gefeliciTAART.nl - Black Friday

De voorjaarsvakantie komt eraan. Tijd dus om 10x leuke uitjes in de voorjaarsvakantie met jou te delen. De leukste uitjes voor het hele gezin vind je hier. Geniet samen met je kinderen van de voorjaarsvakantie en maak een keuze uit deze uitjes.

 

Voorjaarsvakantie 2019

De voorjaarsvakantie 2019 is verdeelt over een periode van 3 weken. Dit heeft alles te maken met carnaval in het zuiden van het land. Dat betekent dat scholen voor de periode van 1 week tussen 16 februari en 10 maart 2019 gesloten zullen zijn. Woon je in het zuiden en heb je nog geen kostuum voor carnaval? Geen probleem, met last minute DIY low budget carnaval kostuums kom je goed gekleed voor de dag.

 

Kabouterpad – pret voor jong en oud

Hopelijk zijn er een paar warme en zonnige dagen in de voorjaarsvakantie, want dan kun je met je kinderen een wandelroute door de natuur volgen. Door het hele land zijn verschillende kindvriendelijke wandelroutes te vinden onder de noemer kabouterpad. Op moeders.nu vind je de 40 leukste kabouterpaden door heel Nederland overzichtelijk gesorteerd per provincie.

 

Poep & Zo voorjaar in dierenpark Amersfoort

Duik tijdens de voorjaarsvakantie samen met je kids in de wereld van Poep & Zo in dierenpark Amersfoort. Tijdens speciale activiteiten leer je alles over olifantendrollen, vogelflatsen en giraffenkeutels. In het speciale poep laboratorium kun je een HOOP doen, waaronder de professor helpen om de juiste formule te vinden om zijn machine te laten werken.

Waar: Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Wanneer: Zaterdag 16 februari t/m zondag 3 maart 2019

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Toegang: normale entreeprijs, activiteiten zijn gratis

 

Muzikale familievoorstelling Stopknop

Ga met je kind(eren) tijdens de voorjaarsvakantie naar Museum Speelklok voor de muzikale familievoorstelling Stopknop. De voorstelling begint als een sprookje en eindigt uiteindelijk in een komische strijd tussen een man en zijn robot. En dat is niet zomaar een robot, het is een robot die werkelijk alles voor je doet nog voordat je er zelf aan kunt beginnen. En of dat nou echt zo leuk is????

Waar: Museum Speelklok, Steenweg 6, Utrecht

Wanneer: zaterdag 23 februari t/m zondag 3 maart 2019

Tijd: 14:00 uur

Toegang: € 4,00

 

Voorjaarsvakantie in het Land van Klaassen

In het Land van Klaassen is het elke dag feest tijdens de voorjaarsvakantie. De winterstop is voorbij en het park opent weer zijn deuren voor groot en klein. Laat de kinderen verkleed naar het park komen, geniet van een poppenkastvoorstelling, loop de polonaise of neem plaats in het treintje om een rondje door de goudmijn te maken. Mocht het weer niet zo goed zijn, geen nood, er is ook een binnenspeeltuin.

Waar: Land van Klaassen, Gildeweg 6, Braamt

Wanneer:  zaterdag 23 februari t/m zondag 10 maart 2019

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Toegang: € 8,00

 

Speelgoed algemeen

Lente-uitjes in de regio Utrecht

Tijdens de voorjaarsvakantie worden in 5 verschillende theaters in Utrecht voorstellingen van Lente-Uitjes  gegeven. Er zijn verschillende voorstellingen geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en ouder. De voorstellingen zijn afgestemd op de interesses van de kinderen uitgevoerd door de Dansers.

Waar: 5 verschillende theaters in de regio Utrecht (zie website)

Wanneer: zondag 24 februari t/m zondag 3 maart 2019

Tijd: zie website

Toegang: zie website

 

Op speurtocht in Kasteel de Haar

Bij Kasteel de Haar staat de voorjaarsvakantie in het teken van actief bezig zijn voor het hele gezin. Op het programma staan maar liefst 3 verschillende speurtochten, verdeelt over 3 verschillende leeftijdsgroepen: 4 t/m 7 jaar, 8 t/m 12 jaar en alle leeftijden. Tijdens de speurtocht maken jong en oud kennis met het kasteel en het park eromheen.

Waar: Kasteel de Haar, Kasteellaan 1, Haarzuilens

Wanneer: zaterdag 16 februari t/m zondag 3 maart 2019

Tijd: 11:00 – 17:00 uur

Toegang: speurtochten € 2,50 (excl. entree)

 

Kinderactiviteiten in het Tropenmuseum

In het Tropenmuseum worden het hele jaar door leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd en dat is in de voorjaarsvakantie  niet anders. Deze vakantie staat in het teken van de vertelkunst. Kinderen kunnen verschillende workshops volgen waaronder vloggen en singer-songwriting.

Waar: Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2, Amsterdam

Wanneer: zaterdag 16 februari t/m zondag 3 maart 2019

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Toegang: museum entree, activiteiten zijn gratis

 

Voorjaarsvakantie bij het muZIEum

Kom in de voorjaarsvakantie naar het muZIEum in Nijmegen en doe mee aan de blinde bouwmeester of carnaval in de donkerbelevingen. Beide activiteiten vinden helemaal in het donker plaats en zijn een bijzondere beleving voor alle kinderen.

Wanneer: zaterdag 16 februari t/m zondag 10 maart 2019

Waar: MuZIEum, Ziekerstraat 6B, Nijmegen

Tijd: maandag 12:00 – 17:00 en dinsdag t/m vrijdag 9:30 – 17:00 uur

Toegang: € 17,50 en € 12 (8 t/m 12 jaar)

 

Kinderactiviteiten in Blijdorp

Dierentuin Blijdorp organiseert tal van activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie. Hou de website in de gaten voor de actuele activiteiten. Naast de activiteiten kun je natuurlijk ook de dierentuin gewoon zo bezoeken en genieten van het Oceanium, Biotopia en het natuurlijke leeuwenverblijf.

Waar: dierentuin Blijdorp, Blijdorplaan 8, Rotterdam

Wanneer: zaterdag 16 februari t/m zondag 3 maart 2019

Tijd: 9:00 – 17:00 uur

Toegang: € 24,50 en € 20,00 (3 t/m 12 jaar)

 

Yabba Dabba Doo tentoonstelling

Ook al zijn de Flintstones al bijna 60 jaar, ze zijn en blijven leuk. Geniet met het hele gezin van de Yabba Dabba Doo tentoonstelling in het Museum van de 20e Eeuw. Naast de tentoonstelling kan jong en oud ook genieten van een potje prehistorisch kegelen en bijvoorbeeld de Flinstones drive-in bioscoop.

Waar: Museum van de 20e Eeuw, Krententuin 24, Hoorn (Noord-Holland)

Wanneer: nu t/m zondag 3 maart 2019

Tijd: 10:00 – 17:00 uur (ma – vrij) 12:00 – 17:00 uur (weekend)

Toegang: € 10,00 en € 5,00 (4 t/m 16 jaar)

 

Wat ga jij in de voorjaarsvakantie doen met je kind(eren)?

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelHelp! Alle Dagen Heel Druk!
Volgend artikelDeze kinderfilms komen in 2019 in de bioscoop uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in