gefeliciTAART.nl - Black Friday

Een vakantie met kinderen kan soms een uitdaging zijn, vooral tijdens lange autoritten. Om ervoor te zorgen dat de reis naar jullie vakantiebestemming net zo leuk is als de vakantie zelf, moet je zorgen voor voldoende vermaak. Dan kan bijvoorbeeld door de kinderen zo nu en dan te verrassen met leuke budgetvriendelijke cadeautjes voor onderweg naar de vakantiebestemming. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder.

 

Vakantie met kinderen

Niets zo leuk als met het hele gezin op vakantie te gaan. Helaas is de weg naar de vakantiebestemming toe vaak een uitdaging. Vooral lange autoritten kunnen voor de nodige spanning zorgen. Alhoewel een lange vlucht gecombineerd met lang wachten op de luchthaven ook veel vergt van de meeste kinderen.

Het laatste dat je wil is jengelende of ruziemakende kinderen. Daarom is het belangrijk om voor genoeg afleiding te zorgen mochten je kinderen het niet meer zien zitten. Voor een autorit kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om in de late middag, avond of zelfs nacht te rijden. Op die manier heb je al een deel van de reis afgelegd waarbij de kinderen misschien al slapen (of een hele dag hebben kunnen dollen en nu uitgeput en moe in de auto zitten, alhoewel dat niet per se een goede combinatie hoeft te zijn).

Voor een vlucht ben je aangewezen op de beschikbare vluchttijden. Natuurlijk kun je bij het boeken zo veel als mogelijk rekening houden met het slaapschema van de kids, maar dat is bij lange na niet altijd mogelijk. Bovendien heb je ook nog de tijd dat je op de luchthaven aanwezig moet zijn voor de vlucht.

Al met al is een vakantie ontzettend leuk, maar de weg ernaartoe kan een uitdaging vormen als je kinderen zich beginnen te vervelen.

Leestip: Reisziekte of wagenziekte? Check dan snel deze tips

 

Budgetvriendelijke cadeautjes voor onderweg naar de vakantiebestemming

Vermaak en afleiding zijn dus key. Je kunt kiezen voor dingen die ze al kennen (vaak is een telefoon of tablet al genoeg om tenminste even voor rust te zorgen) of je neemt een zak met budget cadeautjes mee waarmee je de kinderen zo nu en dan tijdens het wachten, de autorit of vlucht verrast. Welke cadeautjes je meeneemt hangt natuurlijk af van de leeftijd en interesses van je kind. Hieronder vind je alvast wat cadeautips.

Kleurboeken en kleurpotloden

Kleurboeken zijn eigenlijk altijd een hit bij kinderen. Kies een paar kleurboeken met hun favoriete tekenfilmfiguren, auto’s of dieren. Doe er een leuke set kleurpotloden bij en je kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten tijdens de reis. Overigens niet alleen een leuke bezigheid, maar ook nog eens heel goed voor hun fijne motoriek. Voor een habbekrats te koop bij de Action.

 

Raamstickers

Welk kind vind stickers niet leuk? Verras je kind daarom met raamstickers! Met raamstickers kunnen kinderen hun eigen verhalen creëren. Ze kunnen complete scènes maken met dieren, landschappen of andere leuke afbeeldingen op de autoruiten. Raamstickers zijn makkelijk te verwijderbaaren en laten geen vlekken achter. Het is een interactieve en visuele ervaring voor de kleintjes. Raamstickers kun je onder andere bij de Action halen.

Let op: niet geschikt voor het vliegtuigraam!

 

Magnetisch speelgoed

Magnetisch speelgoed is compact, eenvoudig mee te nemen en is geschikt om er urenlang mee te spelen. Denk aan magnetische puzzels, bouwsets of poppen. Het magnetische aspect zorgt ervoor dat de stukjes op hun plaats blijven, zelfs op hobbelige wegen en in het vliegtuig.

 

Reisspellen en kaarten

Zijn de kinderen al wat ouder? Laat ze zich dan vermaken met reisspellen en kaarten, die speciaal ontworpen zijn om onderweg te worden gespeeld. Ze zijn compact en gemakkelijk mee te nemen. Met klassieke spellen zoals Uno, Memory of Ganzenbord vliegt de tijd voorbij.

Reisspelletjes koop je onder andere voordelig bij Kruidvat en Trekpleister.

 

Audioboeken en muziek

Maak gebruik van moderne technologie door audioboeken en muziek op te nemen voor de kinderen. Audioboeken zijn perfect geschikt voor kinderen die nog niet zelfstandig kunnen lezen. Pluspunt: je prikkelt hun fantasie en ook hun luistervaardigheden verbeteren. Kies boeken die geschikt zijn voor de leeftijdsgroep en interesses. Daarnaast kunt je ook een afspeellijst met vrolijke en kindvriendelijke liedjes maken om mee te zingen tijdens de reis.

 

Snacks en verrassingspakketten

Niets maakt een autorit of vlucht leuker dan lekkere snacks! Maak kleine verrassingspakketjes met verschillende snacks, zoals fruit, koekjes, rozijntjes, mini-sandwiches of gedroogd fruit. Deze kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Het uitpakken van deze low budget verrassingen houdt de kinderen even bezig en helpt bij het doorbreken van de monotone sfeer van een lange autorit of vlucht.

 

Met deze budgetvriendelijke cadeautjes vermaken kinderen zich optimaal tijdens een lange autorit of vlucht naar hun vakantiebestemming. Het is belangrijk om een mix van activiteiten aan te bieden, zoals kleuren, bouwen, spelen en luisteren, om ervoor te zorgen dat de kinderen wel geïnteresseerd en bezig blijven. Vergeet niet om regelmatig pauzes in te lassen, zodat de kinderen kunnen bewegen en de benen kunnen strekken. In het vliegtuig kun je even op en neer lopen (neem een kijkje bij de stewardessen). Heb je een lange autorit voor de boeg? Kijk dan naar plekken met een leuke speeltuin waar je pauze kunt houden, zodat de kinderen even lekker uit kunnen razen en hun energie kwijt kunnen.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelUltieme paklijst en tips voor een vliegvakantie met je kind
Volgend artikelZwanger en op vakantie? Met deze tips kun je zorgeloos genieten

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in