhankelijk van jullie voorkeur.

 

5. Babydrager of kinderwagen

Weeg het gebruik van een draagzak tegen de kinderwagen goed tegen elkaar af en kijk waar je jezelf het prettigst bij voet om de baby veilig en comfortabel te vervoeren. Beide hulpmiddelen geven jou de ruimte om goed te bewegen, terwijl je pasgeborene dicht bij je is. Houd bij je keuze ook rekening met het weer. Is het slecht weer? Vergeet dan niet om een paraplu of een regenhoes mee te nemen.

10 Tips voor het eerste uitje met je baby draagzak

 

6. Houd de hygiëne in de gaten

Voorkom direct contact tussen jullie baby en vreemden, vooral op openbare plaatsen. Vraag mensen om hun handen te wassen of gebruik handdesinfectiemiddel voordat ze jullie baby aanraken. Iemand die lukraak de kinderwagen induikt om je kind aan te raken is een no go. Hier mag je gerust iets van zeggen.

 

7. Zorg voor jezelf

Denk niet alleen aan de baby, maar ook aan jezelf. Het is niet alleen voor de baby spannend en nieuw, maar ook voor jou als nieuwe ouder. Neem dus niet alleen iets mee voor de kleine, maar ook voor jezelf. Dat geldt zeker als je borstvoeding geeft.

 

8. Verwacht het onverwachte

Houd er rekening mee dat jullie baby zijn/haar eigen planning heeft en dat dingen niet altijd volgens plan verlopen. Flexibiliteit als nieuwbakken ouder is daarom essentieel.

 

9. Bereid je voor op een emotionele gebeurtenis

De eerste keer naar buiten gaan met jullie baby kan emotioneel zijn. Aan de ene kant is het ontzettend leuk, maar tegelijkertijd ook heel spannend. Laat het allemaal over je heen komen en praat er samen met je partner over.

 

10. Geniet ervan

Het belangrijkste van alles is echter dat het eerste uitje met je pasgeborene een bijzondere mijlpaal is, waar je gewoon van moet genieten. Probeer te ontspannen en te genieten van dit kostbare moment met jullie kleintje.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelCadeautips voor een 6-jarige voor verjaardag en feestdagen
Volgend artikelThe Jungle Bunch – World Tour + winactie voor première kaarten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in