gefeliciTAART.nl - Black Friday

Nu de meeste mensen kiezen voor een vakantie in eigen land, wordt de planning ineens heel anders. Van een tropische vakantie naar een succesvolle staycation met je gezin. Het lukt gegarandeerd met deze tips.

 

Staycation

De maand maart 2020 heeft Nederland verandert. Ineens werden we geconfronteerd met een virus die in staat was om de hele wereld op zijn kop te zetten. Alhoewel de regels en totale lockdowns in veel gevallen opgeheven of versoepeld zijn in de meeste Europese landen, kiezen veel mensen voor een vakantie dicht bij huis. Je kunt thuis blijven en daar het beste van je vrije dagen zien te maken met onderstaande tips geschikt voor het hele gezin.

 

Een succesvolle staycation met je gezin

Misschien vind je het lastig om je een rustige en leuke vakantie voor te stellen nu je niet op reis kunt. Of wellicht is het een bewuste keuze, omdat je het risico niet aandurft. Tijd om de knop om te draaien en ervoor te zorgen dat je kinderen en jij ondanks alles een geweldige tijd beleven.

 

Wees flexibel

De eerste en tegelijkertijd beste tip is dat je in deze tijden flexibel moet zijn. Ja, het is een grote domper als je maandenlang uitgekeken hebt naar de zomervakantie. Zeker als je keihard gewerkt hebt en echt toe bent aan niets doen, genieten van zon, zee en warmte. Om optimaal van je staycation te kunnen genieten is het van groot belang dat je je flexibel opstelt. Als je gaat stressen omdat de vakantie niet door kan gaan, dan zal deze onrust overslaan op de kinderen. Daar wordt de stemming niet beter van. Zet je schouders eronder en de knop om, zodat je er het beste van kunt maken.

Omdat alles anders gaat dan gewend is het haast onmogelijk om vooruit te plannen. In sommige gevallen is plannen dan juist weer noodzakelijk (omdat je een pretpark of dierentuin alleen met een tijdslot binnenkomt). Hoe dan ook: juist in deze tijd moet je meer dan flexibel zijn. Pas je aan aan de omstandigheden en geniet van wat wel kan.

 

Kies voor kleine logeermogelijkheden in plaats van hotels

Kies je er toch voor om in eigen land vakantie te houden, boek dan bij voorkeur geen hotel. Een hotel is een plek waar vaak veel mensen bijeen zijn. Probeer dit te vermijden, ook al zijn de regels rondom Corona (momenteel) versoepeld. Boek bij voorkeur een kleine accommodatie, zoals via Airbnb, een kleinschalige Bed & Breakfast of een klein hotel met weinig kamers.

Een andere optie is het boeken van een vakantiewoning op een vakantiepark. Er zijn verschillende aanbieders met leuke parken, waar genoeg te zien en te doen is. Hier wordt rekening gehouden met de maatregelen, zodat jij samen met je gezin kunt genieten.

 

De natuur is de plek om te ontspannen

Meer dan ooit is de natuur om helemaal tot rust te komen. Jong en oud kunnen zich prima vermaken in het bos, het park of op het strand (mits het niet te druk wordt). Kies voor quality time met je gezin en ontspan tijdens een potje voetballen in het park. Ga samen naar het strand en laat de kinderen lekker in het zand spelen of pootje baden.

In het bos kun je niet alleen wandelen, maar ook samen sporten of spelletjes doen. Er zijn legio mogelijkheden om van de natuur te genieten. De natuur in eigen land is divers, bezoek gerust een andere provincie en ontdek daar wat de natuur te bieden heeft. Een picknick is eveneens leuk voor het hele gezin.

Een succesvolle staycation met je gezin picknick

Houd het nieuws bij

Het is belangrijk om alle regels in acht te nemen als je een uitje plant. Ook activiteiten die georganiseerd worden moet je in de gaten houden. In deze gekke tijden kunnen dingen last minute veranderen. Volg de regels stipt op, zodat iedereen, inclusief je eigen gezin, optimaal kan genieten.

 

Geen vakantie? Geniet op culinair gebied

Had je een vakantie gepland die nu niet door kan gaan? Dan is er nog geen man overboord. Je kunt het niet gebruikte vakantiegeld gebruiken om je op culinair gebied te laten verwennen. Bezoek (kind) vriendelijke restaurants en geniet van het niet hoeven koken. Ja, dat kost misschien een beetje geld, maar aan de andere kant is het vele malen voordeliger dan op vakantie gaan (waar je ook uit eten zou gaan). Af en toe een Mac pakken voor de kids zit er nu ook meer in. Op die manier kunnen jullie allemaal genieten.

 

Genieten in eigen achtertuin

Ten slotte hoef je voor een vakantie niet verder dan je eigen achtertuin. Vakantie voor kinderen betekend vooral: veel tijd samen doorbrengen. Dat kan ook prima in de achtertuin. Besteed het geld dat voor de vakantie bestemd was aan leuk buitenspeelgoed, een zwembad of schommel. En laat de kinderen niet de hele dag alleen buiten zijn, terwijl jij bingewatched, maar gebruik de tijd om samen met de kinderen in de tuin bezig te zijn.

Je kunt ook een tent opzetten in de tuin, barbecueën, een modderkeuken maken, samen een minituintje aanleggen en nog veel meer.

 

Reizen naar het buitenland

Het kan natuurlijk zijn dat je ondanks alles toch een uitstapje wilt maken naar het buitenland. Je hoeft daarvoor niet per se ver te reizen. Een uitje net over de grens in Duitsland heeft ook zijn charmes. Datzelfde geldt voor een uitje naar België. Wil je er toch een weekje of een paar dagen tussenuit? De meeste Europese landen zijn inmiddels weer toegankelijk voor toeristen. Boek bij voorbaat zo kort mogelijk voor vertrek en houd de media in de gaten. Mocht het reisadvies veranderen (van groen of geel naar oranje of rood) dan is het niet mogelijk om naar het betreffende land te reizen.

 

Wat ga jij doen tijdens je staycation om optimaal te genieten met je gezin?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelBuitenbaarmoederlijke zwangerschap oorzaak, symptomen en behandeling
Volgend artikel10 Tips om veilig de zomer door te komen met je kind

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in