gefeliciTAART.nl - Black Friday

Niets gepland voor het komende Paasweekend? Benieuwd wat er te doen is op Goede Vrijdag, 1e Paasdag en 2e Paasdag met kinderen? Ik zette 10x leuke Paasweekend uitjes en evenementen met kinderen op een rijtje. Ideaal om Pasen met je gezin door te brengen.

 

Pasen

Wat is Pasen eigenlijk? Voor veel mensen is de oorspronkelijke betekenis van Pasen niet meer duidelijk. Bij christenen wordt de kruisiging en opstanding van Jezus herdacht, terwijl het voor de meeste mensen niet anders meer is dan een lekker lang en vooral vrij weekend. Wat je er zelf ook van maakt, het is de perfecte tijd om te genieten van een gezellige Paasbrunch samen met je gezin. Na de brunch kun je genieten van leuke uitjes en evenementen.

Tip: zoek je nog ideetjes voor het Paasontbijt op school? Ik maakte een verzamelblog met de leukste tips voor het paasontbijt.

 

Tips en ideeën voor het Paasontbijt op school

1. Koningskermis Den Haag

Houd je kind van de draaimolen, botsauto of een speciale kinderachtbaan? Dan moet je in het Paasweekend naar de Koningskermis in Den Haag gaan. Alle kinderattracties kosten € 2,50, waardoor een dagje kermis best betaalbaar kan blijven. Natuurlijk zijn er ook allerlei (nostalgische) lekkernijen verkrijgbaar en kun je genieten van een leuk dagje uit met het hele gezin.

Wanneer: 12 april t/m 28 april 2019

Waar: Malieveld Den Haag

Tijd: maandag t/m donderdag, zondag 13:00 – 23:00 uur

Vrijdag en zaterdag 13:00 – 24:00 uur

Toegang: gratis (attrakties € 2,50 en € 3,00 m.u.v. een aantal spectaculaire attrakties)

 

2. Boerenleven Amersfoort

Pak de klompen er maar bij, want tijdens het Paasweekend kun je in Amersfoort genieten van het Boerenleven. Kinderen mogen meehelpen en ontdekken welk ei bij welke vogel hoort, hoeveel melk nodig is om kaas te maken en nog veel meer. Daarbij mogen ze ook helpen en vragen stellen aan de dierverzorger. Een dagje in de buitenlucht maakt natuurlijk hongerig. Gelukkig kan je kind op een hooibaal uitblazen en intussen genieten van een heerlijke pannenkoek.

Wanneer: 19 april t/m 5 mei 2019

Waar: dierentuin Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Tijd: 9:00 – 18:00 uur

Toegang: gratis voor bezoekers van dierentuin (normaal entree tarief voor dierentuin)

 

3. Waterfeest in Lelystad

Op zaterdag 20 april 2019 kun je in Lelystad, Batavialand, het Waterfeest beleven. De hele dag kun je aan de slag met water (heerlijk als het werkelijk zo warm wordt als voorspeld). Doe proefjes met water in het lab, ontdek hoe stoom ontstaat en zie welke materialen blijven drijven en welke zinken. Ga waterkanon schieten of ga blik schieten met supersoakers. Je kunt je laten schminken en luisteren naar de verhalen van de watermens. Ook muziek en dans ontbreken niet tijdens dit waterfeest. Kortom, een geweldig uitje met kinderen.

Wanneer: zaterdag 20 april 2019

Waar: Batavialand, Oostvaardersdijk 1-13, Lelystad

Tijd: 12:00 – 17:00 uur

Toegang: € 16,00

€ 8,50 (4 t/m 12 jaar)

Gratis (0-3 jaar, museumkaarthouders)

 

4. Paasei golf Almere

Kom naar het SEC survivals outdoorpark in Almere en geniet op 1e paasdag en 2e paasdag van Paasei golf. Je krijgt een golfstick met bijbehorende bal en gaat daarmee samen met je kind op pad. Langs het parcours moet je allerlei opdrachten doen en op zoek gaan naar Paaseieren. Heb je alle eieren gevonden? Eet ze dan niet allemaal op, want aan het einde heb je deze nodig voor de laatste opdracht. Het programma duurt 1 uur en is leuk voor alle kinderen vanaf 3 jaar.

Wanneer: zondag 21 april (1e Paasdag) en maandag 22 april 2019 (2e Paasdag)

Tijd: 11:00 – 15:00 uur (vooraf reserveren via de website)

Toegang: € 5,00 p.p.

 

 

5. Paasspelen in Apeltern

Kom op 2e Paasdag met je kind naar Apeltern en laat haar of hem op zoek gaan naar de verstopte paaseieren tijdens de Paasspelen. De Paashaas is aanwezig vanaf 12:00 – 15:30 uur. Na het zoeken van de paaseieren kan je kind ook nog meedoen aan paaslollies maken. De paaslollies worden gemaakt van oreos en chocolade en versierd door de kinderen zelf.

Wanneer: maandag 22 april (2e Paasdag)

Waar: De tuinen van Apeltern, Walstraat 2a, Apeltern

Tijd: vanaf 12:00 uur

Toegang: € 11,50 (online)

€ 6,25 (6-12 jaar)

 

10x Leuke Paasweekend uitjes en evenementen met kinderen 1

 

6. Paaseieren zoeken in Het Land van Jan Klaassen

Bijna het hele Paasweekend van 20 april t/m 22 april 2019 kunnen kinderen Paaseieren zoeken in Het Land van Jan Klaassen. De Paashaas gaat na de middagvoorstelling op pad om Paaseieren te verstoppen in de speeltuin. Daarna mogen de kindere op pad om de Paaseieren te zoeken. Na het zoeken kunnen ze ook nog op de foto met de Paashaas.

Wanneer: zaterdag 20 april t/m maandag 22 april 2019

Waar: Het Land van Jan Klaassen, Gildeweg 6, Braamt

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Toegang: € 11,50 (2 t/m 64 jaar)

 

 

7. Paasactiviteiten Pagedal Adventure Park

Het hele Paasweekend kunnen kinderen in het Pagedal Adventure Park meedoen met allerlei leuke Paasactiviteiten. Op Goede Vrijdag kun je meedoen aan discozwemmen, zaterdag kun je Paaseieren verven en in de middag zijn er Paashaas Splash Games. In de avond kunnen oudere kinderen en volwassenen meedoen aan de lasergame night. Zondag, 1e Paasdag, staat in het teken van Paaseieren zoeken en de adventure middag. Op 2e Paasdag is er een crazy kart ochtend.

Wanneer: vrijdag 19 april t/m maandag 22 paril 2019

Waar: Pagedal Adventure Park, Hoveniersweg 1, Stadskanaal

Tijd: zie website voor de verschillende Paasactiviteiten

Toegang: € 3,00 – € 5,00 (afhankelijk van de activiteit)

 

 

8. Feestelijk openingsweekend Klim & Avonturenpark

Het hele Paasweekend staat bij het klimavonturenbos in het teken van het feestelijk openingsweekend. Vanaf zaterdag 20 april worden er tal van gratis activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk aan marshmallows roosteren op kampvuur, natuurfilm kijken, klimmen op de klimwand en nog veel meer. Op zondag 21 april wordt de jacht op het gouden paasei geopend. Daarna vinden weer allerlei gratis activiteiten plaats. Maandag wordt het feestelijke openingsweekend afgesloten met de dag van het landschap. Er zijn diverse kinderspelln in de natuur, vogelhuisje timmeren en nog veel meer.

Wanneer: vrijdag 19 april t/m maandag 22 april 2019

Waar: Klim & Avonturenbos, Gorps Baantje 5, Goirle

Tijd: 13:00 – 18:00 uur

Toegang: gratis

 

9. Pasen in de Orchideeën Hoeve

Kom Pasen vieren in de Orchideeën Hoeve. Een leuk uitje voor het hele gezin. Kom en beleef de gloednieuwe jungleshow  ‘Meet & Greet met de Toppers’ of ga op ontdekkingstocht met de dierenverzorger. Ga op jungletocht met Kees Kaas en schuif aan bij het heerlijke Paasontbijt (reserveren noodzakelijk).

Wanneer: vrijdag 19 april t/m maandag 22 april 2019

Waar: Orchideeën Hoeve, Oosterringeweg 34, Luttelgeest

Tijd: 9:00 – 18:00 uur

Toegang: € 14,50

€ 8,50 (4 t/m 12 jaar)

 

 

10. Beleef Pasen in Park De Hoge Veluwe

Kom op 2e Paasdag naar Park De Hoge Veluwe en geniet van allerlei leuke activiteiten samen met je kinderen. Er is een Paasmarkt met allerlei heerlijkheden, decoraties en nog veel meer. Er zijn ook verschillende foodstands, zodat de inwendige mens niets tekort komt. Speciaal voor de kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten zoals schminken, knutselen en genieten van de ballonnengoochelaar. Daarnaast kunnen kinderen ook meedoen aan Paaseieren zoeken.

Wanneer: maandag 22 april 2019

Waar: marchantplein, Otterlo

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Toegang: gratis (excl. Entree park)

 

Zoek je nog leuke activiteiten voor jong en oud? Kijk dan eens naar de Park De Hoge Veluwe.

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDIY luiercrème voor uitslag
Volgend artikelDIY Pasen Paaskuiken knutselen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in